URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El llarg letarg del PSOE

Alternativa | 17 Setembre, 2006 20:37 | facebook.com twitter.com

Fa més de tres anys que vivim baix el des-govern de la dreta i els pretesos centristes. Tres llargs anys amb PP, UM, UNPI, UMP. I tres anys sense PSOE a Pollença.

Acostumats a governar, i després del “palo” que li van pegar els d’UM pactant amb el PP en l’últim moment, han entrat dins un període de coma, de silenci, del que en tot aquest temps no ha sortit.

Son nombroses les crítiques a Serra de Gayeta, però no només és ell el PSOE. El partit va entrar en una fase d’“stand by” després de les eleccions, com si no sabés fer oposició, com si no hi hagués coses que fan falta millorar al poble.

El que pareix més evident és que realment no saben estar a l’oposició, que no poden mullar-se en temes massa radicals per no perdre el centre. Però no se n’adonen que el centre ja l’han perdut fa temps i que ara naveguen sense rumb fent una oposició que més que afavorir-los els perjudica. És dediquen de tant en quant a dir que els uns o els altres “tiren pilotes fora” (la seva expressió predilecta).

Aquest estat de desorientació només fa que enfortir als partits del govern. Ells son el principal grup de l’oposició, i sense la seva pressió des del consistori fan lo que els dona la gana.

En els últims 3 mesos hem pogut recuperar tres retalls de premsa referents al PSOE pollencí(alomillor se mos n'ha passat algún, els hem tret de la pàgina web de l'ajuntament de Pollença): un del 2 d’agost referent a les aigües pluvials de la Gola, el 6 de setembre criticant que es culpi als veïns de la brutícia de les aigües del Moll, i el 7 de desembre posant el crit al cel per la deute contreta per l’ajuntament. Realment una oposició molt pobre per ser el principal grup opositor.

Esperem que prest surtin del seu amagatall i comencin a denunciar les coses mal fetes, que no son poques. Si segueixen així tindrem PP-UM (i comparsa: UNPI, UMP) per estona.

 

 (Segueix)

Salvar el camp de concentració de Formentera.

Alternativa | 17 Setembre, 2006 16:57 | facebook.com twitter.com

 

Les restes de l'antic camp de concentració de Formentera fóren declarades Bé d’Interès Cultural –BIC- pel plé del Consell Insular d’Eivissa i Formentera l’octubre de 2002. La protecció, però, només comprèn una petita franja del recinte. La resta es situa dintre dels límits del Parc Natural de Ses Salines. Alguns propietaris varen interposat un litigi al Jutjat Provincial de Palma de Mallorca per tal d’evitar que les seves propietats coincidents amb la declaració de BIC no fossin declarades inedificables.
Ara la sentencia del jutjat de Palma ha retirat tota protecció al Campament de Formentera.Un grapat de pollencins van patir  a aquest camp de concentració. Entre ells els fills del darrer batle republicà de Pollença, (Pere Josep Cànaves “Romí” afusellat  el 27 de gener de 1938 al cementiri nou de Palma).Els seus fills Pere i Antoni van ser condemnats a mort però finalment les penes es varen commutar per la de presó, un temps d’aquesta condemna la van fer al camp de concentració de Formentera, des d’on van enviar aquesta fotografia a sa mare.

 

 Des d'aquest bloc volen donar nostre suport a l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca, ARMH que ha començat a fer feina per tal de corregir i posar remei a n'aquest atac contra la memòria dels centenars de presos que patiren a n'aquella illa. Esperam despertar el vostre interés, i aconseguir la vostra col.laboració, en un tema especialment delicat i greu.

Pàgina sobre el camp de concentració de Formentera.
Diario Ibiza

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb