URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No només denunciam la picina de Pedro J.

Alternativa | 23 Agost, 2006 22:41 | facebook.com twitter.com

La gent de la plataforma Pro Camis Públics i Oberts està fent una feina impressionant per defensar els camins públics que alguns fan seus amb l'ajuda del govern i d'alguns Ajuntaments( i no les pagan ni dietes, ni viatges, ni paellas...).

L'Ajuntament de Pollença com sempre ha destacat per les seves paraules guapes però per la inoperància total com en el cas del camí vell de Lluc o per la restricció inexplicable com en el cas de Ternelles.

Joan Ramón que forma part d’aquesta plataforma ens ha enviat 10 pàgines de documentació ( la podeu descarregar)  amb referències arxivistiques que deixen ben clar que els següents camins són públics:

CAMÍ DE TERNELLES

CAMÍ DE FARTÀRITX

CAMÍ DE L’ASSARELL I MÍNER

CAMÍ DE PEDRUXELLA, MORTIX I ARIANT

 Noves Degeneracions.

Alternativa | 23 Agost, 2006 11:40 | facebook.com twitter.com

         Publicam aquest interessant article de Joan Ramón Bosch que reflexiona sobre la manifestació de Sa Marjal, la tolerància i sumissió ( aprofitam per recordar que aquest bloc està obert a vostra participació, podeu enviar vostres articles a eurxella@yahoo.es)

Noves Degeneracions.

 Vaig observant com any rera any  la sostenibilitat del nostre model de creixement fa aigües i això va erosionant cada cop més el nostre medi i amb ell el paisatge que atreu tants de visitants a les nostres contrades. El meu tarannà em fa prendre partit per aquelles organitzacions que reclamen un model respectuós amb el Medi Ambient, respectuós amb la nostra cultura i sensible amb les classes més desafavorides, a més vull creure en la igualtat de les persones.

Així doncs i parlant d’un tema recent, no entenc com si una llei ho impedeix, podem trobar a la costa diferents obstacles que n’impedeixin el lliure pas, dificultant la convivència entre veïns de Mallorca. Em sorprèn que davant una convocatòria  per reclamar respecte davant la llei de costes, es fes una contramanifestació demanant tolerància i la llibertat, precisament aquest dia i convocada primer pel “circulo Balear” i posteriorment per les Noves Generacions del Partit Popular, vaig poder veuré com el seu portaveu, engominat fins a les celles i en cara d’haver dormit malament, acusava a les persones que reclamam el lliure pas per la costa de radicals i convocà una contramanifestació , que pareix voler provocar.

Doncs bé, la gent d’esquerres a Mallorca és tolerant, per exemple, quan dels doblers públics algunes persones paguen visites a clubs eròtics, els mallorquins en feim crítica, denuncià i el que calgui, però mai amb actes violents. Quan es nega el mateix valor a la llengua catalana que a la castellana, ens hi mostram contraris i demanam que és retifiqui, però sempre amb mètodes pacífics. Ara sembla que també s’ens vol negar el dret a queixar-nos, i això es fa curiosament darrera una pancarta que demana llibertat i tolerància.

No vaig poder anar a Sa Marjal a defensar que la costa és de tots, però no dubto de la sinceritat de les persones que reclamaren una costa per tots, en canvi la manifestació convocada per reclamar “ Tolerancia y Libertat” escampava una forta pudor a defensa d’interessos particulars, i els vull recordar que a Mallorca ho som tolerants, però no volem ser com ells voldrien, submisos i fins i tot beneits. Per cert un bon amic ( A més d’un gran pare) em contava que desprès de assistir a la convocatòria, és va trobar dos inofensius adhesius arrabassats del seu cotxe i tirats al terra, només eren una inofensiva somera i una altra imatge que podria  identificar-lo com a república.

Així , a mi l’olor que em va arribar no va ser d’un crit de tolerància per part del Circulo balear i Noves generacions amb la seva convocatòria, sinó la d’un desig de submissió per part de tots els que pensam que el seu, no és el model a seguir, no ens volen tolerants, ens volen callats, submisos i amb la llibertat d’expressió limitada, IB(PP)3 és un bon exemple.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb