URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La caretta, caretta de Matas

Alternativa | 10 Agost, 2006 22:07 | facebook.com twitter.com

El president del Govern balear, Jaume Matas; la vicepresidenta, Rosa Estaràs, i la batlessa de Palma, Catalina Cirer, alliberaren ahir dues tortugues marines a la reserva de cala Santa Maria, al Parc Nacional de Cabrera..

L’espècie de les tortugues era “caretta, caretta” i he pensat que aquest nom era més apropiats pels polítics del PP que per les tortugues, els tres han demostrar tenir molt de cara.

Diuen que s’agafa abans a un mentider que un coix , la darrera de Matas és una demostració.

Cronologia dels fets narrats pel Diario de Mallorca:

 

Publicat dilluns: El 19 de juliol directius d’IB3 es reuneixin en secret amb el seu cap Jaume Matas. Tenim la sospita que el tema principal era preparar les eleccions del 2007. Com anécdota, el menú a 72 euros per càpita i és una anècdota a una empresa PPública qu el passat juny va sol·licitar permís per a endeutar-se fins a en 30 milions d'euros, que se sumarien als 57 pressupostats per a aquest any com despesa global. Els més de deu milions d'euros pressupostats com despeses d'explotació es van esgotar en els tres primers mesos. Per contra, els ingressos publicitaris fins a juny van arribar dos dels onze milions previstos per al 2006.

Dimarts: "No és la primera ni serà l'última" va dir el Molt Honorable Mates de la seva reunió amb la cúpula de IB3, al mateix temps que va negar el seu caràcter secret. "Aquestes reunions són habituals, les faig amb empreses públiques i instituts i no es fan públiques.

Publicat dijous: La directora general adjunta de IB3, Margalida, Sotomayor d’UM, va ser exclosa de la reunió secreta del quadre directiu de l'ens autonòmic amb el molt honorable Jaume Mates i altres càrrecs de l'Executiu. "No vaig assistir perquè no se'm va convidar ni se'm va informar de que hagués convocada una reunió amb Mates".

Avui a internet el Diario de Mallorca: El portaveu adjunt del PP balear, Fernando Rubio, va manifestar avui que el molt honorable, Jaume Mates, pot tenir les reunions que consideri "més oportunes, amb qui vulgui i quan li apeteixi. OLE, OLE CON DOS... Reunions amb qui vulgui i quan li apeteixi, això sí sempre pagant els mateixos a Mallorca o Rússia...

I PENSAR QUE NIXON VA DIMITIR PER MENTIDER.


Aigua sense dessaladores.

Alternativa | 10 Agost, 2006 19:40 | facebook.com twitter.com

Avui al diari Ultima Hora i Balears fan referència a nostres alternatives a la dessaladora. Aprofitam l'ocasió per publicar el comentari que va fer Joan Ramón pare a l'article anterior, per si algún no l'ha llegit. És un comentari més que adhient i complet. Mostra una vegada més com no es fa cas als tècnics, con no es compleixen els plans, com hi ha alternatives més lògiques barates i com l'amiguisme campa per Pollença.

"Certament la dessaladora a construir a Alcudia es fa per poder continuar el creixement urbanístic, atès que ara per ara les necessitats punta que els cabals actuals no poden assumir satisfactoriament es limita a 3 setmanes del mes d'agost.Per aixó tinc a recordar que l'any 2001 fou aprovat pel plè de l'Ajuntament un Plà Director del Subministrament d'Aigua (Un pla director marca les linies a seguir integralment a un determinat sector, durant un llarg període de temps) per un període de 10 anys, on la questió de la dessaladora es contemplava com a solució extrema i una vegada esgotades les altres solucions. Les altres solucions mes importants apuntades al Pla Director eran la perforació de quinze pous a una zona compressa entre els termes d'Alcudia i Campanet, vorejant el terme de Sa Pobla. D'aquests Pous, tan sols s'han perforat dos, i molt aprop un de l'altre, tractant-se del mateix cabal. Altres pous devers la zona de La Coma, dins la Vall d'en March (2) s'han fet fora de la zona marcada per la geòloga que feu l'estudi geologic previ, per no voler entrar les autoritats actuals en una possible confrontació amb els propietaris dels terrenys. No es va trobar aigua. Es va prescindir de la geòloga que feu l'estudi i es va disposar dels inestimables serveis de un il·lustre zahorí, pare de l'ex-batle Joan Cerdà. El fracàs fou estrepitós, pero silenciat.Viva la ciencia, i els llicenciats en física¡¡. Un ramal de l'artèria que intercomunica Sa Costera, l'aquifer de s'Estremera, a Bunyola, el pou de Sa Marineta i les dessaladores de Palma previst per acabar a Pollença, fou eliminat de la nova planificació per Jaume Font, al meu suposar, per justificar la construcció de la dessaladora d'Alcudia, ja que sensa Pollença de "client", no era rentable. Tot aixó comporta que des de ahir al Port tornan tenir aigua salada. No crec que es pugui culpar a l'actual regidor de medi ambient d'aquest darrer problema. Ha fet feina i gestions . El causants del problema son mes amunt i bastant escampats a diferants partits i organismes. A tot aixó, del Pla Director redactat acuradament i molt professionalment per un enginyer d'Emaya, casi ningú s'hen recorda. A la legislatura passada ni tan sols el regidor de serveis va anar a la seva presentació pública.Agur.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb