URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Mal comença Entesa per Mallorca

Alternativa | 15 Agost, 2006 22:20 | facebook.com twitter.com

El manifest d' Entesa per Mallorca: una força útil pel progrés de Mallorca, està plé de paraules guapes, tan guapes que las podia signar qualsevol partit PP inclós:
" Mallorca millor, en positiu", "la bona gestió que dóna als ciutadans qualitat de vida." " criteris de racionalitat i sostenibilitat" "Una política que posa l’accent en l’atenció social i resol de manera òptima les necessitats de les persones. Una política que creu que els nostres ciutadans han de tenir la millor formació i capacitació laboral per generar i garantir ocupació de qualitat i estable. Una política que vol que es duguin a terme totes les infraestructures necessàries a una societat moderna i amb criteris mediambientals contrastats. Una política que creu en la llibertat i la igualtat d’oportunitats dels individus, i en l’exercici real dels seus drets sense cap tipus de discriminació. Una política de ferm compromís amb la nostra identitat cultural i lingüística, oberta a una societat cada cop més globalitzada i plural, però amb una identitat pròpia que és la nostra raó de ser. Una política que pren el ciutadà com a referent en el seu àmbit territorial i que per tant té una forta vocació municipalista. Una política que vol el major grau d’autogovern sobirà per a Mallorca i per a les Illes Balears sense renunciar a participar d’altres àmbits territorials superiors."
  El que no és tan guapo és quan es refereix a les forces del Bloc: L’esquerra nacionalista (en referència al PSM) ha entrat en aquesta polarització ( incomprensible  per què la polarització és PP - PSOE i el PSM manté la seva independència respecte a aquest partits) i ha optat per acostar-se a l’esquerra més marginal i minoritària ( que les hem fet a aquesta gent?).
Després fan una mica de Rappel: "els poden garantir encara uns certs rèdits electorals, més per la inèrcia d’unes sigles que per la solvència del seu actual projecte. Tot això no fa més que posar de manifest la fi d’un cicle que no pot deixar òrfena la nostra societat d’un projecte mallorquinista amb vocació política majoritària". (Això de vocació política majoritària tal com estan les coses sona molt malament ).

Clar que una cosa són les paraules i una altra la realitat i una realitat molt clara és que al bloc on parlan de totes aquestes coses tan guapes no deixan posar comentaris, aquesta és la seva idea de participació, pluralitat... una adreça electrònica.


Una bandera negra per Pollença

Alternativa | 15 Agost, 2006 16:40 | facebook.com twitter.com

Un any més Ecologistes en Acció ha elaborat un extens informe sobre l'estat del litoral espanyol; “Banderas Negras 2006. Ni un ladrillo más” en el qual s'assenyalen amb banderes negres i punts negres les majors afeccions del mateix.

Pollença ha rebut una bandera negra per la desprotecció de l'Ullal, al mateix informe també es citen altres problemes ecològics de Pollença. Un altre dia parlarem de les famoses banderes blaves.


Aquestes són les cites de Pollença a l'informe:

" La zona húmeda de l´Ullal en Pollença, que había sido incluida dentro de las zonas húmedas de
pequeño tamaño a proteger por el anterior gobierno, ahora con el nuevo plan territorial se han declarado
zona urbana y edificable 70.000m2".

Camps de golf:

"Can Puig – Can Gatul·les (Pollença). Se trata de una zona rustica no muy alejada de otro campo
de golf.
Can Guilló (Pollença). En esta zona se encuentra construido un campo de golf ilegal que
pretende su legalización."

Desaladores
"La Conselleria de Medi Ambient pretende construir 4 nuevas desaladoras en Baleares antes del 2009
(Alcudia , Andratx, Ciutadella y Santa Eulalia). Cabe señalar que extraer agua dulce del mar requiere un
consumo de energía enorme, con lo que se tendría que construir otra central eléctrica para poder cubrir
las necesidades de estas nuevas infraestructuras, con lo que se aumentaría las emisiones de CO2 a la
atmósfera y se estaría contribuyendo al cambio climático. Además, un mejor aprovechamiento del agua
de las redes urbanas podría ahorrar entre un 25 y 50 % de este recurso."

A continuació un resum general de l'informe:
 (Segueix)

Aigua salada.

Alternativa | 15 Agost, 2006 11:09 | facebook.com twitter.com

Una explicació de per què no podem beure aigua al Port de Pollença?
 Perquè l'aigua és salada, a causa de la presència de sals dissoltes en grans quantitats i en forma d'ions magnesi, calci, sodi, potasi, clorur, bromur, fluoruro i sulfats. La quantitat de sòlids totals dissolts en l'aigua de mar és d'al voltant de 35.000 mg/litre, i perquè l'aigua sigui apta per a consum humà ha de tenir com a màxim 1.000 mg/litre segons la recomanació de la OMS.
A més l'aigua salada no és solament desagradable al paladar sinó que algunes substàncies dissoltes com el sulfat de magnesi, són altament purgants i poden provocar vòmits i convulsions. L'aigua de mar té propietats diferents a l'aigua dolça.
 Gràcies PP-UM per fer-nos pagar un any més aigua de mar.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb