URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

BASTA YA, usurpació de nom

Alternativa | 13 Agost, 2006 16:44 | facebook.com twitter.com

Tothom té dret a defensar el que vulgui però pens que posar el nom de Basta Ya a la Plataforma per defensar la pisicna de Pedro J. és tractar-no de terroristes i una falta de respecte a l'associació ja existent amb aquest nom, per això he enviat a aquesta associació redaccion@bastaya.org, la meva protesta per aquest usurpació del nom, igualment he enviat la meva protesta a l'ajuntament de Son servera, ajuntament@ajsonservera.net.
Pôdeu fer el mateix.
A continuació una interessant entrevista  a Miquel Àngel March que parla de l'adehsió del Gob a la concentració del dia 19.


 (Segueix)

Ternelles camí reial

Alternativa | 13 Agost, 2006 15:59 | facebook.com twitter.com

Hem rebut aquest interessant article de
Joan Ramon Bosch Cerdà ( plataforma pro-camins públics i oberts)

Una vegada més desmunta la propaganda de l' Ajuntament de Pollença i el Consell; limitar el trànsit a 20 persones després de 5 anys des de la sentència que declarava el camí de Ternelles d´ús públic és un pas endarrera.

 

Un (des)Fet Històric: Ternelles.

La meva capacitat per al·lucinar és superada dia si i altre també, per bona part de polítics de la nostra comunitat, la darrera ha estat veure com es declara un “Fet Històrc” el limitar a 20 persones el trànsit a peu pel camí de Ternelles, que condueix al Castell de Rei i a Cala Castell.

Així, la sentència del tribunal suprem de 18 d’octubre de 2001, dictada en el recurs de casació 2.967/97 es declarà “ajustada a Dret la prescripció que introduí l’Ajuntament de Pollença en el seu Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) en el sentit de declarar una servitud peatonal i pública de pas en aquells camins d’accés al mar” si bé hi ha algunes determinacions i prescripcions (la prohibició de transport motoritzat i una assumpció de control, conservació i millora del camí per part de l’administració).

El 25 de Maig de 1825 l’ajuntament firmava una pòlissa de 19 lliures pagades per “polvora y aserons de las aynes que se han enprat per compondrer el cami Real qui va al mar y castell Real de esta vila per ser intransitable” (AMP. Sig 1387). Aquest document és recollit al catàleg de camins de FODESMA, amb aprovació inicial per part del consistori pollencí.

Així mateix a L’Arxiu del Regne de Mallorca i trobem entre d’altres , escritures Escribanes de Cartes Reials núm.996, pàgina 87, en el qual el dia 23 de Juliol de l’any 1732, Joan sureda capbrevà un hort i dret d’aigua situat a Cubelles, hort que confronta amb el camí Reial; “...un hort ab son dret de aygua, situat en lloch de cubellas, conf de una part ab cami Real qui va a la possessio de Ternellas,...”, s’hi troba molta més documentació, que ens parla d’aquest camí com a d’un camí real, i ja és sap “qui sembra en camí real perd el gra i el jornal”.

Aquestes són algunes petites mostres de com evolucionen les coses, efectivament estam davant un fet històric, al segle XXI, un camí real, com el de Ternelles serà crec, el primer en limitar a vint persones a peu el seu trànsit diari, i a més segurament s’haurà de demanar permís previ, el que farà obrir un precedent en aquest aspecte.

La Propietat de la finca pot estar satisfeta, doncs es posen grans entrebancs per transitar pel camí que confronta amb aquesta (val a dir que es conserva la finca en un estat excepcional, emperò en cap moment ningú discuteix la propietat privada de la finca)en aquest cas la família March, no se si aquest fet i té res a veuré, voldria pensar que no, però em costa.

Desprès de veuré com associacions que sempre s’han regit per criteris medi ambientals de protecció de la natura, com el mateix GOB, també consideren desmesurades les mesures adoptades em deman, que és primer, l’interès general, ho l’interès d’alguns particulars? Que es protegeix, un camí públic ho una propietat privada? Que volem, fomentar el coneixement de la nostra terra, ho el privilegi del que pot posseir un gran latifundi? És incompatible la preservació medi ambiental d’una finca amb el ús del seu camí? Estic segur que les persones encarregades de gestionar el nostre patrimoni i el seu llegat em sabran respondre als meus dubtes.


19 tothom a la platja de sa Marjal

Alternativa | 13 Agost, 2006 10:39 | facebook.com twitter.com


El proper dissabte 19  a les 11:00 a l'espai pròxim a la desembocadura del torrent de Son Jordi de la platja de sa Marjal ( Son Servera)concentració en contra del procés de «privatització» de la costa de Pedro J. Ramírez
Gadma, GOB, ERC, PSM, EU-EV, JEN, JERC, Lobby per la independència, Plataforma Pro Camins Públics i Oberts, Unió Obrera Balear (UOB), CGT de Balears,Amics dels Torrents, Ateneu Gabriel Buades, Grup d'Agricultura Ecològica(GAE),
Ben Amics, Associació s'Auzina, Roques sense
ciment).
La imatge i més informació a "Lobby per la Independència"
 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb