URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

1366 CADIRES I 361 TAULES. POLLENÇA: POBLE DE CANSATS.

Alternativa | 22 Agost, 2006 14:52 | facebook.com twitter.comLLOC

TAULES

CADIRES

1- Zona Gallito

8

32

2- Pont Romà

Tancat

Tancat

3- Farina

1

4

4- Sant Jordi

7

28

5- Font del Gall

37

148

6- Plaça Seglars

62

248

7- Plaça Major

195

702

8- Ca les Munnares

25

96

9- Camps de l’Om

6

24

10- Monument

7

28

11- Emilton

2

8

12- Sadanar

6

24

13- Desbrull

3

12

14- Zona Benzinera

2

12

TOTAL

361

1366 (Segueix)

La Base del Port de Pollença

Alternativa | 22 Agost, 2006 10:58 | facebook.com twitter.com

Avui al Diario de Mallorca el diputat de Esquerra Republicana en el Congrés, Joan Puig, diu que demanarà al Govern central explicacions sobre l'ús privat de la base militar i presentarà una proposició no de llei perquè aquesta zona sigui d'ús públic.

La nostra opinió no és diferent ni del ERC ni del PSM; s’ha de formar la comissió acordada per l’Ajuntament per retornar al poble la base ( plenari del 30 de juny de 2005), sense excloure a ningú i la petició al Congrés ha d’anar amb els màxims de suports possibles. També hauriem d’anar amb molt de cura per mantenir aquesta zona protegida.

El 30 de juny de 2005 el plenari de l’Ajuntament aprovà una moció del PSM sol·licitant la creació d’una comissió que estudiés la manera en que els terrenys de la Base del Port de Pollença podrien ésser retornats al poble. Aquesta comissió hauria d’incloure, a més dels partits polítics pollencins, una nombrosa representació de les diferents parts afectades i interessades en aquest projecte. L’objectiu és que al final els pollencins puguin gaudir dels terrenys de la base, actualment utilitzats en la seva majoria com complex turístic, i garantir la protecció d’aquell entorn que es troba amenaçat per les obres que els militars han anat fet durant anys sense cap control municipal.

Inclòs m’acord que a continuació en el PIP va sortir una carta de Joan Aguilar que recordava que hauríem d’estar agraïts a la Base per que ha donat feina ( com curiositat hem de dir que en el temps de la República l’esquerra de Pollença demanava una base al Por precisament per aquesta raó) i havia permès a molt de pollencins fer el servei militar a ca seva.

Suposam que més d’un any després no s’ha creat la citada comissió, un exemple més de que darrerament els acords de l’Ajuntament semblan no servir per res

Al Diario de Mallorca Miquel Angel Sureda president d’ Esquerra Republicana a Pollença ha comentat: "s'hauria de recuperar d'una forma progressiva i no traumàtica", la primera línia de la seva platja, el passeig, la platjola fins a arribar a sa Fortalesa i el far de Punta de l´Avançada, continuant amb la resta, fins a desmitalitaritzar la zona.
També ha dit que el port intern està infrautilizat i només uns "privilegiats" tenen dret a tenir un amarri, aquesta zona permetria col·locar centenars d'embarcacions, sense ampliar el port esportiu o el club nàutic.

D'aquest tema també hem tret dues conclusions:

- El primer que els acords del plenari de l’Ajuntament sembla que no serveixen per res ( ocupació via pública, guàtleres, camí de Lluc... i ara la Base del Port).

- El segon que l’esquerra d’aquest poble hauríem de fer més feina conjunta i agradi o no agradi la única manera de fer feina conjunta de bons i de veres és ara una coalició electoral i demà un sol partit.


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb