URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Bones festes

Alternativa | 01 Agost, 2006 19:07 | facebook.com twitter.com

Festa, commemoració, bulla, trull, alegria, tranuitar, barrila, gresca, gatzara, xala, disbauxa, tabola, gaubança. diversió...

Una petita agulla pot fer explotar un gran globus: EL BLOC.

Alternativa | 01 Agost, 2006 11:48 | facebook.com twitter.com

El bloc que ens hagués agradat fer, o al manco negociar, a Pollença, ha donat el seu primer pas a nivel autonòmic.

Avui a les 11 s' ha presentat a una roda de premsa la primera declaració política del Bloc. A la roda de premsa han participat el PSM-EN, A.EU-EV i membres de la Plataforma progressista. ERC - malgrat haver consensuat el text - no ha anat a la roda de premsa perquè volia garanties de que tots els partits de la coalició tenguin un tracte igualitari. Esperam que el programa sigui més important que el repartiment de "cadires" i es superin divisions innecessàries per fer un Bloc el més ampli i fort possible. El Bloc és de moment solament una coalició electoral però pot ser una primera passa per l'articulació d'un col·laboraciò estable entre les forces d'esquerra i nacionalistes de les Balears.

I a Pollença? A Pollença el Bloc  ja no pot ser complet.

Esquerra Unida  de Pollença ja va donar el primer pas per fer un bloc passsant a formar part d'Alternativa, coalició amb els Verds i on  les persones que no són afiliats  ni a EU ni a EV poden participar plenament en la presa de decisions, una persona, un vot.

Com sabeu el PSM de Pollença ha decidit donar suport al Bloc a nivell autònomic però presentar-se en solitari. Volem aclarir que aquesta decisió l'han pres sense haver tingut cap enfrontament ni negociació amb nosaltres. Hem concertat una reunió amb l'executiva del PSM , on esperam que ens expliquin les raons de la seva decisió i les possibilitats de fer coses conjuntes.

També proximament ens reunirem amb l'executiva d' ERC de Pollença, pensam que abans de dir sí o no a possibles coalicions electorals amb partits que compartim molt de punts programàtics, i més a nivel local, s´ha de dialogar i contrastar punts de vista.

Vivim un moment molt delicat per Pollença i Mallorca, més del que la majoria de la gent pensa  ha arribat l'hora de reaccionar davant un fals bipartidisme i un model depredador,  instal·lat en el clientelisme i tolerant amb la corrupció, que promou una economia insostenible, que perjudica el benestar i el futur de la majoria social, desfà el teixit productiu, acumula la riquesa en mans d’uns pocs, genera bosses d’exclusió, malmena el nostre territori, arracona la nostra llengua i considera les polítiques socials un element residual de la seva actuació.

A continuació la primera declaració política del Bloc.

 (Segueix)

Botxins al BOE

Alternativa | 01 Agost, 2006 10:37 | facebook.com twitter.com

Ahir "el país" a la seva portada indicava un altre dels aspectes polèmics del avantprojecte de llei de la memòria històrica i és que no es permetrà que els noms dels botxins es publiquin a la rehabilitació de les víctimes de la guerra civil i la dictadura en el BOE. Per què?
Quan varen fer l'exposició d'artesania a les presons feixistes, molt de gent volia saber qui havia denunciat o assassinat al seu familiar a la vegada que ens demanva no dir res dels botxins i delators feixistes.
Pens que la majoria dels familiars de republicans ( els altres ja no estic tan segur) no voldrian  veure publicat el nom dels botxins, però si un familiar el vol veure publicat, per què no? A vegades el nom del botxí pot ser una informació molt important per comprendre alguns assassinats ( rencors, envejes, negocis...) i com aquesta gent és va aprofitar de la situació per després tenir la seva recompensa a la dictadura.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb