URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

I avui que diu Miquel Segura?

Alternativa | 31 Juliol, 2006 16:09 | facebook.com twitter.com

 El dia després de l'assassinat de 57 civils, entre els quals 37 nens, a la ciutat de Canà, al sud del Líban que diu Miquel Segura? El dissabte 22 aquest personatge sinestre al servei del govern de Matas va acusar, dins la seva columna al UH, a Grosske, Juárez i a Miquel Angel Llauger d'estar a favor del terrorisme per anar a la manifestació que rebutjava les crims contra la població civil comesos per l'exèrcit d'Israel. També va dir que els valors d' Israel són els nostros, per què segons él Israel és una democràcia.

Una "democràcia" on la població  àrab no té la majoria de drets que si disfrutan els jueus ( i parl dels àrabs que viuen a Israel, no a Palestina). I una "democràcia" que fins avui ha assassinat a 515 de la libanesos, la majoria civils i molt d'ells nins.

Ni l'holocaust és una excusa perquè l'estat jueu envaeixi països, desenvolupi armes nucears i se salti la legislació internacional ni el segrest de dos soldats justifica tanta mort i  destrucció.

Els voltors, el Consell i els March.

Alternativa | 31 Juliol, 2006 15:53 | facebook.com twitter.com

A l'any 2001 una sentència havia ratificat que el camí de Ternelles, que passa per la immensa finca de la família March, era un camí d'ús públic. Fins ara era una loteria poder utilitzar aquest camí; segons fossis o no de Pollença, i segons si la "senyora" era o no la finca. A la fí l'Ajuntament ( per unanimitat) i el Consell han decidit ( cinc anys desp´res de la sentència)  fer alguna cosa i resulta que per primera vegada a aquesta legislatura són més defensors de la natura que el propi GOB, i és que no és igual conservar els espais i paisatges naturals que disfruta tothom que permetre que la "xusma" molesti a la família March.

Finalment la família March ha demostrat que encara té molt de poder i al Consell se ha aprovat una regulació del camí públic de Ternelles molt restrictiva: 20 persones al dia, sies dies a la setmana ( tret de les époques de cria del Voltor, entre Febrer i Maig, on l'accés només es podrà efectuar tres dies a la setmana).

Al igual que el GOB i la plataforma pro camins públics a Pollença nosaltres pensam que la finca amb una extensió de 1.270 hectàrees pot acollir un nombre major de persones sempre controlats evitant la massificació i ajornant excursions massives.

Més gent al sopar Solidari que al de l'Església.

Alternativa | 31 Juliol, 2006 13:20 | facebook.com twitter.com

Article fet per: Tomeu del Lloquet


Un fet: més gent al sopar solidari que al sopar de l’església. Sembla que corren temps laics. Mentre el sopar solidari va guanyant participants any rera any (més de 1100 persones), desbordant totes les expectatives, al sopar de l’església només hi van acudir 900 persones. Dit així pareixen moltes, i més si fem cas del nombre de persones que acudeixen a l’església regularment, però lo cert és que els organitzadors n’esperaven unes 3000. Un rum-rum corre pel poble intentant explicar el perquè d’aquest fracàs. Uns donen la culpa a l’elevat preu, uns altres a que qui cuinava també havia de pagar el que menjava, se diu que això va molestar a molta gent. On és l’altruisme? Altres veus assenyalen la manca de propaganda, o la mala organització. Més propaganda no se’n podia fer. En quant a l’organització no puc opinar, no hi vaig anar. Deixem-ho aquí, sigui com sigui les expectatives no és van complir ni de bon tros.

La següent reflexió seria la de: perquè s’involucrà tant l’ajuntament en el sopar de l’església? No és suficientment rica per poder-se sufragar les reformes? Si no me fallen els contes el Vaticà no és un país en quiebra ni amb un deute internacional que l’ofega. És trist que a l’any 2006 encara haguem de pagar l’impost de culte i clergat, impost pel que tants governs i persones varen lluitar per abolir des de fa més de 150 anys. Ara no te el mateix nom. Ara se marca amb una creueta a la declaració de la renta. I si no hi ha suficients contribuents com per que basti, doncs se’n fa càrrec l’estat. Per si tot això no basta l’ajuntament se suma al carro dels qui malgasten els diners públics en subvencionar un empresa privada i rica, una més. En conclusió: seguim pagant l’església entre tots tot i esser un estat aconfessional.

Iniciatives com el sopar solidari fan que la gent prengui consciència de que a molts llocs del món se necessita ajuda per sobreviure, fan de la Solidaritat una bandera, i sobretot ajuden a molts que ho necessiten de veritat. Per això felicitam als organitzadors i a tots als qui van participar per la seva gran obra, amb la certesa de que l'any que ve serem més.

Reflexió recíproca: hi ha qui pregona i hi ha qui en silenci prediquen amb l’exemple.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb