URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pressupost participatiu

Alternativa | 07 Setembre, 2006 20:30 | facebook.com twitter.com

El pressupost municipal és la principal eina de gestió d'un Ajuntament. Ja que és on es concreten les despeses que l'Ajuntament farà al llarg de tot l'any. És per això que si volem avançar cap a una democràcia més participativa és fonamental que siguin els ciutadans els que directament decideixin com es gasten els diners municipals anualment.

La implicació dels ciutadans i ciutadanes en el bon funcionament del municipi no es pot limitar a escollir els seus representants, un cop cada quatre anys, en les eleccions municipals.

El Pressupost Participatiu és un procediment asambleari que ha estat implementat amb èxit en algunes importants ciutats i pobles es tracta de capturar de forma directa les necessitats i aspiracions de la població, convertint-les en fites pressupostàries d'immediat desenvolupament.

El Pressupost Participatiu a Espanya(a continuació): (Segueix)

LA MENTIDA DE LES INVERSIONS DE MATAS.

Alternativa | 07 Setembre, 2006 20:12 | facebook.com twitter.com

HIPOTECATS PER MOLTES LEGISLATURES.

No insistirem, per què ja ho hem comentat i desenvolupat a rodes de premsa i articles, que la forma que en es va negociar el pacte entre UM i PP a Pollença va directament contra la idea de democràcia i que simple i planerament és un xantatge.

Però a més a més econòmicament és un engany.

- Com ja hem dit repetidament el Govern només aporta 600.000 euros al centre de dia que es pagaran fins 2016, la resta dels diners fins als 2,300.000 euros els posa l’ajuntament, i de moment han tingut que demanar un préstec.

- La situació econòmica de l’ajuntament és tan lamentable que s’ha d’endeutar ( 3,440.000 euros) per fer els pagaments bàsics com son les expropiacions pendents del PGOU o dotar de serveis a la urbanització de Llenaire . Hem de recordar que hi ha molts de llocs a Pollença que encara no tenen clavegueram i aquesta gent es dedica a projecta Auditoris !!!

- L’ Auditori no sabem encara quan s’acabarà de pagar, serà molt tard tenint en compte que quan el govern “només” donava tres milions s’acavaria de pagar al 2020.

- El negoci ruïnós de la residència i el centre del dia al Port de Pollença cedint gratuïtament el solar a una empresa privada acanvi d’una part dels serveis. El xollo del segle o el truc del “toco-mocho”. T’imagines que l’ajuntament et donés un solar gratuït a canvi de que le permetesis utilitzar un 40% del mateix?. (Segueix)

PRESSUPOST POLLENÇA 2006

Alternativa | 07 Setembre, 2006 17:58 | facebook.com twitter.com

Fa un parell de setmanes que a Alternativa EU-EV tenim el pressupost de 2006, i havíem pensat escriure una sèrie d’articles analitzant els comptes de l’Ajuntament de Pollença.

La polèmica que ha sorgit avui al Diario de Mallorca;“ El Ayuntamiento contraerá una nueva deuda de 3,44 millones”, ens ha sorprès per què els pressupost van ser aprovats en el ple del 1 de juny del 2006. Per què fins ara no ha sortit aquesta informació? Misteris de la premsa, o de la oposició amb representació institucional (PSOE i PSM).

Nosaltres hem tingut que fer el que pot fer qualsevol ciutadà per conèixer els pressupost de l’Ajuntament de Pollença, escriure primer una petició i després anar a Intervenció econòmica on ens han facilitat un resumen general dels pressuposts.

Evidentment el pressupost és un document essencial a qualsevol institució i és el que realment diferència als partits, com es gestionen i distribueixen els doblers públics. Per això pensam que aquesta informació ha d’estar a l’abast de tothom i que amb els mitjants actuals és totalment inconcebible que l’Ajuntament no pengi a la seva pàgina el presupost. Una mostra més de la manca de transparència i de voluntat de facilitar la participació ciutadana d’aquest Ajuntament . Per aquest gent la democràcia es redueix simplement és votar cada quatre anys.

Per demostrar que no és tan complicat pengem els pressupost de Pollença del 2006 (en document excel ingressos i despeses ), esperam vostres comentaris i participació, nosaltres anirem comentant les partides i també nostra idea de fer uns pressuposts participatius.

La polèmica deute són les entrades 91710 i 91711 dins ingressos, les comentarem més endavant.

Préstec piscina/llenaire/expropiacions1.910.264,51
Prèstec Sala Polivalent + centre dia1.536.177,75


Espai públic?

Alternativa | 07 Setembre, 2006 08:32 | facebook.com twitter.com

Com cada estiu l’ocupació de la via pública a Pollença no compleix l’ordenança municipal (2002) i l’espai públic s’ha vist reduït a angosts passadissos per les taules, cadires, publicitat...  . La voracitat dels negocis ha ocupat  places, voreres, zones blaves i aparcaments... i s’ha arribat a menjar arbres, com els tarongers dels carrers Verge del Carme i S. Pere del Port.

 A Pollença hem recomptat 361 taules i 1366 cadires ( més de la meitat 702 a la plaça major), al Port no hem tingut valor o força per  fer un recompte.

 A molts de lloc les taules i cadires no estan a un metre de distància del mobiliari urbà (capítol II, article 6b). Tampoc es respecta el 1,50 metres per passar sense obstacles (capítol II, article 6d). Hi ha negocis que no compleixen el percentatge o relació que ha d’haver entre les cadires i taules interior i exteriors (Aquells establiments que tenguin autoritzades un màxim de 30 places a l’interior, podran obtenir també com a màxim el mateix nombre de places a l’exterior. Els establiments que tinguin autoritzades des de 31 fins a 50 places a l’interior, podran tenir a l’exterior una ocupació màxima del 80% de les places autoritzades a l’interior. En el cas dels establiments que superin les 50 places autoritzades, el nombre de taules i cadires col·locades a la via pública no podrà excedir del 60% de les autoritzades per a l’interior. Aquests percentatges d’ocupació podran ésser augmentat fins a un 50% sobre el tant per cent corresponent, d’acord amb la disponibilitat d’espai públic exterior. En tot cas, la decisió final sempre serà de l’ Ajuntament (capítol III article 6ª))

Un altre incompliment de l’ordenança és que els negocis que ocupen la via pública no col·loquen la llicència que acredita el dret a l’ocupació emmarcada a un lloc visible per a coneixement general…( capítol III article 5 c).

 

Evidentment és normal que els negocis intenten aprofitar al màxim els mesos de temporada, però  a vegades haurien de pensar que ocupar d’una manera tan abusiva l’espai públic  no dona precisament una bona imatge del municipi, i és penós veure com els turistes has de ser  vertaders malabaristes per circular amb un cotxet de bebè.

Evidentment l’Ajuntament té també una responsabilitat important, per tot això li demanam  que o bé faci una nova ordenança o que faci complir la que tenim.

                                  Un exemple; carrer Cresques al Port de Pollença


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb