URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

On és el conseller d' Identitat i Patrimoni, regidor d'urbanisme....

Alternativa | 08 Agost, 2006 17:27 | facebook.com twitter.com

Avui al Última Hora i al Diari Balears podeu trobar nostra denúncia del retard que portan les excavacions de Boquer, veure l'article Boquer la campanya 2006.
Aquesta és una clara demostració de que la Conselleria d' identitat i Patrimoni no té altra finalitat que l'electoralisme i la promoció de Joan Cerdà ara que no és batle. Mentre sembla que no es fa res a la Conselleria a la seva regiduria d' urbanisme també té greus problemes com podeu veure a l'article Corrupció a Pollença? que pels comentaris que ha suscitat està clar que és un article acertat. Estim preparant un article més ampli sobre el tema...

Els voltors, el Consell i els March bis.

Alternativa | 08 Agost, 2006 16:43 | facebook.com twitter.com

A partir d'una carta publicada avui al DM ( la podeu llegir en la continuació) volem reiterar com ja varen fer a nostre article; els voltors, el Consell i els March, nostre suport a la proposta de la Plataforma pro Camins Públics, i volem una regulació que garenteixi la preservació dels valors naturals que envolten el camí de Ternelles, però no dificultin d´una manera absurda l´accés a aquest.

El que ha tardat l'ajuntament en cumplir la
sentència, que a l'any 2001 havia ratificat que el camí de Ternelles era un camí d'ús públic, com la proposta d'ús que s'ha aprovat al Consell pensam que són consqüència directa del gran poder que té la família March i no de els interesos conservacionistes del Consell o l'Ajuntament.


Com diu la carta, la posesió de Ternelles és un gran latifundi que ocupa un 8% del terme municipal de Pollença i a més a més és on es va a collir el pi de Sant Antoni ( el que diuen que ha servit per xantatgear a l'ajuntament).
Del poder de la familia del darrer pirata del Mediterrani varen tenir un exemple molt clar quan Dolors Genoves, historiadora i directora de programes de TV3 va ser fulminanment cesada d'aquest càrrec per fer l'interessant documental
"Joan March, els negocis de la guerra", el primer i darrer  documental que s'ha fet sobre el "banquer de Franco". Un retrat d'un contrabandista, traficant d'armes, espia, aventurer, empresari de premsa, industrial, especulador, terratinent, financer, diputat, mecenes.

Bé la única cosa positiva dels "negocis" d'en Joan March és que els seus latifundis han restat fora de la febre especuladora i destructora urbanística de la illa, però és una pena que en el cas de Ternelles amb un camí d´ús públic i amb el castell del rei no es pugui visitar amb més facilitats.
La carta...

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb