URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Set qŘestions

Alternativa | 30 Setembre, 2006 22:09 | facebook.com twitter.com

La notícia del país d’ahir : L'Estat aporta 5.057 milions a les activitats de l'Església a Espanya, dels quals només 150 milions procedeixen de l'IRPF


Per què un estat aconfessional ha de dedicar una part dels seus pressupostos a una religió?


Per què no s'ha pujat el percentatge dedicat a les *ONGS igual que a l'església del 0,52% al 0,7%?


Per què no se'ns dóna està opció de marcar amb una creu on van els nostres impostos en altres opcions com despeses militars, educació, sanitat?


Per quina l'església catòlica encara no s'autofinança com es va acordar en 1987?

Per què cal donar diners públics a una religió que fomenta l'odi a través de la seva ràdio, que manté la desigualtat entre els sexes, que segueix considerant les opcions sexuals distintes a la tradicional com malalties..?

Per quines es dóna diners a una institució que té invertits 18 milions d'euros en la borsa? País


 Imatge i article

 

Ja tenim candidat.

Alternativa | 30 Setembre, 2006 19:12 | facebook.com twitter.com

Els resultat electoral de les eleccions municipals del 2003 a Pollença van ser els següents; de 10.960 elcetors varen  votar 7.101 a les següents candidatures.

 

PP-UMP:        2.297 vots                   6 regidors.

UM-UNPI:      2.271  vots                  5 regidors.

PSIB:               1.621 vots                   4 regidors

PSM:               912 vots                      2 regidors.

 

Aplicant la llei d’Hont  el darrer regidor el va aconseguir  PP-UMP amb 382 vots.Per tant podem calcular que per aconseguir un regidor hem de treure en torn  a 400 vots,

 Esquerra Unida  no va presentar llista al 2003 per problemes amb els verds. La llista EU-EV a nivell autonòmic va obtenir 295 vots pensam que per tant aconseguir un regidor és perfectament factible.

De moment a l'assemblea d'ahir varen triar nostre candidat, el nostre coordinador Pepe García. El 27 d'octubre a les 20:30 al centre cultural de Pollença farem la presentació pública del candidat. 


 


 (Segueix)

PP_PSOE i UM i l'estatut de segona.

Alternativa | 29 Setembre, 2006 17:03 | facebook.com twitter.com

 El nou estatut que actualment es tramita a Madrid és un estatut de segona, pactat pel PP i el PSOE amb la sorprenent ajuda  d’UM . Sabem que ni el Partit Popular ni el Partit Socialista Obrer Espanyol tenien cap intenció de situar a les Balears entre les autonomies de primera, però Unió Mallorquina que organitza Diades, que en teoria és la gran defensora de “lo nostro”, i que s’envolta de banderes mallorquines com és possible que hagi donat el seu suport a un estatut que destaca per les seves limitacions al tema de la llengua catalana i  el finançament.

Respecte a la llengua  a l’estatut no s’accepta el dret i el deure dels ciutadans i ciutadanes a usar el català, dret i deure que si tenim a usar el castellà. L’article 4. 3 diu “Les institucions de les Illes Balears garantiran l’ús normal i oficial dels dos idiomes, prendran les mesures necessàries per assegurar-ne el coneixement i crearan les condicions que permetin arribar a la igualtat plena de les dues llengües”. O sigui la igualtat de les llengües encara es planteja com un objectiu a aconseguir. No seria més lògic que s’hagués redactat ja un article que garantís directament la igualtat del català amb el castellà?

També és greu  la introducció a l’article 14 de les modalitats dialectals (mallorquí, menorquí, eivissenc i fomentarenc) que deixen una porta oberta a qüestionar la unitat de la llengua.  

 En el tema del finançament a l’estatut s’han conformat amb parlar d’un deute històric de 3.000 milions d’euros a pagar en 20 anys, per a nosaltres això és caritat, el que volem no són doblers per cobrir necesitats ara sinó  un sistema fiscal que garanteix  les necessitats econòmiques de Balears ara i sempre. Pensam que les Balears haurien de tenir la màxima corresponsabilitat fiscal, i que haurien de recaptar la totalitat dels imposts. Una vegada recaptats els impostos s’haurien de fer dues negociacions, una primera negociació amb l’Estat que tingués com a objectiu contribuir a la despesa que suposen els serveis comuns de l’Estat ( com fan els bascs i navarresos) i una segona negociació amb la resta de comunitats, que tindria com a objectiu fer l’aportació solidària que correspon a cada una de les comunitats autònomes. Aquest és nostre concepte d’una Espanya federal plurinacional i solidària, ens agradaria saber quin és el model d’UM?.

 

 


 (Segueix)

Per maig hem de fer net

Alternativa | 28 Setembre, 2006 11:59 | facebook.com twitter.com

 El 10 de setembre un grup de vint voluntaris van a netejar Cala Bòquer. Varen recollir 35 sacs de fems. L'area de Medi Ambient de l'ajuntament de Pollença, que els havia convocat, els va convidar a dinar per agrari la feina.

Ahir, disset dies després,el Balears publicava que encara no s'han recollit els sacs de fems amb el perill de que es trenquin i tota la feina no hagi servit per res.

 Hem parlat moltes vegades del màrqueting verd de PP- UM però aquesta vegada pensam que s'han superat. Per maig hem de fer net de bons i de veres

 

 

El nou Borbˇ i la Rep˙blica que vendrÓ.

Alternativa | 27 Setembre, 2006 23:23 | facebook.com twitter.com

Ara que estem tots embarassadíssims, que amb il·lusió esperem el nou nadó que ens durà una nova constitució baix el braç(encara que sigui d’aquí molts anys, això no corre pressa mentre sigui abans de ser coronada Elionor). Ens proposam fer na mica d’història ficció, cosa que no s’hauria de fer mai, i imaginar...       

Imagina, 2046, Espanya, el rei Don Felip de Borbó ha mort, les carrosses passen lentament amb el seu cos per tots els carrers de Catalunya, com ell havia demanat per tal de que el poble català s’acosti una mica més a la casa reial. Últimament els monàrquics no abunden per aquelles contrades. Al pas de la comitiva hi van, com no, tota l’extensíssima família reial, polítics de turno, personalitats... Però d’entre ells destaca la nova reina Leonor, o com diuen al principat Elionor.

 


 

Continua dins l'article.

 (Segueix)

Associaciˇ de ve´ns de Gotmar

Alternativa | 27 Setembre, 2006 16:43 | facebook.com twitter.com

El dilluns es va realitzar una reunió crear una nova Associació de veïns de Gotmar (Port de Pollença). La gent cansada de no obtenir resposta a les seves demandes i preocupacions (l’àrea de participació ciutadana de Pollença és un vertader desastre), han optat per associar-se per fer més de força.

Un problema afegit a Gotmar és que hi ha molt de segones residències i residents estrangers el que ha dificultat fins ara  una major preocupació per part de l'Ajuntament

Gotmar una urbanització recepcionada per l’ajuntament ja fa anys que es troba en un estat lamentable; un putxet totalment destrossat, els carrers   mal asfaltats i sense clavegueres, l’accés al passeig marítim per un carrer sense voreres (carrer del Bot), la segona fase de circumval·lació que destruirà una gran zona verd, la zona huimida de l’Ullal que amb aquest govern té els dies contats... A la fi feia falta aquesta associació que esperem que realment sigui un instrument útil per millorar aquesta part del municipi.

Si voleu més informació: tlf 629326181.


Recurs contra la regulaciˇ de Ternelles

Alternativa | 27 Setembre, 2006 07:45 | facebook.com twitter.com

Avui al diari Balears: La Plataforma Pro Camins  Públic i Oberts de Pollença ha interposat un recurs d’alçada contra l’acord de regulació de l’ús del camí de Ternelles. Aquesta regulació ( vint persones per dia sempre amb sol·licitud prèvia) és totalment restrictiva i exagerada. Comparativament al Parc Nacional de Cabrera i el Parc Natural de Mondragó, els únics amb restriccions són molt més permissives. Ja hem recordat a altres articles com les restriccions d’ús del camí de Ternelles(superiors a les que recomenava el GOB) tenen més relació amb el poder dels propietaris ( família March) que amb  el impacte previst dels visitants.Altres articles al bloc.Ternelles camí reialEls voltors, el Consell i els MarchEls voltors, el Consell  i els March bis

Alternativa a la rÓdio municipal.

Alternativa | 26 Setembre, 2006 15:18 | facebook.com twitter.com

Demà a ràdio Pollença (107.9 fm) a les 17:00 h , si no n’hi ha canvis a darrera hora ( com ens va passar a la primera tertúlia política, censurats dues horetes abans de començar) Miquel Angel Llauger, candidat d’Alternativa EU-EV i Pepe García, coordinador  a Pollença) parlarem de la reforma de l’estatut de Balears.

Assemblea Pollenša 2007

Alternativa | 25 Setembre, 2006 17:00 | facebook.com twitter.com

El proper divendres 29 de setembre a les 20:30 assemblea-sopar d' ALTERNATIVA, EU -EV de Pollença a Can Ramón . Oberta a tothom que vulgui venir, escoltar, opinar i sopar.

Farem un repas de les reunions i accions que hem fet aquest mes i parlarem de la forma i els grups per elaborar el programa electoral, Pollença 2007.

Les decisions dins Alternativa es prenen de manera participativa i assembleària, cercant el consens i d’acord amb el principi d’una persona/un vot. A Alternativa les persones que no són afiliats ni d’EU ni d’EV poden participar plenament en la presa de decisions i no són “convidats depedra”. PARTICIPA JA si no t’interessa la política, als qui manegen els teus doblers si els hi interessa, ja és hora de deixar de tudar els doblers públics entre amics, propagandes, inauguracions i similars.


Contacte als comentaris o a eurxella@yahoo.es

Efectes colaterals de l'urbanisme. La foto.

Alternativa | 25 Setembre, 2006 12:15 | facebook.com twitter.com

Una nova foto del concurs de fotografia Urxella passat. Mostra molt bé els efectes "colaterals" de l'urbanisme. Una imatge val més que mil paraules.

 


 

 (Segueix)

Quatre idees per controlar i reduir la corrupciˇ urbanÝstica al'abast de qualsevol partit..

Alternativa | 24 Setembre, 2006 22:20 | facebook.com twitter.com

Quatre idees per controlar i reduir la corrupció urbanística al'abast de qualsevol partit..

 
1 - Millorar els mecanismes d’informació i participació ciutadana. És increïble que no es faciliti als ciutadans la informació i la participació a l’urbanisme que canviara totalment l' entorn on viuen.

2 - Hauria d’haver un òrgan nacional d'inspecció i control sobre les competències  en matèria d'Urbanisme als Ajuntaments: control exhaustiu dels PGOU, investigació sobre titulars i familiars dels funcionaris i regidors....

3 - Creació d'una fiscalia especialitzada en corrupció urbanística dintre de la fiscalia anticorrupció a nivell estatal.  Control fiscal sobre el  cobrament de diner negre, transparència societària.

4 - Solucionar el sistema de finançament dels partits polítics ( tranparència total) i dels ajuntaments  (cessió de mitjans econòmics).

Solidaritat: un altra cop AFAMA.

Alternativa | 24 Setembre, 2006 15:14 | facebook.com twitter.com

Novament la solidaritat ha vengut a Pollença. Novament, any rere any, el convent estava ple, tot i el temps, per commemorar el dia mundial de l’ALZEHIMER, organitzat per AFAMA. Un dinar bo, -arròs brut, meló, ensaïmada i cafè-, per una bona causa.

Veiem com cada pic la gent està més conscienciada de la Solidaritat, cada pic participen més, i no tan sols a menjar sinó que hem vist la quantitat de col·laboradors disposats a donar una ma pel que fes falta. La participació dels establiments i persones que han donat coses per a la rifa, i lo volcada que estava la gent comprant els tiquets.

En definitiva, una festa solidaria, on la gent ha participat desinteressadament per tal d’ajudar a qui ho necessita.

Enhorabona a AFAMA per la feina feta. Endavant, seguiu així.

La riquesa dĺ└frica ha estat la seva desgrÓcia.

Alternativa | 23 Setembre, 2006 21:21 | facebook.com twitter.com

Ara que el PSOE sembla canviar el seu discurs damunt de la immigració aquest acudit del Roto (avui al diari el País)  resumeix el tema.


 Els alemanys varen dir que Espanya no s’enfonsaria per 25.000 africans, la que si s’ha enfonsat pel capitalisme depredador d’uns quants europeus ha estat Àfrica.

Una recomenació l'article de Sócrates on es trascriu una carta genial; "de inmigrantes y marisco" 


 

Un paÝs raro ( homenatge a Xisco Quetglas).

Alternativa | 23 Setembre, 2006 10:49 | facebook.com twitter.com

Pens que el millor homenatge que podem fer a Xisco Quetglas és publicar en nostre bloc el seu excel·lent  article “un país raro” publicat al Diario de Mallorca el 17 d’agost de 2005, en el fa un repàs d’aquesta Mallorca per la que tanta feina va fer a pesar de ser això, “un país raro”.

 

Un país raro


FRANCESC QUETGLAS

Este es un país raro: un padre buscaba desesperadamente enchufar a su hija rusahablante en el Govern contra los principios legales de igualdad y objetividad. En la selección de personal, se exigía saber ruso para corretear por Sudamérica. Y la enchufó. Y ha contado con la benévola comprensión de algún juez. Viajó con cargo al erario público para muñir votos a Matas y al PP en Argentina (tanto él como su hija) dejando rastros nada disimulados en forma de informes obscenamente partidistas. Pues nada, este padre nos hace admoniciones morales desde una columna que le brinda un medio de comunicación y tilda de franquistas a los que hoy están en La Moncloa. No era franquista Aznar. Ni Miguel Angel Rodríguez. Ni Acebes, ni Zaplana, ni Alvarez Cascos. Ni siquiera Fraga Iribarne o Martínez Pujalte. Ni, por supuesto, los que hacen trampas con los votos. No: ¡los franquistas son los socialistas que ahora gobiernan!

Un tránsfuga que en su día dio la campanada también moraliza a menudo. No se le entiende muy bien lo que dice, porque se hace un lío con frases de más de cuatro palabras. Pero el sentido se puede estimar. Y siempre moraliza. En contra de los partidos. En contra de esta "corrupta democracia nuestra". Otro tránsfuga que fue famoso también tiene columna fija (¡Es una plaga!) y usa su plúmbea prosa administrativa para demonizar a los socialistas y otorgar sus absoluciones a los "pecadillos" de la derecha.

Y escriben moralizando plumas del PP. Incluso alguno que llegó a ser presidente de una institución gracias al voto tránsfuga. Un periodista "liberal", redactor de discursos y dicen que hasta de sentencias, que ha fracasado en todas sus aventuras periodísticas a pesar de haber cobrado subvenciones del PP por un tubo, moraliza contra el pesebre de los que chupan. Y ninguno se recata en acusar sin prueba ni indicio alguno a todo el Gobierno y de manera especial al presidente, (a Rodríguez Zapatero hay que derribarlo como sea, porque las encuestas están demasiado a su favor).

Plumas peperas que nos hablan de moralidad pública... De verdad que este es un país raro.

alears.

 (Segueix)

╔s ven Pollenša. La foto a concurs.

Alternativa | 22 Setembre, 2006 20:25 | facebook.com twitter.com

Una de les fotos que se van presentar al concurs de fotografia Urxella. L'hem rescatat per poder-la mostrar al bloc. Per lo gràfica que és no necessita massa comentaris, això és feina vostra. Esperam que ús agradi.

 

 

 (Segueix)

IncoherŔncia del PSM ( I la coaliciˇ no va ser possible 2)

Alternativa | 21 Setembre, 2006 17:13 | facebook.com twitter.com

Com ja havíem dit just quan eren a la reunió amb ERC ens van telefonar del PSM de Pollença per mantenir una reunió.

Com ja sabeu l’agrupació local de Pollença del PSM ja havia anunciat a la premsa que es presentaria en solitari i per tant a aquesta reunió ja no es tractava de parlar de possibles coalicions.

Els representants del PSM de Pollença ( el president Toni Marquet i el candidat Gabriel Cerdà) ens van oferir anar dins les llistes del PSM com independents o conservant les nostre sigles (oferta que també havien fet a la gent d’ERC) , també varen parlar d’evitar conflictes o enfrontament entre nosaltres i inclòs es va parlar de poder fer actes conjunts ja que els donaven suport a la candidatura autonòmica del Bloc.

 Nosaltres per nostra part els varen dir que ens semblava una incoherència donar suport al bloc a nivell autonòmic i anar en solitari a nivell municipal. Ja que havien decidit donar suport al bloc a nivell autonòmic per coherència pensam que al manco haurien d’haver parlat amb nosaltres per veure si es podia fer un programa i llista conjunta del Bloc a nivell municipal . Sobre tot per què entre els nostres partit sempre ha hagut un bon enteniment, i hem fet feina conjunta sense cap problema, si no tot el contrari( candidatura progressistes, abril de república).

Imatge treta de http://www.columnasur.org/21karina/2006kc/060208INCOHERENCIA.htm  (Segueix)

El seny de Jaume Font.

Alternativa | 20 Setembre, 2006 18:08 | facebook.com twitter.com

La gent del PP ha fet molt d’acudits amb el “talante” de Zapatero però aquest talante té un mal imitador a la persona de Jaume Font conseller de Medi Ambient que ara demana seny i  insta Madrid a cercar «consens» abans d'obrir els passos al litoral.

Què entén Jaume Font per seny? Fer com a la Serra de Tramuntana i permetre que els propietaris tanquen camins públics o bé que es facin piscines i s’organitzen contramanifestacions.

No es tracta de “talante”, seny o consens, el govern central el que ha de fer es complir la llei a la zona de domini públic marítim terrestre que és competència seva

 Una de les zones on es comenta que es vol fer complir la famosa llei de Costes, es a Pollença,  suposam ( encara no se ha informat de res concret) que es refereixen a l’escandalosa situació de Formentor. Ja és hora d'acabar amb  alguna de les nombroses irregularitats d'aquest  municipi.

 notícia al Balears, la podeu trobar a la continuació.

el seny  del Jueves: 

 (Segueix)

Disculpes a l'AMP

Alternativa | 20 Setembre, 2006 13:22 | facebook.com twitter.com

Després de parlar amb els directius de l’Associació de Músics de Pollença, i fer-me arribar el seu descontent per un article publicat a aquest mateix bloc: “La voluntat popular a la pràctica”. Voldria demanar disculpes a dita associació. No ha estat la meva intenció ofendre’ls de tal manera. Després de molt parlar i escoltar-nos varem arribar a la conclusió de que l’exemple emprat, per tal de denunciar el mal funcionament de la participació de la gent en els concerts i les activitats de l’ajuntament, no era el millor, citar-los en aquest cas no era lo adient. Hem van explicar que la participació no fou un fracàs i que les acreditacions eren per als músics i l’organització. Vaig fer malament, primer en fer cas de comentaris de la gent, encara que fossin de membres de l’associació, i segon per citar-los. Podríem posar d’exemple els concerts fets per als joves i organitzats per l’ajuntament que ven tenir poca afluència de públic. La nota positiva d’aquest encontre va ser que la gent parlant s’entén.

 (Segueix)

Recordar o plorar La Gola

Alternativa | 20 Setembre, 2006 07:50 | facebook.com twitter.com

Avui una notícia per recordar i  plorar al Diario de Mallorca, el títol de l’article és La Gola, la historia de un futuro parque ambiental però en realitat es parla més del passat i del present de la Gola que del futur.Melchor Bosch pescador ens recorda com a la Gola es pescaven una gran varietat de peixos, ara a les aigües brutes de la Gola només sobreviuen les “lisas”, també recorda que molts d’ocells migratoris passaven a la Gola l’època freda. Com sabeu una de les grans promeses del pacte PP-Unió Mollera Pollencina i després entre aquests i UM, era la realització del parc ambiental de la Gola. “Nostres autoritats” s´han fet un munt de fotografies cada vegada que han donat un petit pas en aquest sentit, encara no s’ha expropiat ni la meitat del futur parc, i això si  han fet un consorci per cobrar i col·locar.Quan una fotografia d’un carro de la compra abandonat enmig de la Gola va guanyar el primer premi de fotografia Urxella, varen dir que no era competència seva netejar la zona, mesos després de continuats denúncies d’ ALTERNATIVA a la premsa a la fí van fer net una part, però tota la part de darrera es troba a un estat lamentable. 

El projecte del parc ambiental era més pensant en fer un lloc “guapo” pels turistes, una important del pressupost s’anava per comprar fusta. A les al·legacions pensam que el projecte ha millorat, la Conselleria de Medi Ambient del Govern va acceptar dues de nostres al·legacions (la eliminació de totes les zones que s'han omplit amb escombreries i la utilització de fusta certificada). Però ja veurem finalment si la Gola serà un Parc Ambiental, un Parc Temàtica o un Par abandonat ( tenim l’experiència de l’Albufereta.

A continuació article del Diario de Mallorca.

 (Segueix)

I la coaliciˇ no va ser possible.

Alternativa | 19 Setembre, 2006 15:41 | facebook.com twitter.com

Fa dues setmanes varen mantenir una reunió amb Esquerra Republicana de Catalunya de Pollença, era un primer contacte per valorar la possibilitat de fer un programa i una llista conjunta. Parlàrem de tot ; de la decisió del PSM de Pollença d’anar en solitari, de la reunió que ja havien mantingut ells amb el PSM, de qui podria ser el possible candidat del PSIB a Pollença, del possible mapa electoral que es podia dibuixar després de les eleccions, del suport que tenen des de Catalunya per fer una bona campanya...

Respecte al tema de la possible coalició  tot va quedar supeditat a la decisió que prengués ERC a nivell autonòmic, si es sumava al bloc negociaríem la possible coalició. Si ERC no s’unia al bloc ,com sembla que passarà ( veure bloc d'en Grosske), l’assemblea d’ ERC de Pollença havia decidit que per coherència preferien anar en solitari.

 Just quan eren a la reunió amb ERC ens van telefonar del PSM de Pollença per mantenir una reunió, de la que parlarem a altre article.

Bé per nostra part no ens condicionava que es pogués fer a nivell autonòmic, i pensem que el millor era la unió de forces i la realització d’un programa  i una llista conjunts. Sembla que ja no serà possible, a no ser que hi hagi canvis de darrera hora de les assemblees d’ERC i que a les eleccions municipals hi haurà una llista del PSM, una altra d’ ERC i la nostra ALTERNATIVA. EU-EV.

Només volem dir que hem fet el possible per la unitat; participant amb entusiasme a Progressistes i a els actes conjunts d’abril de República, donant suport a la coalició amb els Verds, i després parlant amb PSM i ERC.  Volem deixar clar que nivell local només es pot responsabilitzar al PSM i ERC que no hagi hagut una coalició. Evidentment cada assemblea és molt lliure de prendre la decisió que vulgui però nosaltres també som molt lliures  d’opinar que la falta d’unitat és un gran error.

 Bé a partir d’aquest moment ja només resta fer més feina, ara ja ha podem fer les comissions per perfilar nostre programa electoral, i intentant demostrar que fa falta una ALTERNATIVA a l’Ajuntament.

 Imatge de http://www.revoltaglobal.net/WEB/artrg_1108_unitaries.htm 


1 2 3  SegŘent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb