URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Es tracta de merda i la depuradora no és suficient.

Alternativa | 04 Agost, 2006 17:52 | facebook.com twitter.com

TRIST COINCIDÈNCIA.

 

Mentre el conseller de Medi Ambient i l'ajuntament brindaven i es posaven medalles per complir una normativa euripea de fa 15 anys,  mentre un plana sencera de publicitat als principals diaris i millers de fulletons ens anunciavan  la inauguració de la tercera fase de la depuradora amb els lemes "es tracta del medi ambient, el tractam amb tots els mitjans", una gran taca d’aigües brutes brollava  al costat del Club Nàutic del Port de Pollença, en un lloc on el nins fan cursos de piragüisme.

Una trist coincidència que demostra que encara resta molt de feina per fer.Es repeteixen el abocaments de fecals de l’emissari al costat del Club Nàutic que ja varen denunciar l’any passat,  i que en teoria l’ajuntament ja havia solucionat.  Una vegada més en plena temporada turística, el principal patrimoni turístic del municipi , que són les aigües de la Badia, es troben contaminades.

L’ampliació de la depuradora ha estat un pas important, a la fi s’ha complit una normativa  de la Unió Europa de 1991, però aquest nou abocament que denunciam sumats a altres que ha hagut en la Badia i la Gola els darrers mesos demostren que els problemes encara no s’han solucionat....

Abans de tudar tan de doblers en publicitat el govern i l’ajuntament el que haurien de fer és un pla integral ( control d’abocaments il·legals i pous negres, neteja a fons del torrent de S. Jordi...) per aconseguir d’una vegada que la Badia de Pollença no sofreixi més abocaments de fecals. Aquest és el resultat d'un model urbanístic que solament ha pensat en el present, on solament ha primat l'ansia de guanyar duros i on el sector públic es veu totalment desbordat.

 


Boquer. La campanya 2006

Alternativa | 04 Agost, 2006 15:26 | facebook.com twitter.com

Article fet per: Tomeu del Lloquet


Ara que Joan Cerdà Rull és Conseller d’Identitat Cultural i Patrimoni, pollencí de soca-rel, podríem pensar que la qüestió patrimonial por lo menys del municipi de Pollença estaria resolta. I més quan llegeixes l’entrevista que li fa el periòdic dretà Part Forana on en paraules textuals diu: “como pollencin estoy interesado en las excavaciones arqueologicas de Boquer...”. Després tornes a la realitat i veus com la campanya de Boquer no s’ha obert encara per falta de que arribin els diners. Veus que els arqueòlegs encara no han cobrat la temporada passada. I el que sí que veus son la multitud de fotos de polítics del Consell i l’Ajuntament, tots els articles a la premsa anunciant la campanya d’aquest estiu... tot ha quedat amb paraules.

La campanya s’havia d’haver iniciat l’1 de juliol i segons diuen si hi ha sort s’obrirà en setembre. Podríem pensar que no passa res per uns mesos de retràs però tenint amb conte que en depenen uns becaris que tenien la beca pel juliol, que en setembre comencen les classes dels possibles voluntaris, que s’havia projectat una exposició al museu per just desprès de l’estiu i que el setembre, esperem que no, sol fer més mal temps; doncs si que hi ha diferència en fer-ho pel juliol o pel setembre.

Però no només hi ha la qüestió de Boquer. Molts altres jaciments resten sense excavar ni tan sols catalogar. Ca’n Daniel, un dels poblats talaiòtics més grans de Mallorca està ple de porcs i resta sense excavar. Ses Arenes de Formentor, el poblat naviforme més gran i un poblat talaiòtic amb murada inclosa, també resta sense excavar. La llista podria ser gegant. A Boquer hi ha un poblat de navetes, com a Ternelles, per no parlar de la multitud de talaiots de la Badia de Pollença o de les moltes coves prehistòriques que no estan excavades. La veritat és que el panorama és bastant desolador. Pareix que la nostra història no interessa, que només interessa el consum massiu de territori i la construcció, i si aquest o aquell jaciment molesta doncs silenci i endavant.

La veritat és que ja des d’un principi no teniem gaires esperances amb la tasca den Joan. Les paraules eren bones, pareixia que les intencions també però els fets no arriben. Coses com lo de Boquer demostren que les polítiques de patrimoni sense interessos econòmics no lliguen be amb partits com son UM o el PP.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb