URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

ABRIL DE REPÚBLICA III. POLLENÇA.

Alternativa | 25 Març, 2006 20:59 | facebook.com twitter.com

ABRIL DE REPÚBLICA III. El mes d’abril celebram per tercer any consecutiu els actes d’homenatge als republicans. I celebram la República, perqùe fou un parèntesis de llibertat i democràcia entre dos dictadures militares, el primer govern democràtic d’ aquest país, el primer que va reconèixer la diversitat nacional de l’ estat, el primer i únic govern laic que ha hagut a Espanya. Una República que va professionalitzar l’ exèrcit, millorar l`educació, impulsar la cultura, fer reformes agràries i canviar la legislació laboral en pro de l’igualtat econòmica. Tot això celebram als actes d’abril de República. L’acte central d’enguany serà l’exposició, ARTesania a les presons feixistes, al Museu municipal, dividida en dos espais; el primer dedicat a la República (llibres, fotografies, documents, objectes... Per desgràcia molt de material va ser destruït per la repressió dels vencedors i la por dels vençuts), i el segon espai dedicat als dibuixos i artesania realitzat per presoners pollencins a les presons i camps de concentració feixistes. Aquesta exposició ha estat possible gràcies a la feina i col·laboració desinteressada de molta gent, però des d’aquí volen donar les gràcies especialment als republicans supervivents i familiars dels presoners que han cedit alguna cosa més que objectes. La finalitat de l’exposició és completar la nostra història col·lectiva, actualitzar i tornar a recuperar el millor de la lluita dels que ens varen precedir en l’ intent de construir una societat diferent, més democràtica i igualitària. Per això cal obrir la memòria, conèixer la veritat. . No demanam revenja, ni volem reobrir velles ferides, només demanam una mica de record ( incòmode per a alguns) i dignitat. Podem perdonar però no hem d’oblidar. Si deixam que la nostra memòria sigui captiva i desarmada, els feixistes hauran aconseguit els seus darrers objectius. Per tot això convidam a tothom a participar als actes d’ Abril de República. Iniciativa Ciutadana per Pollença.

CARTELL DELS ACTES D'ABRIL DE REPÚBLICA III

Alternativa | 25 Març, 2006 20:54 | facebook.com twitter.com

PER TERCER ANY SALUT I REPÚBLICA
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb