URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un silènci antic i molt llarg...Sàhara

Alternativa | 01 Setembre, 2006 22:14 | facebook.com twitter.com

Com ja sol ser habitual quan arriba el mes de setembre, a Ciutat unes persones s’ajunten per tal de fer d’aquest més que un dia de despedida. Fan de l’adéu -o del fins l’any que ve- una festa, i amés fan que se’ls senti la veu. Un crit de llibertat.

Una festa reivindicativa recorr els carrers de palma reivindicant l’autodeterminació del poble Sahrauí. Tambors per la Pau, xeremies i un estrident megàfon s’encarreguen de que tots els veïns i vianants se n’adonin de que allà hi passa alguna cosa. Però qui deuen ser aquests? Globus de colors, pancartes, tots de nins corrent amunt i avall... hauria de ser un dia trist, els nins sahrauís marxaran cap a casa, però és tot el contrari, han passat unes vacances en pau i això ho recordaran la resta de les seves vides. Agraïts i somrients juguen i canten, criden i ballen...demanant la llibertat del poble sahrauí, demanat sortir de l’oblit, de la misèria de no existir més enllà del desert...

Allà la gent parlava d’unes 500 o 600 persones a la manifestació. Uns anys hem estat més, uns anys manco però el que no falta, ni faltarà mai, és l’esperança de que aquests nins, aquest poble, pugui viure en llibertat a la seva terra. LLIBERTAT PEL POBLE SAHRAUÍ!!!

MANIFEST a continuació:

 (Segueix)

CONSEQÜÈNCIES DEL DESGOVERN URBANÍSTIC (H.V. V)

Alternativa | 01 Setembre, 2006 17:05 | facebook.com twitter.com

Les conseqüències del desgovern en el tema urbanístic a Pollença, dins el que la nova LLEI DE COMERCIALITZACIÓ .D' ESTADES TURÍSTIQUES A HABITATGES ha estat un pas més. són clares.

-         En primer lloc  aquesta carrera desenfrenada d’urbanització, recordam que tots els xalets turístics disposen de piscina i ja es parla de l’exigència de tenir aire condicionat, suposen el desbordament de la capacitat de carrega de l’ecosistema ( aigua, residus, costes energètics, manteniments de camins, serveis com el de seguretat...)

-         S’eleva el preu de l’habitatge fins fer-ho inaccessible.

-         Es facilita la corrupció. CORRUPCIÓ = MONOPOLI DECISIONS + ARBITRARIETAT DECISOR – RESPONSABILITAT DECISOR. ( Klitgaard). La inseguritat jurídica actual més la falta de control de les decisions dels polítics és el clima ideal per la corrupció.

-         El sector immobiliari i constructor succiona importants capitals i recursos humans d’altres sectors econòmics.

-    Per acabar ja hem comentat que la pitjor conseqüència és  el síndrome “incivil” que s’estén per tot, la gent accepta la corrupció a canvi de fer-se un xalet o que els seus patrimonis immobiliaris pugin de valor. ( Continuarà) 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb