URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Accessibilitat, 15 anys de retard.

Alternativa | 02 Octubre, 2006 16:42 | facebook.com twitter.com

Avui hem presentat a l'ajuntament un pla d'accessibilitat i supressió de Barreres Arquitectòniques. Un pla que ja s'ha aprovat a Son Servera a proposta de nostra regidora,  i que té com finalitat iniciar una feina que fa 15 anys ja s'hauria d'haver començat.
Un dels drets més bàsics de totes les persones és el de poder desenvolupar-se plenament, malgrat les dificultats i impediments que tenguin. Quan parlam d'accessibilitat no parlam només de donar un servei específic a un grup reduït de persones amb mobilitat reduïda, discapacitats i majors, per a poder realitzar les tasques quotidianes o simplement gaudir d'un moment d'oci. En realitat és un problema que afecta a totes les persones, sense excepció, perquè tots tenim manca de mobilitat en un moment o altre de la nostra vida: - quan som infants perquè encara no sabem caminar - si tenim la desgràcia de patir un accident o una malaltia - o si perdem la capacitat de moure'ns quan som grans.
És el nostre deure cívic, perquè sense accessibilitat no hi ha vertadera qualitat de vida però també legal, ja que la llei autonòmica 3/1993 estableix que el 2008 s'haurien d'haver-se eliminat totes les barreres arquitectòniques en els espais d'ús públic. A dos anys d'acabar-se el termini no només no s'ha fet pràcticament res sinó que inclós a les noves contruccions o reformes tampoc s'ha tingut en compte el tema.
Durant el Pacte de Progrés es va formar una Taula per a l'Accessibilitat  que agrupava associacions i que va començar a fer feina. Amb el pacte PP- UM ha hagut una retallada important dels pressuposts dedicats a aquest tema. Avui el batle Tomeu Cifre del PP ha tingut bones paraules respecte a nostra proposta, esperam que de les paraules es passi als fets, i per això fa falta una partida pressupostària.
A Pollença la situació és especialment greu hi ha un munt d’espais públics vells i nous amb unes barrerres molt importants; el propi ajuntament, museu, biblioteques, ràdio municipal..

A continuació el pla que hem presentat
 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb