URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

EDUCACIÓ GRATUÏTA.

Alternativa | 10 Setembre, 2006 13:00 | facebook.com twitter.com

Torna a començar l’escola, tornen temps de sangries a les famílies que veuen com en aquests temps han de desenbutxacar una quantitat de diners perquè els seus fills puguin anar a l’escola i gaudir d’una educació “gratuïta”. Ens molts casos el cost dels llibres de text costen més de 200 euros. Pensant que una família tengui dos fills això suposa un gasto molt gran. A tot això se li ha de sumar l’enorme gasto addicional de material necessari, etc.

Per això proposam una educació gratuïta del tot. On els llibres de text i lectura siguin de franc, i no només a l’educació obligatòria sinó a la voluntària(escola i institut):

- Els llibres estairen subvencionats en la seva totalitat per l’ajuntament.

- Al final del curs s’haurien de retornar en bon estat per tal de poder cedir-los als estudiants que vindran l’any que ve.

- En cas de tornar-los fets malbé o de no retornar-los s’haurien de pagar perquè una altre estudiant pugui seguir gaudint de llibres gratuïts.

- És obvi que els llibres se deterioren amb l’ús i el pas del temps, però també se van renovant cada un parell d’anys.

- En quant als llibres de lectura s’hauria de procurar que la biblioteca municipal o l’escolar pugui adquirir-los. D’aquesta manera no s’haurien de comprar i es fomentaria l’ús de les biblioteques.

 

Sabem que l’estat no se’n farà càrrec. Per això pensam que el municipi ha de deixar-se de burocràcies envers a l’estat i posar el programa en marxa. També sabem que és un gasto gran per un ajuntament, però no serà, ni prop fer-s’hi, un gasto inassolible. Basta mirar el que costen coses com l’auditori, el centre de dia...o el premi literari, la propaganda al veler, els pamflets de la “Ç”... És tractaria només de retallar un parell de gastos “inútils” per dedicar els diners a una cosa del tot necessària: l’educació.

Perquè l’educació és l’emancipació de les persones i, al cap i a la fi, ens fa ser més lliures: educació gratuïta!

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb