URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'apropiació del mar

Alternativa | 14 Juliol, 2006 13:01 | facebook.com twitter.com

Article penjat per: Tomeu del Lloquet

Ja tornam tenir un nou abús del medi per una empresa privada. Amb l’excusa de protegir el medi ambient es privatitzà, fa uns anys, un tros de mar. Fins on arribarem en aquesta onada privatitzadora? Se demostra que el medi ambient era tan sols una excusa i que lo realment important son els diners. I per tal de fer-ne més no es limiten a explotar econòmicament la zona que els pertoca sinó que expandeixen el seu negoci per 500 vegades més. El mar, que hauria de ser públic, és ara un privilegi privat. Ja comencen a ser habituals els casos d’usurpació de l’espai públic al mar i a les costes. Com també és habitual que costes només actuï en casos de denuncies privades com la del senyor Jesús Sánchez Gonález. No ens queda més que dir-li: endavant.

 

Aquí teniu la notícia que ha sortit avui, dia 14 de juliol, al diari Ultima Hora.

 

 

Un navegante denuncia que las boyas de Formentor invaden zona pública
Demarcación de Costes asegura que inspeccionará el espacio ocupado

 

CARME MORENO
El capitán de un yate, Jesús Sánchez González, ha denunciado ante Demarcación de Costas de Balears que la empresa Hisambla, que tiene una concesión para ocupar unos 22.335 metros cuadrados de zona de dominio marítimo terrestre en Formentor con la finalidad de gestionar los fondeos controlados de embarcaciones, ocupa «de manera indebida unos 700.000 metros cuadrados, cuando tiene autorizados un total de 22.335 metros».

 

Después de visitar la zona de fondeo de Formentor, el denunciante explica que pidió en las oficinas del puerto la resolución administrativa de la gestión de los fondeos donde se especifica que «la concesión de la empresa es para ocupar 22.335 metros cuadrados». El navegante con una calculadora, una carta náutica de la zona y el programa Google Heart llega a la siguiente conclusión: «La superficie total aproximada que va de las boyas amarillas que hay en la entrada del fondeo hasta la playa es de 1.1100.000 metros cuadrados. Dado que la empresa tiene autorizados 22.335 metros cuadrados, estaría usando unos 700.000 de manera indebida». Según el denunciante, se está ante una usurpación de la zona marítimo terrestre de más de treinta veces la autorizada, lo que supone una privación del uso público.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb