URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Rumors: peixos de paper.

Alternativa | 11 Octubre, 2006 22:14 | facebook.com twitter.com

 Ens han arribat dos rumors i els penjam al bloc per si algú ens pot donar més informació, corregir, reafirmar....

El
primer és que el dimarts 10 s'anava a publicar al Diario de Mallorca la nostra nota de premsa sobre la caòtica situación urbanística de Pollença, però alguna cridada va fer eliminar l'article a darrerar hora. És cert que ens va cridar l'atenció que sota un encapçalament de Pollença aparegués una notícia que gens tenia a veure amb Pollença. Error de maquetació per canvis en el darrer moment? La notícia penjada a internet encara manté l'error, el podeu comprovar:

" POLLENÇA
La jueza suspende la declaración de los imputados en Yanko por la ausencia de Camps y del fiscal "L'
altre rumor és que la cúpula del PP de Pollença es van anar a pescar al parc nacional de Cabrera convidats pel conseller Jaume Font , ens han dit que la pesca va anar molt bé. Havi un permís especial del padrí de Tomeu?

imatge: http://www.mechoart.com/imag/libertad.jpg 

 

 


Caòtica situació urbanística 2.

Alternativa | 11 Octubre, 2006 11:56 | facebook.com twitter.com

 Fa temps a l'article Corrupció a Pollença varen prometre cercar informació sobre les denúncies dels funcionaris a l'arquitecte municipal Rafel Balaguer, a partir d'aquell tema hem fet la nota de premsa que ahir en part varen publicar UH i db (sense citar aquestes denúncies). Ahir varen publicar la primera part de la nota, avui presentam la segona part on resumim l'enfrontament i fem propostes.   

La situació actual de Pollença suposa un incompliment normatiu i una evident inseguretat jurídica impròpia d’una localitat on el tema urbanístic és tan important. Aquesta inseguretat es reflexa a la feina diària a l’àrea d’urbanisme,  amb incompliments i greuges comparatius.

 

Una bona mostra  de tot l’anterior  dit és el que ha passat aquest estiu, un greu conflicte entre l’arquitecte municipal Rafel Balaguer i un grup de funcionaris de l’Ajuntament:

 

- El 29 de maig “El encinar de Formentor va sol·licitar el final de obra i llicència de primera ocupació de la vivenda anomenada “el encinar” a Formentor ( que s’havia de vendre per 8,200.000 € una vegada obtinguda la llicència):

- El 14 de juny l’arquitecte municipal , D. Rafel Balaguer emeté un informe favorable a la concessió del certificat d’obra.

- El 16 de juny el funcionari municipal, encarregat de l’oficina d’obres, feia un escrit oficial  a l’ajuntament(al que donen suport altres funcionaris) que qüestionava l’informe de l’arquitecte municipal. El funcionari denunciava que no es podia donar la llicència de primera ocupació fins que no s’hagués acabat l’obra d’urbanització i també denunciava la forma de fer feina de l’arquitecte municipal  que no compartia: “la de correr, en tots els sentits darrera determinats administrats”

- El 7 de juliol l’advocat de l’empresa “el encinar de Formentor” presenta un escrit  d’al·legacions on acusa al funcionari d’haver denegat la llicència de primera ocupació “ por razones que es preferible no abordar en el presente escrito, pero que son de sobras conocidas “ ???

El mateix dia es presenta un escrit signat per  un “grup d’administrats” (vuit persones) de suport a l’arquitecte municipal Rafel Balaguer i acusant a altres departaments de l’ajuntament de  entorpir la tramitació urbanística, provocar innecessaris alentiments i posar entrebancs a l’oficina d’urbanisme. Per acabar aquests administrats demandaven que se li donés totes les competències directament a l’àrea d’urbanisme dirigida per Rafel Balaguer.

Hem de recordar que l’arquitecte municipal Rafel Balaguer va ser nomenat per Joan Cerdà ( en aquell moment batle i regidor d’urbanisme) com cap de l’àrea d’urbanisme, quan només era un funcionari eventual ( maig de 2003) i que a pesar de que una sentència  ha anul·lat aquell nomenament (agost de 2004). Oficialment a l’actualitat no n’hi un cap tècnic a l’àrea d’urbanisme però Rafel Balaguer segueix exercint com tal.


 


 (Segueix)

Urbanisme a Pollença, "no problem".

Alternativa | 11 Octubre, 2006 08:19 | facebook.com twitter.com

Evidentment ens agradaria fer un debat seriós i llarg sobre el tema d’urbanisme i la planificació de Pollença, però ens hem tingut que conformar amb intervenir a la ràdio i contestar per telèfon a Joan Cerdà (UM) regidor d’urbanisme ( que ha tingut la darrera paraula). Ha estat una experiència positiva en el sentit de que per primera vegada he pogut debatre directament amb Joan ( el principal responsable del vet a nostra participació a la tertúlia de ràdio),  i m’ha servit per confirmar que el regidor d’urbanisme pensa o al manco diu que tot el que no funciona no és culpa d’ell, o que abans era pitjor o a altres pobles és pitjor o que els altres es feien pitjor.

El resum de Joan és que a Pollença l’urbanisme va millor que mai, si alguna cosa com l’adaptació del PGOU al PT no s’ha fet és per què a altres pobles tampoc s’ha fet, si no tenim cap d’urbanisme des del 2004 és per ... ( aquest tema no l’ha pogut explicar ), si ha hagut acusacions de favoritisme i l’enfrontament el en l’àrea d’urbanisme és total són coses normals a qualsevol feina, que hem de fer si hi ha moltes infraccions urbanístiques, res... No n’hi ha problemes...

Tot va benísim, els tècnics fan la seva feina, el regidor confia en ells i els pollencins han d'estar tranquils l'unic problema és que no sabem cap on va la planificació de la ciutat... 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb