URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La voluntat popular a la pràctica.

Alternativa | 13 Setembre, 2006 14:54 | facebook.com twitter.com

Després de la penosa assistència de públic al concert de Bebe i companyia. Que fins i tot volien suspendre’l per falta d’entrades venudes. I que van aplaudir quan va ploure ja que s’estalviaven uns euros ja que els grups no cobraven el mateix si no acabaven el concert. Aquest cop si que van ploure diners.

Contant també amb els fracassos que hi ha hagut a altres concerts i activitats que realitza l’ajuntament o els seus òrgans afins o annexos com son l’associació de músics de Pollença(AMP), el Centre de Joves... posarem per exemple la passada Loco Fest. Molt criticada per ser un “concert com els de sempre per als quatre amics de sempre”. Hi va haver unes 100 o 150 entrades venudes i més de 60 passes o invitacions. Un fracàs en quant al nombre de persones assistents.

Per tot això proposam que, ja que els mitjans tecnològics ho permeten, que a l’hora de decidir quins grups poden o no poden actuar, això es decideixi per mitjà de votació popular per Internet a la plana web de l’Ajuntament, a més de poder proposar alternatives o escollir entre els que sí podrien venir. D’aquesta manera por lo menys la gent triarà a qui vol veure i la participació no serà un fracàs. A més de fer participar a la gent en les decisions que els afecten.

Actuacions com aquesta d'escoltar a la gent i actuar en consonància no tan sols son aplicables a concerts o festes. La democràcia participativa hauria d'abarcar tots els àmbits de la gestió de l'ajuntament, començant pels pressuposts i acabant per la col·locació de papereres.

És una mostra de lo poc participativa que és la nostra democràcia. I de lo allunyats del poble que poden estar alguns polítics.

Democràcia participativa, ja!Volem millorar aquest estatut

Alternativa | 13 Setembre, 2006 10:01 | facebook.com twitter.com

Per què aquest estatut d’autonomia és millorable:


 - El  títol de drets i deures dels ciutadans no garanteix que els actes dels poders públics que vulnerin aquests drets puguin ésser objecte de recurs davant la jurisdicció corresponent. Per tant és paper mullat.


- L’estatut no contempla la gestió directa de ports i aeroports, que seria una font d’ingressos molt important per la Comunitat i hagués possibilitat per exemple cobrar l’ecotasa a ports i aeroports i no als hotels. Hi ha altres competències que no apareixen com el règim penitenciari, les polítiques laborals, la inspecció de treball, l’economia social, la immigració i les polítiques de participació social.

- No es corregeix la irregularitat democràtica que suposa situar una barrera del 5% per entrar a les institucions en lloc de deixar-lo amb el 3% com havia estat abans.


- Respecte a la llengua no s’accepta el dret i el deure dels ciutadans i ciutadanes a usar el català i  s’introdueixen les modalitats dialectals (mallorquí, menorquí, eivissenc i fomentarenc) com una porta oberta a qüestionar la unitat de la llengua.  

- Al tema de finançament,  no es determina els percentatges dels imposts (IRPF i IVA)a gestionar, deixant-los a la decisió estatal que ja hem vist el que ha suposat els darrers anys.


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb