URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cultura Obrera

Alternativa | 15 Setembre, 2006 18:19 | facebook.com twitter.com

Ja està al carrer el nº13, corresponent als mesos de setembre i octubre, del bimestral mallorquí Cultura Obrera, un periòdic de reflexió i lluita.
Només per 0,50 € pots disfrutar de tots aquest articles.
Especialment interessant pels pollencins l'article de la contraportada "el tresor anarquista" on parla de l'anarquista pollenci Antoni Riusech Cladera.

Sumari:

 - Repàs a l'activitat estiuenca: Denuúncia d ela nova reforma Laboral, suport als vaguistes del centre logístic de Mercadona de Sant Sadurní d'Anoia, defensant el litoral...
- La Real en lluita. No Passaren. Veïnats del Secar de la Real i altres manifestants tallaren el pas a la Romeria de Cort.
- Es presenta la campanya Mallorca Lliure de Transgènics
- Consum energètic: alt cost econòmic i ecològic. La generalització de l'automòbil i el seu preu.
- Líban, el terrible benefici de la guerra.
- Entrevista a la cooperativa-pastisseia de Manacor Dolç per tu.
- Setembre del 1931: les portes de la Modelo.
- Dona. La veu silenciada
- Reflexions autocrítiques: sobre folklores, sectarismes, guetos i altres vicis dels moviments antisistema
- Contra la felicitat. Marca registrada
- L'anomenat anarquisme bobo
- Algunes pinzellades sobre la bogeria
- El tresor anarquista

- Llibres: La Gran Guerra por la civilización La otra historia de los Estados Unidos
- Cinema: La gran comilona.


Per desgràcia no hem trobat cap lloc de distribució d'aquest diari a Pollença, si voleu distribuir-ho podeu contactar amb nosaltres o directament  amb el diari culturaobrera@moviments.net.
Si et vols subscriure has d'ingressar 10€ ( un any)  al compte de la Caixa 21000472060100962891, després has d'enviar les teves dades i un rebut a Cultura Obrera. Llista de correus núm 30. Costitx (07144).

A Mallorca el periòdic el podeu trobar a:
MARIA DE LA SALUT: Papereria ses corbates SANTA MARGALIDA: Estanco nº 2 ARTÀ: Bujosa, S'amagatall MANACOR: S'Altra Senalla, Llibreria Xaloc, Papereria Leo COSTITX: Sa botiga nova CIUTAT: CNT, llibreria Signe, llibreria el Globo, llibreria Quart Creixent, Estació Central, La rosa als llavis, Expenedoria nº65 LLOSETA: Llibreria Bestard INCA: Finestra al sud, papereria Tot Despatx, Sin Semilla CAMPANET: Estanc es triquet BÚGER: Estanc de Búger LLUBÍ: Papereria BINISALEM: Gadma SENCELLES: Video Club FELANITX: Can Moix, Llibreria Bon Dia, Estanc Can Ronda SINEU: Papereria Sineu, Estanc des Mercat Per col·laborar amb escrits o en la distribució poseu-vos en contacte amb la redacció a: culturaobrera (a) moviments.net

A continuació l'article amb el que s'anunciava la tornada de la publicació després de 68 anys.

Tierra y Libertad, publicació anarquista que entre altres llibertaris pollencins ilustres llegia Marti Vicens Vilanova "Bonjesús"

 (Segueix)

Tres exemples d'electoralisme

Alternativa | 15 Setembre, 2006 12:16 | facebook.com twitter.com

Avui el Diario de Mallorca pràcticament dedica una plana sencera a Pollença a tres notícies a les que podem veure on arriba l'electoralisme populista del pacte PP-UM

 En primer lloc es destaca la prohibició del govern balear del gall al Pi de Sant Antoni. La prohibició s’ha aconseguit gràcies a la denúncia d’ ANPBA ( Asociación nacional para la Protección y Bienestar de los animales) i l’Ajuntament ha dit que al·legarà per que diu que és una tradició de més de cent anys. Per què no es limiten a aceptar la decisió del govern i no donen més publicitat a un tema que s'hagués oblidat en un parell d'anys?

Nosaltres sempre hem pensat que la festa seria millor si no s’utilitzés un animal viu, el gall   no és necessari. El Pi del Port és un exemple ( posen paperines en contes de posar un gall). Ja sabem que hi ha molt de gent que ens dirà que el Port no té la tradició de Pollença... Si els humans no haguessin canviat algunes tradicions encara seriem a l’Edat de Pedra. La tradició sempre es pot millorar i si l’animal es substitueix  per una figura o escultura de qualitat artística la festa serà millor. Igual pensam que es pot fer amb l’anyell de la festa de les àguiles.

El que es ha decebut aquests darrers anys és l’actitud de l’anterior batle Joan Cerdà (UM) que de prometre que no s’utilitzaria el gall va a passar a cercar un informe que permetés utilitzar-ho, tot per pures raons electorals. Típic comportament d’Unió Mallorquina , una partit amb la única ideologia del poder i els negocis.

 

Altra notícia és las queixa del veïns de la Cala San Vicenç de l’abandonament de la Cala ( via pública, aigua, transport públic...) La informació parla de veïns no de l’Associació de veïns de la Cala, no sabem si és un oblit o simplement que l’Associació de la Cala no reivindica res. Quan varen parlar de la Nit Niu ja varen comentar aquest tema. I a l'article els veïns resumen perfectament la situació la Cala é smarginada i abandonada per què la mjoria dels veïns  tenen casa a Pollença i "no necesiten nostres vots"

Per acabar el consistori sol·licita propostes als bancs per a un préstec de 3,4 milions, tema ja comentat a Presupost de Pollença 2006 i la mentida de les inversions de Matas.

Basta de sofriments innecessaris.

Alternativa | 15 Setembre, 2006 12:10 | facebook.com twitter.com

Avui estam d’enhorabona. Per fi el Govern Balear fa complir alguna llei. Des de fa molt temps venim reivindicant que s’acabi amb el sofriment dels animals a les festes populars. El gall al pi és una festa ancestral però no per això deixa de ser cruel envers l’animal. El gall allà d’alt no te perquè ser-hi, tanmateix ni se’l veu.

Una altre qüestió que cal aturar és el sofriment del menet de Sant Joan Palós. El pobre animal sofreix molt ja que és un menet recent nat, d’un parell de dies, al qual el tenen sense menjar ni beure per tal de que no defequi durant la processó. Amés amb els bots i tan petit poden dislocar-se-li els ossos i fins i tot morir. Se n’han donat casos.

Aquestes barbaritats, que és podrien evitar sense que la festa canviés lo més mínim, ja les hem denunciat molts cops. Fins hi tot varem sortir el dia de la processó a repartir octavetes. Però ningú no ens va fer cas, ni el batlle, ni el rector. Després de moltes anades i vingudes no aconseguirem que s’acabés amb aquest atropell.

Ara per fi algú ha posat fre a aquests sofriments innecessaris, por lo menys lo del gall al pi. Domés queda que actuïn en favor del menet, de les guatlleres, dels coloms, bous, etc.

Esperam que aquest recurs de l’ajuntament no faci tornar enrere al Govern i que no tornin a succeir casos de violència envers als animals i sofriments innecessaris, per molt antics que siguin.A continuació article del Diario de Mallorca:

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb