URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

ABRIL DE REPÚBLICA III. POLLENÇA.

Alternativa | 25 Març, 2006 20:59 | facebook.com twitter.com

ABRIL DE REPÚBLICA III. El mes d’abril celebram per tercer any consecutiu els actes d’homenatge als republicans. I celebram la República, perqùe fou un parèntesis de llibertat i democràcia entre dos dictadures militares, el primer govern democràtic d’ aquest país, el primer que va reconèixer la diversitat nacional de l’ estat, el primer i únic govern laic que ha hagut a Espanya. Una República que va professionalitzar l’ exèrcit, millorar l`educació, impulsar la cultura, fer reformes agràries i canviar la legislació laboral en pro de l’igualtat econòmica. Tot això celebram als actes d’abril de República. L’acte central d’enguany serà l’exposició, ARTesania a les presons feixistes, al Museu municipal, dividida en dos espais; el primer dedicat a la República (llibres, fotografies, documents, objectes... Per desgràcia molt de material va ser destruït per la repressió dels vencedors i la por dels vençuts), i el segon espai dedicat als dibuixos i artesania realitzat per presoners pollencins a les presons i camps de concentració feixistes. Aquesta exposició ha estat possible gràcies a la feina i col·laboració desinteressada de molta gent, però des d’aquí volen donar les gràcies especialment als republicans supervivents i familiars dels presoners que han cedit alguna cosa més que objectes. La finalitat de l’exposició és completar la nostra història col·lectiva, actualitzar i tornar a recuperar el millor de la lluita dels que ens varen precedir en l’ intent de construir una societat diferent, més democràtica i igualitària. Per això cal obrir la memòria, conèixer la veritat. . No demanam revenja, ni volem reobrir velles ferides, només demanam una mica de record ( incòmode per a alguns) i dignitat. Podem perdonar però no hem d’oblidar. Si deixam que la nostra memòria sigui captiva i desarmada, els feixistes hauran aconseguit els seus darrers objectius. Per tot això convidam a tothom a participar als actes d’ Abril de República. Iniciativa Ciutadana per Pollença.

CARTELL DELS ACTES D'ABRIL DE REPÚBLICA III

Alternativa | 25 Març, 2006 20:54 | facebook.com twitter.com

PER TERCER ANY SALUT I REPÚBLICA

ACTES D' ABRIL DE REPÚBLICA III. POLLENÇA 2006

Alternativa | 24 Març, 2006 20:30 | facebook.com twitter.com

ABRIL DE REPÚBLICA III. 2006 Actes d’homenatge als republicans. DISSABTE 1 D’ABRIL. A les 19:30 Inauguració de l’exposició. ARTesania a les presons feixistes. Al mes d’abril en el Museu de Pollença. DIVENDRES 7 D’ABRIL. A les 20:30. Presentació del llibre. “Aproximació al que passà amb la República poble a poble” A càrrec de Damià Quetglas, periodista. En el Museu de Pollença. DIVENDRES 14 D’ABRIL. A les 11:30. ACTE D’HOMENATGE ALS REPUBLICANS. Ofrena floral i recital poètic a càrrec de Francesca Palou, Josep Muntaner i Cerdà... A la plaça dels Seglars. DIVENDRES 21 D’ABRIL. A les 20:30. Conferència. Educació i República. a càrrec de Manel Santana, professor d’Història de l’Educació. En el Museu de Pollença. DIJOUS 27 D’ABRIL. A les 20:30. Conferència. “Va ser ben guapa aquella república” a càrrec de Pepe García, professor d’Història. En el Museu de Pollença. DIVENDRES 28 D’ABRIL. A les 20:30. Presentació de la reedició del llibre. “No eren blaves ni verdes les muntanyes” de Josep Muntaner i Cerdà. En el Museu de Pollença. ORGANITZA INICIATIVA CIUTADANA PER POLLENÇA.

ARTesania a les presons feixistes. ABRIL DE REPÚBLICA III. POLLENÇA

Alternativa | 24 Març, 2006 19:14 | facebook.com twitter.com

Durant aquest mes de març hem estat immers a la feina d’organitzar els actes de homenatge als republicans.És el tercer any consecutiu que fem aquests actes amb l’ Associació Iniciativa Ciutadana per Pollença. Enguany ha estat especialment laboriosa l’organització de l’exposició, hem trobat abundant material i de qualitat algú inèdit . Esperam vostra presència i la difusió d’aquest actes

QUI CANTARÀ AL PORT POLLENÇA?

Alternativa | 12 Març, 2006 19:39 | facebook.com twitter.com

En 1982 Sandra Mihanovich cantant argentina va aconseguir un gran èxit amb la cançó titulada “Puerto Pollensa”, en ella narrava una història d'amor “alimentada en los amaneceres de Puerto Pollensa”. Avui el Port Pollença ja no alimenta amors ni cançons sinó ambicions. On uns veiem bellesa altres veuen possibilitats de negocis. Com gavines carronyeres sobre una badia moribunda alguns han vist la possibilitat d'esprémer al Port; s'aixequen edificis i casetes, es projecten centres comercials... Mentre l'alcalde, el pobret, diu estar cabrejat i es fa l'innocent . És possible què no sàpiga gens quan fa setmanes que era “vox populi” a qui s'adjudicaria el nou bar? Per favor, si no és capaç d'informar-se del que fa el Govern al Port que dimiteixi ja. Mentre Unió Mollera Pollencina segueix deshonrant al “moll” i miren cap a altra part, segurament cap a les còmodes poltrones que els cedeix el Partit Popular. I l'Associació de Veïns del Port què? els seus dirigents seguiran participant del festí carronyer, organitzant festes, sopars, i callant. No la culpa no és de Tomeu Cifre, si clar que té un bon sou per a assessorar a Mates i podia informar a l'alcalde, però això seria com si el llop avisés a caperutxeta que farà passar per la seva pradina. Culpables som tots els quals vivim i estimem el Port i consentim. Serà difícil que algú canti en un futur a Port Pollença.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb