URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Na Munar i tu

Alternativa | 12 Setembre, 2006 18:57 | facebook.com twitter.com

L'article publicat avui a diversos diaris per nostra presidenta o princesa Mª Antònia Munar (MAM) és memorable, comentarem els fragmens que més ens han agradat.

La princesa Munar ha dit que el 12 de setembre de 1276, va ser "un exponent clar de la voluntat dels mallorquins a tenir en les nostres mans la gestió dels nostres recursos" es veu a les classes d'història no estava molt atenta. A l’Edat Mitjana els monarques consideraven llurs estats com a patrimoni i la gent eren súbdits la seva voluntat normalment no anava més enfora de sobreviure.

Si es vol celebrar la voluntat d’autogestió dels mallorquins. S’hauria de celebrar la constitució de la II República la primera que va donar aquesta possibilitat i  l’avantprojecte d’estatut d’autonomia  que es va discutir al Teatre Principal de Palma el dies 20 i 23 de juliol de 1931.

A altre fragment del seu discurs na Munar deixa molt clar el que per ella és la Diada:

La Mallorca actual, amb un creixement demogràfic espectacular, necessita que tots la tenguem ben present com a símbol d´unitat, com a símbol de força, de resistència diària, davant un poder econòmic forà pel qual aquest sentiment de mallorquinitat és un obstacle pels seus interessos de repartir-se la nostra riquesa, garantia del nostre futur i dels nostres fills.”

O sigui immigrants podeu venir a fer feinetes, però no a fer negocis els negocis son COSA NOSTRA o de nostres amics com a Can Domenge.

Imatge obtinguda de http://www.autovia-no.org/ a Jaume Matas afegirian la seva fidel escudera MAM


a CONTINUACIÓ ARTICLE DE MAM; la bandera i tú.

 (Segueix)

Les promeses són eternes, els titulars es repeteixen.

Alternativa | 12 Setembre, 2006 14:39 | facebook.com twitter.com

Ahir el Diari de Balears i el Última Hora es feien ressò de nostra denúncia ( article espai públic?)de l’incompliment  de l’ordenança municipal de l’ocupació de la via pública, i avui al Diario de Mallorca surt nostra denúncia dins una notícia amb la promesa del batle de multar als que incompleixen l’ordenança i traslladar les parades ambulants del passeig Anglada Camarasa.

Li podem donar el benefici del dubte, més val tard que mai,  però ja estam acostumats als titulars  i promeses no realitzades. L’ordenança és del 2002, i les queixes i denúncies es repeteixen cada any. Què hem de creure que l’estiu que ve serà diferent? És any d’eleccions i suposem que faran molt de  promeses, però la realitat d’aquesta legislatura és que la via pública ha estat ocupada més que mai pels negocis privats.

També resulta molt significatiu que el batle a l'article del Diairo de Mallorca parla de la plaça de Miquel Capllonch del Port i no de la Plaça Major de Pollença on hi ha el negoci familiar i igualment s'incompleix l'ordenança.

TITULAR DEL Punt Informatiu de maig de 2004:


Avui la premsa ens tracta bé i al Dia del Mundo podeu trobar nostra denúncia de la situació del jaciment de Can Daniel ( article el patrimoni oblidat)

A continuació pòdeu trobar la notícia del Diario de Mallorca.

 (Segueix)

FER PINYA.

Alternativa | 12 Setembre, 2006 08:05 | facebook.com twitter.com

A ALTERNATIVA EU-EV de Pollença donam suport a la petició del GOB que ha demanat, que en motiu de la diada de Mallorca la gent pengi als balcons les pancartes de “salvem mallorca” ( a disposició de tothom al local del GOB i als de les Plataformes Locals).
Pensam que la millor manera de fer pinya no és al voltant de cap bandera, sinó al voltant de idees com la de reivindicar la conservació de Mallorca denunciant  les agressions territorials i ambientals i dels projectes presents i futur del PP i UM que amenacen la nostra illa.

El que necesitam a Mallorca és una millor sanitat, un millor transport públic, una millor educació, més seguretat a la feina... Aquestes són les banderes al voltant de les que hem de fer pinya.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb