URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Les meduses avisen.

Alternativa | 27 Agost, 2006 15:24 | facebook.com twitter.com

Un dia més m’he trobat el mar , a la punta avançada, ple de boms (meduses, grumers), més concretament de Pelagia noctiluca. No és la primera vegada que em passa aquest estiu i t’amarga el capfico. Molts de turistes aquest estiu s’han trobat amb aquest problema més de dos dies, tornaran l’any que vé?

 Segons l’Agència Europea del Medi Ambient (on podeu trobar bons i equilibrats articles de temes medi ambientals) les raons són variades, però en totes sembla que hem influït els sers humans :

-         Augment de temperatura a causa de l’efecte hivernacle. O sigui podem seguir fomentant els transport privat i el consum in crescendo de energia elèctrica ( aires condicionats, dessaladores...)

-         Augment de la urbanització ,que augmenta els abocaments de nutrients dels que s’alimenten les meduses.

-         Sobrepesca de depredadors de les meduses )( tonyines tortugues...).

-         Augment de la sal ; arriba menys aigua dolç al mar i les meduses es poden acostar més .Recordeu l’argument del PP de que l’aigua de l’Ebre es perdia a la mar, una mentida molt perillosa i penseu el que passarà quan comencen a funcionar totes les dessaladores previstes.

 
Aquest dissabte es podia comprar amb el diari el País el conte “  la gallina dels ous d'or” més d’un hauria de tornar a llegir-ho.


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb