URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Conselleria dels Diners i la Destrucció del Patrimoni.

Alternativa | 12 Juliol, 2006 13:17 | facebook.com twitter.com

Article fet per: Tomeu del Lloquet.

Trist és el dia d’avui. Trist per moltes coses…però trist també per la notícia. Joan Cerdà ja és conseller. Sí, ens ha deixat, el nostre Joan, hay…Primer ens va vendre al millor (im)postor i ara li toca anar a recollir el premi. Ni més ni manco que conseller. I no ús penseu que ho faci per diners. Ho fa per la identitat i el patrimoni, ho fa per la nostra terra i sobretot ho fa per no fer res. Ara ja no el pagam tan sols els pollencins. Ara el pagam nosaltres i tots els mallorquins. Alomillor mos surt més barato. Qui sap.

I jo penso, algú s’ha demanat si podrà de pluriempleat? Si ser regidor d’urbanisme ja comporta una quantitat de destrucció bestial, amb les hores que comporta això al dia, recordem que en Joan tenia dedicació exclusiva com a regidor, podrà ser capaç de destruir tant compaginant les dues feines? El temps ho dirà. Però la història ens fa preveure que farà tot lo que pugui durant aquest any que li queda.

Ahir, doncs, va prendre possessió. “si aquesta morís (la llengua catalana) els mallorquins no seriem els mateixos”. I ho diu convençut (o convincent). Alomillor no sap com se les gasten els seus companys de govern (trilingüisme...). Una mica ingenu.

La seva principal tasca, però, serà la d’aconseguir que els immigrants acceptin l’“identitat col·lectiva”. Algú m’ho hauria d’explicar. Més be jo crec que lo que en Joan volia dir és que els immigrants han de venir i produir la nostra identitat, els diners. Si no fas feina explotat i no produeixes molts diners als mateixos de sempre, no estàs integrat dins l’identitat col·lectiva. Però tranquil, en Joan farà que t’integris. Si no és això ja m’ho explicareu.

La defensa d’aquesta identitat suposa, segons en Joan, entendre la terra com a “base del desenvolupament” i no com un “simple paisatge”, i de la història ens diu: “El passat no ens ha de governar però ha de ser un estímul pel país”. Fàcil, no? La terra és per construir-hi i si la història ens fa nosa doncs la llevam i ja està. Realment no feia falta que ho digués. Mil imatges (el Vilar, la Font, la circumval·lació, el Moll, ca’n Daniel, els talaiots de la bahia, les coves prehistòriques...) valen més que mil paraules.

Si l’identitat pròpia dels mallorquins son els diners, i el patrimoni ni tan sols es te en conte, ens queda un càrrec inútil i buit de contingut, encara que molt costós, al que podríem anomenar: Conselleria dels Diners i la Destrucció del Patrimoni.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb