URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Coliformes fecals 2.

Alternativa | 31 Octubre, 2006 18:29 | facebook.com twitter.com

La Conselleria de Salut no desconeix el problema de la contaminació de les aigues al Port de Pollença si consultau la seva pàgina podeu veure que a dos dels  punts de mostreig de la platja d’ Albercuix ( Passeig Voramar 81 i c/ Llevant) l’analítica d’aigües de bany ha estat deficient els tres darrers anàlisis; 24 de setembre, 1 d’octubre, 8 d’octubre.

Cal una explicació i una solució per part del regidor de Medi Ambient.

Aquesta és una foto de coliformes fecals de la pàgina, recordam http://www.semarnat.gob.mx/playas/nuevo/analisis_tecnico02.shtml on podeu trobar més  informació

Al Port més de 800 (u.f.c per 100 ml)

Coliformes fecals.

Alternativa | 31 Octubre, 2006 15:09 | facebook.com twitter.com

El dia 12 d’octubre davant d’una nova queixa dels veïns del Port de Pollença, de que entre l’hotel Daina i el Club nàutic es produeixien abocaments d’aigües brutes (ahir mateix ens varen tornar a telefonar per denunciar els mals olors de la zona) varen decidir recollir mostres d’aigua per fer un anàlisi i comprovar si realment tenia raó Joan Comas(PP)  regidor de medi ambient. Recordam que Joan Comas havia  responsabilitzat  als veïns del Moll (31 d’agost), de la terbolesa a les aigües de la badia va dir que  a les analítiques sortien detergents, i que el problema era que els veïns feien net els carrers amb detergent i per  la xarxa del clavegueram de pluvials aquest aigua acabava  la platja.
Pensam que l’analítica és prou significativa. La presència de coliformes fecals és superior a 800 (u.f.c/100ml), o sigui no es tracta de detergents sinó d’aigües brutes. Aquest no és només un problema de medi ambient en un lloc clau pel turisme de Pollença sinó que també és un problema sanitari. Per culpar d’aquesta presència de fecals alguns nins que fan piraguïsme a la zona han tingut otitis.
  Per això demanam al regidor de Medi Ambient que demani disculpes als veïns del Port de Pollença , que informe realment de quin és el problema d’aquesta zona  i que posi  els mitjans necessaris per solucionar aquest problema.
La notícia ha aparescut avui al UH i DdB. CONVOCATĎRIES. Fira.

Alternativa | 30 Octubre, 2006 09:35 | facebook.com twitter.com

Convocatòries:

 

- Avui a les 13:00 a ràdio Pollença entrevista a nostre candidat Pepe García.

- El proper divendres 3 de novembre a les 20:30 assemblea d' ALTERNATIVA, EU -EV de Pollença a Can Manolo. Oberta a tothom que vulgui venir, escoltar, opinar i sopar.

Farem un repas de les  accions que hem fet aquest mes i parlarem de la forma i els grups per elaborar el programa electoral, Pollença 2007.

Les decisions dins Alternativa es prenen de manera participativa i assembleària, cercant el consens i d’acord amb el principi d’una persona/un vot. A Alternativa les persones que no són afiliats ni d’EU ni d’EV poden participar plenament en la presa de decisions i no són “convidats depedra”. PARTICIPA JA si no t’interessa la política, als qui manegen els teus doblers si els hi interessa, ja és hora de deixar de tudar els doblers públics entre amics, propagandes, inauguracions i similars.
 

-Segueix en marxa el II concurs de fotografia Urxella, fins 19 de novembre.
 
- Durant la Fira hi haurà una paradeta d' Alternativa EU_EV ( amb informació, llibres, una nova Urxella...) on podeu donar les fotografies pel concurs.
 
- Per la Fira també actes molt interessants:
 
    - Divendres 10 inauguració de l'exposició:  CAMINS DE POLLENÇA I EL SEU ÚS. En el centre cultural a les 20:00 fins dia 13. Una feinada de documentació i la demostració de que a Pollença hi ha molts de camins públics tancats ilegalment.
  
    - Dissabte 11 a les 20:00 al club Pollença presentació del llibre POLLENÇA: LA REVOLTA CONTRA LA REBEL·LIÓ, de J. March, A. Cerdà i P. Salas. L'esperat llibre de la guerra Civil a Pollença, al Club Pollença a les 20:00. estam segurs que el llibre és millor que el seu títol. No seria més correct: LA RESISTÈNCIA CONTRA LA REBEL·LIÓ ?  

CamÝ Vell de Formentor

Alternativa | 29 Octubre, 2006 16:28 | facebook.com twitter.com

Avui hem pogut disfrutar d'una magnífica excursió per part del Camí Vell del Far de Formentor. Una excursió que forma part de tota la feina que fa la plataforma pro camins públic i oberts per recuperar la titularitat pública dels camins que alguns han fet seus. Volem recoradar que durant la Fira de Pollença ( comença dia 10) s'inaugurara una exposició sobre els camins públics de Pollença al Club, una oportunitat per veure tots els camins que s'ha tancat i han estat robats a la ciutadania.
 A continuació informació d'aquest camí que ens ha enviat Joan Ramón:

 
Camí Vell del Far:

-         Pel tipus de documentació localitzada al catàleg de camins de Pollença , des de cala Murta al Far de Formentor s’ha catalogat en dos camins diferents: el Camí Vell del Far (A), núm 65 i camí Vell del Far (B), núm 144.          

-         Al Començament del camí s’ha tancat el seu pas per les cases velles de Cala Murta i s’ha obert un itinerari alternatiu  que va directament uns metres més amunt del camí, sense passar per les cases.

-         Als Primers 350 metres del camí te una amplada de 2-2,5 m.

-         El traçat del camí , fins a les cases velles  de Formentor , no ha estat localitzat.

-         Alguns  trams del camí han desaparegut donat que la carretera els a anulat.

 

 DEMÀ  A RÀDIO POLLENÇA A LES 13:00, si no n'hi ha res de nou, podeu escoltar una entrevista a Pepe presentant la seva candidatura.

 

 (Segueix)

On Ús Uniˇ Mollera Pollencina

Alternativa | 28 Octubre, 2006 13:11 | facebook.com twitter.com

“De tots els desgavells del Moll: on es Unio Mollera Pollencina? No us plategeu que el PP governa, sobretot, gracies a ells? I que han enganyat l'electorat mollero un parell de legislatures i el seguiran enganyant? I que tant el PP com UM li treuen totes les castanyes del foc, perque son necessaris perque governi la dreta i pugui fer totes les mangarrufes que siguin necessàries. Amb les tropelies del seu president ja podeu pensar de que va la cosa.”

Així comença el comentari del nostre amic Joan Ramon a una notícia anterior. Però com que el tema pensam que és important i dona molt de sí li dedicarem un article.

 

 

Unió Mollera Pollencina va en coalició permanent amb el PP. Així, UMP, pretenia tenir més força i governar per tal de dur els seus projectes endavant(això en el millor dels casos). La seva màxima aspiració i proposta electoral era crear un pressupost independent per al Port de Pollença. Però ni això han aconseguit. S’han dedicat a deixar passar el temps sense fer res del que havien promès, però això sí, han sortit molt cops a la foto(pipican, veler amb propaganda de la Ç, a la Gola...).La veritat és que un se demana si son un partit polític que pretenen representar els interessos dels molleros, o més bé una comparsa del PP.

La realitat és que governant i tenint el poder per fer coses pareix que s’han dedicat a gratar-se la panxa. Però no del tot, han intervingut en l’elecció(frau) del guardamolls del Port; en el Parc de la Gola(on s’han gastat molts diners en consorcis i fusta i encara no s’ha fet res), han intervingut en l’instal·lació del pipican... totes aquestes coses almenys han sortit a la foto(no sabem si realment han intervingut o solsament han posat davant la càmera).

El Port de Pollença està pitjor que mai, exemples serien la degradació mediambiental i urbanística que ha sofert el Port durant aquesta legislatura: les fases de circumval·lació, Can Pescador, la llonja, projecte d’ampliació del Club Nàutic, destrucció de l’Ullal, les aigües pluvials, abocaments d’aigües fecals directament al mar... I després tenen la barra de dir que son els únics que és preocupen pel Moll.

Candidat i Igualtat.

Alternativa | 28 Octubre, 2006 11:08 | facebook.com twitter.com

Un resum de la jornada d'ahir.

Pere Josep García va presentar a Pepe com candidat d'Alternativa i aquest va fer un resum de la feina feta durant aquest tres anys  amb tres eixos:

-         RECUPERACIÓ DE L’ ÉTICA A LA POLÍTICA MUNICIPAL. On es va criticar la forma com es va fer el pacte UM- PP a Pollença, que Tomeu  i Joan ocupen càrrecs fora d el’Ajuntament i les “inauguracions” de PP i UM. Evidentment nostro compromís és no participar d’aquesta forma de fer política.

-         RECUPERACIÓ DELS ESPAIS PÚBLICS (Res Pública): Camins, places, parcs infantils, transport, la Gola, ...

-         IGUALTAT. Per aconseguir la igualtat d’oportunitats hem de millorar la transparència i la informació que es dona des de l’Ajuntament.

 Per acabar va demanar les idees i aportacions de tothom per realitzar nostre programa electoral.

 A continuació va parlar Carmen García regidora de la dona i cooperació de Bilbao d’Ezker Batua –berdeak ( A Bilbao Ezker Batua té tres regidors que governen amb PNB i EA)

Carmén es va fer una visió general de les polítiques d’Igualtat que es poden fer des de l’Ajuntament. A Bilbao es dedica directament un 0,5% a aquestes polítiques ( poc, però el doble del que se dedicava abans d’arribar Carmé). Amb un equip de dotze persones Carmé insisteix molt en la transversalitat i en aconseguir la implicació  de totes les arees de l’ajuntament; campanyes de sensibilització, formació de funcionaris, policies, mestres...

Ens va comentar diversos projectes:

- Un servei de cangurs municipal que realitza una cooperativa de dones

- Un pis d’acollida on poden anar les dones maltractades sense necessitat d’haver posat cap denúncia ( la majoria denuncien durant la seva permanència a aquest pis.

- Cursos de labors del llar  per  homes i ara també mixtos ( amb un gran éxit).

- El projecte ciutat “prohibida” on es va estudiar i eliminar els llocs de la ciutat on les dones es senten insegures ( a vegades només era suficient posar més llum o un mirall...)

 En definitiva una jornada molt interessant per iniciar nostre “assalt” a la batlia.

Imatge de la presentació de Pepe candidat a la Sala i Carmen García regidora de la dona i cooperació de Bilbao d’Ezker Batua.

 

El Calvari

Alternativa | 27 Octubre, 2006 09:44 | facebook.com twitter.com

A Alternativa EU-EV ens ha arribat la queixa de veïns del poble entorn a la proliferació i multiplicació d’objectes de reclam (cartells, perxes, senalles...)a les escales del calvari. Pensam que els escalons del calvari són un lloc emblemàtic de Pollença i la seva perspectiva o visió ( fotografiada per milers de turista) hauria d’estar llibre de tots aquests objectes. Per això  demanam a l’Ajuntament que  retiri els elements estranys a l’escalonada, fent complir l’ordenança municipal reguladora de l’ús de la via pública:
“Malgrat que l’ocupació de l’espai no superior a 30 centimetres de la línia de façana no estigui subjecta a llicència, el Batle podrà ordenar la reitrada dels elements situats en aquest espai de 30 cm per motius estètics o urbanístics” (capítol 2 art7).
Avui podeu trobar la notícia de nostra petició al Día del Mundo
A continuació podeu trobar la notícia on el batle Tomeu (PP) comenta que fa falta una normativa d'estètica, si és per fer-la complir com la d'ocupació de la via pública no fa
falta.

Recordatori: Divendres 27 d'octubre  a les 20:30 hores a la sala polivalent del Centre Cultural de Pollença, presentació de nostre candida JOSÉ LUIS GARCÍA SALVADOR (Pepe)i aconferència de CARMEN GARCÍA, membre d`Ezker Batua i regidora de la dona de l`ajuntament de Bilbao:IGUALTAT DE GÈNERE. QUÈ PODEM FER DES DE L`AJUNTAMENT?

Bases II Concurs de fotografia Urxella 

 (Segueix)

Per quŔ no es fan la foto ara?

Alternativa | 26 Octubre, 2006 21:21 | facebook.com twitter.com

Hem de tornar a recordar al Conseller d'Identitat i Patrimoni, Joan Cerdà que a dia d'avui 26 d'octubre encara no han començat les excavacions al jaciment de Bòquer, inagurades en teoría el 28 de maig (  veure la pàgina del Consell http://www.conselldemallorca.net/comunicacio/noticia.php?id=760)
Ja haviem denunciat que no s'havia fet
la campanya  per a voluntaris i becaris durant el mes de juliol ( que va obligar també a suspendre una exposició prevista per final de l'estiu), però és que ara encara no ha començat la "en teoria" segona fase que en setembre havien d'inicar arqueòlegs professionals.
La única explicació que ha donat el
Conseller d’Identitat i Patrimoni  són problemes administratius? Bé si fa cinc mesos que 17 persones entre polítics i tècnics varen fer una inauguració fantasma, ara al manco una d'aquestes persones hauria d'explicar per què tant de retard i quan començaran de bons i de veres les excavacions.

 

Foto feta a  l'excavació futura?

Recordatori: Divendres 27 d'octubre  a les 20:30 hores a la sala polivalent del Centre Cultural de Pollença, presentació de nostre candidat JOSÉ LUIS GARCÍA SALVADOR (Pepe)i aconferència de CARMEN GARCÍA, membre d`Ezker Batua i regidora de la dona de l`ajuntament de Bilbao:IGUALTAT DE GÈNERE. QUÈ PODEM FER DES DE L`AJUNTAMENT?

Bases II Concurs de fotografia Urxella 

 

L'electoralisme d'UM

Alternativa | 25 Octubre, 2006 15:16 | facebook.com twitter.com

 Ens ha arribat aquesta carta de Joan Ramon Bosch Cerdà que resumeix molt bé el que nosaltres també pensam, és molt penós l'intent d'UM d'intentar aprofitar la divió  del PSM i la seva coalició amb EU-EV. A la taula rodona entorn de l'estatut ja varem veure aquesta tàctica electoralista. Llegiu els arguments de Joan Ramón, fets i no paraules són les que realment marquen on és cada partit.

 

 
Producte Nacional?

 L’ambient electoral és evident als mitjans de comunicació i al carrer, malgrat encarà restí mig any per les eleccions els partits polítics llencen missatges diaris encaminats a guanyar vots d’indecisos i  descontents amb altres formacions polítiques. Tot això no em sorprèn , de fet darrerament les campanyes electorals duren aproximadament quatre anys en perjudici de la gestió dels doblers públics, però em sembla sorprenent l’intent i la manera d’Unió Mallorquina de voler guanyar electorat descontent amb el PSM. Fent befa de la crisi interna d’aquest partit, per això em demano, on resten els que foren regidors de UM a Sa Pobla?,  això sense recordar on es troben els que foren crítics amb la senyora Munar.

A més em sorprèn l’intent de dimonitzar el pacte del PSM amb Esquerra Unida - Els Verds, per la seva  falta d’obediència nacional segons el partit regionalista. Doncs la Coalició EU- Els Verds ha cregut sempre en una aposta federalista, amb clara defensa del territori, la llengua catalana i de treball per la justícia social.

Mentre tant, Unió Mallorquina ha governant aquesta legislatura al consell Insular de Mallorca amb un pacte de conveniència amb el Partit Popular, el qual ha facilitat la feina al govern de les Illes Balears (Amb recolzament a l’hora de fer pinya per allò de què dos Consells Insulars de diferent color al del parlament balear, haurien pogut evitar alguns moviments de l’executiu autonòmic) ha votat per  una política d’agressió al territori, reducció pressupostaria en educació, aprovació de decrets que redueixen les possibilitats de polítiques d’immersió lingüística per a immigrants, no ha intentat sols reclamar un règim fiscal propi, ha acceptat un rang inferior per la llengua Catalana al nou estatut...

Un partit no és positiu per desenvolupament nacional de la seva terra segons l’etiqueta que es posi, sinó per que defensa a les institucions, cal recordar que donada la política de agressió a les cultures no castellanes del Estat Espanyol per part del Partit Popular, l’únic partit suposadament nacionalista que ha sigut capaç de arribar a acords de govern aquesta legislatura amb un partit que practica un centralisme intransigent amb les cultures no castellanes del Estat Espanyol ha estat Unió Mallorquina, si bé per a mi l’etiqueta de regionalista ja li  és ample i crec que soc generós.

A Pollença en tenim un bon exemple, mentre UM disposa de dedicació exclusiva per la regiduria de festes, Joventut i esport, amb festes que pareixen creades en clau electoral i que podrien explicar l’elevat endeutament del consistori,  l’ àrea de normalització lingüística ha vist reduït el pressupost a la mínima expressió.

Crec que mentre Unió Mallorquina estigui més preocupada en mantenir les cadires de poder que en desenvolupar una política de recuperació nacional, el seu intent per atracar-se a alguns sectors nacionalistes no serà més del que és ara, un “lifting electoral” per mirar de guanyar alguns vots, modestament, com a ciutadà que estima aquesta terra pens que  el nostre país i la seva història mereixen quelcom més que això.

 

Recordatori: Divendres 27 d'octubre  a les 20:30 hores a la sala polivalent del Centre Cultural de Pollença, presentació de nostre candida JOSÉ LUIS GARCÍA SALVADOR (Pepe)i aconferència de CARMEN GARCÍA, membre d`Ezker Batua i regidora de la dona de l`ajuntament de Bilbao:IGUALTAT DE GÈNERE. QUÈ PODEM FER DES DE L`AJUNTAMENT?

Bases II Concurs de fotografia Urxella 

 

 


 

 

 

 (Segueix)

AdÚu, meu paradÝs

Alternativa | 24 Octubre, 2006 08:44 | facebook.com twitter.com

Una nova reflexió de Joan Serra Cerdà, publicada dissabte al Diario de Mallorca.

On anam, on es porta aquesta gent... 

 

Adéu, meu paradís


L´altre dia vaig passar per la penya de Bóquer i em vingueren ganes de..., però recordant al gran savi "Miguel Bosé", em vaig dir, res de plors, lluitarem!, encara que sigui amb un petit escrit, arraconat i oblidadís, dins l´obscuritat de les cartes al director d´un diari.

El context era natura arreplegada a un munt, on el "Chamaerops humilis" no pareixia gaudir de la protecció que predica Medi ambient,... jo sentia... i la palera, de ferro i buida d´humanitat, treballava a bon ritme. D´aquesta queixa vull salvaguardar a tota la gent que es dedica a la construcció per a la sustentació pròpia i familiar, dels quals se n´aprofiten les promotores i constructores, utilitzant-los d´excusa per a gaudir de certa immunitat moral i així seguir amb la devastació. (...).

El territori insular no pot estar immers dins la llibertat de l´oferta i la demanda, està clar que per molt que deteriorem el paisatge, sempre i haurà gent que li agradarà invertir en propietats dins l´illa, tant per proximitat dels serveis, com per la climatologia. La immigració legal (els que tenen "money") i la immigració il·legal (els que no tenen "money") se´n toquen els "..." si Mallorca s´urbanitza o no. (...).

Els sentiments ja no tenen cabuda dins aquesta societat infectada per un virus que provoca un consumisme superlatiu, només ens queda esperar que qualque "il·luminat", un polític carismàtic i vertader estadista, ens dugui la vacuna de la solució.

Mentre arriba el "Salvador", vull aprofitar l´avinentesa per estirar-li les orelles als que viuen amb "l´excusa" de la conselleria de Medi ambient, per gestionar nefastament, com si és tractés d´un zoo un poc més gros, l´espai illenc. Tots aquests garballons arrabassats i esclafats de mala manera, tant a Ternelles, la Font, i ara a Bòquer, s´haurien, donat la lentitud de creixement, d´haver trasplantat.

P.D. Se subhasta un auditori d´en "Moneo" per a recaptar fons per a les expropiacions de xalets aberrants a "Bóquer". Interessats passin per l´àrea d´urbanisme o per la conselleria d´identitat i patrimoni.

Cine club Koulechov

Alternativa | 23 Octubre, 2006 09:45 | facebook.com twitter.com

Avui a les 20:30 al centre cultural de Pollença torna el Cine Club Koulechov, organitzat per Iniciativa Ciutadana per Pollença, amb una pel·lículamolt recomenable:

AMANECE QUE NO ES POCO. 1988. Comedia. Color. 110 min. Tots els públics.Director: José Luis Cuerda.Interpretés: Antonio Resines, Luis Ciges, José Sazatornil, Casto Sandra, Pastora Vega, Ovidi Montllor, Chus Lampreave.

Es tracta d'una pel·lícula coral d'humor absurd, amb un guió surrealista replet de situacions entre el naif i el grotesc.


SINOPSI: Teodoro, és un enginyer espanyol que treballa com professor en la Universitat de Oklahoma, en Estats Units, torna a Espanya per a gaudir d'un any sabático. Descobreix en arribar que Jimmy, el seu pare ha matat a la seva mare, i aquest li compra una moto amb sidecar per a recompensar-li per la pèrdua. Junts arriben a un remot poble de muntanya on es troben amb unes estranyes gents.

 

 

 (Segueix)

PRESENTACIË CANDIDAT.

Alternativa | 22 Octubre, 2006 14:17 | facebook.com twitter.com

ALTERNATIVA DE POLLENÇA US CONVIDA

Divendres 27 d-octubre  a les 20:30 hores

a la sala polivalent del Centre Cultural de Pollença

 A la presentació de nostre candidat

JOSÉ LUIS GARCÍA SALVADOR (Pepe)

i a la conferència de CARMEN GARCÍA, membre d`Ezker Batua i regidora de la dona de l`ajuntament de Bilbao:

IGUALTAT DE GÈNERE. QUÈ PODEM FER DES DE L`AJUNTAMENT?

VOS HI ESPERAM. 

 

 (Segueix)

II CONCURS DE FOTOGRAFIA URXELLA.

Alternativa | 21 Octubre, 2006 22:14 | facebook.com twitter.com

Convocam el II CONCURS DE FOTOGRAFIA URXELLA.

 Participants: totes les persones que ho desitgin, professionals o aficionats.

- Les obres han de ser del municipi de Pollença.

- Tema: IMPACTES: SOCIAL O MEDIAMBIENTAL A POLLENÇA.

- No hi ha límit de fotos ni de mida.

- Les obres han de ser enviades a eurxella@yahoo.es o a qualsevol persona d’Alternativa Pollença.

A la Fira hi haurà una paradeta d’Alternativa on podeu donar les fotografies.

- Les obres han de tenir títol, ubicació del problema, nom i llinatges de l’autor, telèfon o adreça de contacte

- Premi: 60 €

- Data límit: 19 de Novembre del 2006.

- El jurat estarà format pels membres d’Alternativa Pollença i la seva decisió serà inapel·lable.

- Les obres presentades podran ser utilitzades per Alternativa, EU-EV per a la realització d’una exposició o la denúncia pública dels problemes assenyalats. L’autor si així ho sol·licita podrà mantenir el seu anonimat.

- La participació en el concurs implica la total acceptació de les bases.

Convocat˛ria Amics de Cala Carbˇ

Alternativa | 21 Octubre, 2006 15:27 | facebook.com twitter.com

 
De nou l'Associació  d'amics de Cala Carbó fara una neteja a les costes de Pollença. Uns es fan les fotografies i altres fan la feina.
Gràcies a l'Associació opel seu esforç en millorar aquesta part de la roqueta.
 
Demà diumenge 22 d'octubre es durà a terme un voluntariat que realitzarà una neteja de litoral subaquàtic i terrestre a Cala San Vicenç (Pollença)
 
Organitza i coordina: Associació Amics de Cala Carbó.
Per més informació contactar amb 690380597
 

La reforma de l'estatut 2.

Alternativa | 20 Octubre, 2006 15:39 | facebook.com twitter.com

El segon gran tema de la taula rodona va ser el del finançament. Mentre per a Huguet (PP) i Dieguez (PSOE) el finançament contemplat a l’estatut és més que suficient. Pere Sampol i Miquel Angel Llauger  van defensar que les Illes Balears haurien de tenir una agència tributària que recaptés la totalitat dels impostos igual que es fa al País Basc o a Navarra.

En aquest punt Pere Sampol va estar especialment brillant  demostrant amb un full de paper  com el sistema previst per l’estatut pot acabar com sempre amb un acord PP-PSOE que deixi, com sempre, a les Balears a la cua de les inversions estatals.

Dieguez ( PSOE) es va dedicar a defensar que Espanya era un estat federal? Mentre deia que nostre proposta de finançament era insolidària. Pere Sampol li va recordar que actualment som la comunitat autònoma que aporta més recursos a l’Estat, més del 15 %  i que a Alemanya ( un estat federal de bons i de veres) no es pot aportar més del 4% i que la solidaritat entre comunitats es controla de manera que les inversions tenen una finalitat concreta.

 I Miquel Nadal (UM) que opinava a aquest tema, sembla que el mateix que “el bloc” però com va fer al llarg de tota la taula Què hem de fer?

 De les competències de l’estatut no es va parlar massa encara que  Miquel Angle Llauger va recordar l’absència de la competència de ports i aeroports.

 

Per acabar una breu valoració dels ponents.

 


 (Segueix)

Mercadet del Refugi d'animals

Alternativa | 19 Octubre, 2006 22:04 | facebook.com twitter.com

 Ens ha arribat  aquesta informació a difondre del Refugi d' Animals de Pollença que ja han començat a preparar el mercadet de desembre. Des d'aquest bloc només podem donar les gràcies al Refugi i la feina de Josefina i tota la gent de l'Associació.

MERCADET DE NA FINA PEL REFUGI D’ANIMALS DE POLLENÇA
SERÀ EL DIUMENGE 17 DE DESEMBRE
 
COM SEMPRE REQUERIM LA TEVA AJUDA
 

Si tens roba, llibres, CDs, DVDs,electrodomèstics bons, mobles de tot tipus,menatge, pots preparar alguna coca, dolços,o ajudar a montar aquest dia.
 
Si ens pots ajudar, per favor contactar: Sue (971865129) Josefina (971532180)Mob.(690380597)
 
P.D.
 
SEMPRE PODEM VENIR A RECOLLIR-HO

 

 

UM i l'estatut. QuŔ hem de fer? 1

Alternativa | 19 Octubre, 2006 11:59 | facebook.com twitter.com

 PETITA CRÒNICA DE LA TAULA RODONA SOBRE LA REFORMA DE L’ESTATUT.

 Per començar varen tenir que esperar mitja hora a Joan Huguet (PP), per una falta de coordinació del seu partit li havien convocat a les 20:30, cap problema pitjor es quan per una falta de previsió no surt el pressupost municipal.

A la taula dos canvis dels ponents anunciats a la premsa: Va venir Antoni Diéguez pel PSOE en sustitució de Francina Armengol ( era a Madrid fent feina a  la reforma de l’estatut). L’altre canvi va ser nostra presència en la persona de Miquel Angel Lllauger. A pesar de no haver estat convidats en un principi ( en teoria u problema de coordinació?) al final varen poder participar. 

Entre les 40 persones que eren per escoltar aquesta taula ( a la mateixa hora que el Chelsea – Barça,), la majoria com sempre a aquest temes eren gent ficada en política o amb la ideologia molt clara, poca gent del carrer i  cap jove. Tots els partits eren ben representats al públic, excepte Unió Mallorquina, dels seu regidors  només Joan Cerdà va assistir. En teoria l’estatut d’autonomia ha de ser la Carta Magna de les Illes i Unió Mallorquina diuen que són l’únic partit nacionalista però a la hora de la veritat aquesta és la realitat i el seu interès. Què hem de fer?

 (Segueix)

Conxi a Madrid.

Alternativa | 18 Octubre, 2006 09:51 | facebook.com twitter.com

  Avui podeu trobar la notícia al dB i UH: El director general de Costes rep la plataforma "La costa és de tots" a Madrid.

Nostra regidora a Son Servera Conxi Peña  va aprofitar el viatge a Madrid per comunicar al director general de Costes la situació de Formentor (en aquest moment estam preparant les denúncies) i per parlar amb nostre diputat Joan Herrera, al que li va explicar la situació de la Base militar del Port de Pollença per demanar el seu retorn.

 

A continuació podeu llegir la notícia al Balears.
 (Segueix)

Stop corrupciˇ al Port de Pollenša 2.

Alternativa | 17 Octubre, 2006 15:04 | facebook.com twitter.com

 A continuació podeu trobar més informaió de la denúncia que ha fet CCOO  de la convocatòria publica de guardamollls, un concurs oposició totalment subjectiu i ple de irregularitats on el PP i Unió Mollera Pollencina han intervengut clarament.

Més concretament 

 

- Miquel Ferrer Vilanova. Secretari del Tribunal i militant del PP. Cap dels guardamolls del Port de Pollença i marit de Maria Cifre, qui fa feina al bar de la zona portuària del Port de Pollença, són els pares de la màxima responsable de Noves Generacions del Partit Popular a Pollença.

- Juan Suau Cerdà, opositor repescat vàries vegades en el procés d’oposició. Guardamoll del Port de Pollença des de fa un any a les ordres de Miquel Ferrer Vilanova. Militant del PP. A les seves hores lliures fa feina al bar del Port amb na Maria Cifre, muller de Miquel Ferrer Vilanova.

- Guillem Coll “Mito”. Assessor del tribunal, càrrec polític de l’empresa pública Ports de les Illes Balears i President del Partit d’Unió Mollera Pollencina amb el qual el PP es va presentar coaligat a les pasades eleccions municipals. Autèntic poder fàctic del Port de Pollença. Company de Juan Suau Cerdà com a Vocal de la Junta Directiva del Port de Pollença Fútbol Club.

Notícia al diari Balears 

 A continuació un resum ( hi ha més)  de les irregularitats

 


 

 (Segueix)

CONVOCATĎRIES

Alternativa | 16 Octubre, 2006 11:33 | facebook.com twitter.com

Dimecres 18 a les 20:00 a l'Associació Veïns del Port de Pollença hi haurà 
una taula rodona per debatre la reforma de l’estatut d’ autonomia de 
les Balears. 
En principi s’han oblidat de nosaltres al cartell  però participarem, vindrà Miquel 
Angel Llauger( coordinador i candidat al govern d’ Alternativa EU-EV). 
També s’espera la presència 
de Pere Sampol (PSM, Francina Armengol (PSOE), Miquel Nadal (UM)...
Una bona ocasió per conèixer més aquesta reforma que ens afectarà 
els propers anys.
També podreu comprovar,( ara que el PSM ha rebut crítiques per part 
d’Entesa i ERC per fer una coalició amb nosaltres) qui defensa més
 la llengua, l’autofinanciació... UM que s’omplin la boca amb la paraula 
Mallorca però defensen un estatut molt limitat o nosaltres “nacionalistes espanyols” 
que defensem més autofinanció, més competències, igualtat de drets i deures 
del català amb el castellà.
 
Avui dilluns dia 16, EL GOB I LES PLATAFORMES CIUTADANES 
ORGANITZEN UN ACTE CIUTADÀ AL TEATRE DEL MAR AMB EL LEMA 
SALVEM MALLORCA, NOMÉS EN TENIM UNA.
Aquest acte tendrà tres parts:
- Intervencions de totes les plataformes territorials
- Projecció d'audiovisuals
- Música en directe.
 

 


 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb