URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El patrimoni oblidat: Can Daniel

Alternativa | 20 Agost, 2006 20:48 | facebook.com twitter.com


A partir del 1300 a. C. el pre-talaiòtic comença a ser substituït arreu de Mallorca per la cultura dels talaiots. A Pollença trobam nombrosos exemples del monument més representatiu d'aquesta època, el talaiot: els del Puig d'albeguins, del Molí de vent (Almadrava), de la Penya Mascorda a can Eixartell, de la rota d'Alt a can Vela Gran, de can Vela Petit, de Fartaritx del Racó, dels vilarets de Llenaira... També són molt importants, encara que totalment arrasats, els poblats emmurallats que varen succeir en el temps als primigenis talaiots: Can Daniel Gran amb els seus 15.300 m2 d'àrea "urbana" és un dels més grans de Mallorca, el qual començà a ser habitat sobre el 1.000 a. C. Tanmateix, avui en dia quasi bé no es pot distingir cap mena de construcció, entre les quals hi havia 3 talaiots circulars i dos quadrangulars integrats dins les murades que formaven part del seu sistema defensiu.

És a aquest jaciment, can Daniel Gran, al que li dedicarem unes linees. Més endavant parlarem d’altres jaciments.

Can Daniel està situat just al darrera del Puig de Santuiri, al camí de can Totxa. Actualment, i des de fa molts anys, és a una finca privada i hi tenen porcs. Ja podeu imaginar l’estat de conservació del jaciment. Però per la meva sorpresa encara quedaven restes visibles de varis talaiots i de la murada.

És una llàstima que tot això es deixi perdre d’aquesta manera. Que no s’excavi, que ni tansols es tengui en conte. Demanen turisme de qualitat, turisme cultural, i tenen tot el nostre patrimoni abandonat. És clar que no els interessa donar diners per a coneixer el nostre passat, però al manco podrien tenir-ho indicat i una mica acondicionat per a la visita. Ni tansols els pròpis pollencins saben de l’existència de la multitud de jaciments i restes arqueològiques del nostre municipi.
Més fotos a continuació.
 (Segueix)

El batle rendeix homenatge a Pedro J.

Alternativa | 20 Agost, 2006 17:16 | facebook.com twitter.com

Un dels èxits de la manifestació de dissabte és que ha obligat a molt de gent a prendre partit i “retratar-se”, i el nostre senyor Batle Tomeu Cifre ha quedat retratat ja que ahir va anar al dinar organitzat per la plataforma «Son Servera ¡Basta Ya!» a l'agroturisme de Ca s'Hereu, al poble de Son Servera. Aquest dinar va ser una part del “tot inclòs” amb el que es va pagar als joves de Noves Generacions venguts de la península.; viatge, samarreta, begudes, dinar i allotjament (alguns s’han queixat de dormir al pavelló municipal quan se les havia promès un hotel, ja sabeu podeu demanar el pavelló de Son Servera per dormir una nit).

El que ha fet Tomeu és penós, anant fins Son Servera per donar suport als privilegis a un particular que ha utilitzat el seu poder per vulnerar la Llei de Costes i privatitzar un espai públic.Es nota que Tomeu vol pujar llocs al PP i el seu “padri “ Jaume Font li ha senyalat el camí, s’han de tornar els favors i ser sumissis amb els poderosos.

Avui també he comprovat que Jorge Campos president del Cercle Balear no va veure el “Barrio Sesamo” on explicaven “allí aquí”, aquesta és la seva declaració al D.M:

“aquella parte de la playa, con el nacionalismo catalanista, apoyado por sectores mafiosos de nuestra sociedad que desde hace años intentan imponer su corrupción, la vieja Mallorca", frente "a este lado de la playa, con una nueva Mallorca, la representación de la mayoría, que vive en libertad y cree en nuestra nación española".

Solidaritat: AFAMA Pollença

Alternativa | 20 Agost, 2006 10:24 | facebook.com twitter.com

Una vegada més la solidaritat torna als carrers de Pollença. Al igual que va passar per aquesta Patrona amb el sopar de Pollença Solidaria, la gent va participar en gran mesura al sopar solidari d'AFAMA (associació de familiars i amics de malalts d'alzheimer). Més de mil persones van acudir a la crida de l'associació. Un sopar a base de sardines frites, trampó, i un bon plat de postre, meló, coques que van fer els col·laboradors i gelat acompanyaren a un grup de música que amenitzà la vetllada. Ben haviat, en sentir les notes dels tres senyors majors sonar, la gent s'aixecà per fer un ballet. Llàstima que no tenien en Coyote Dax al repertori.
La nota més positiva fou que gràcies a la Solidaritat l'associació podrà fer les obres al seu local i seguir exercint la gran tasca feta fins ara. La nota negativa, si és que se pot qualificar així, fou l'escassa participació de gent jove.


 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb