URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

TORNAR A SER

Alternativa | 04 Abril, 2006 20:18 | facebook.com twitter.com

Moment de l'inauguració de l'exposició: En primer lloc volem donar les gràcies a tots els que varen omplir el museu de Pollença el 1 d’abril,. Es complicat resumir amb paraules l’emotiu acte d’ inauguració de l’exposició ARTesania a les presons feixistes. Emocions del ara jubilat Rafel “Bibí” quan va descobrir dins l’exposició una carta que va enviar al seu pare a la presó, més d’ una llàgrima, dels familiars dels assassinats pels feixistes, alegria de veure a la fi reconeguda la lluita per la democràcia de gent silenciada i ocultada durant anys... Impossible resumir tot el que va passar.Un munt de gent i emocions, i la sensació de que feia falta una exposició com aquesta fa molts d’anys, un comentari general era com disfrutaria_________ si l’hagués pogut veure. Emotius també el poema que va recitar Pep Fusteret, un del empresonats supervivents, i la narració de Gabriel Riera Sorell que ha escrit el llibre “Crònica d’un presoner mallorquí als camps de concentració (1936-1942) “ i va treballar a la carretera de l’atalaia d’ Albercutx. Josep Pons Bestard, en el seu llibre Memòria de Mallorca 1936, conta que no s'imaginava que Arrabal ( el sergent de carrabiners que es va mantenir fidel a la república a Pollença) , un home ple de vida, pogués d'un moment a un altre convertir-se en no-res, i es preguntava si era possible deixar d'existir. Acabar en el no-res. Deixar de ser... Hora és que torni a ser.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb