URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La reforma de l'estatut 2.

Alternativa | 20 Octubre, 2006 15:39 | facebook.com twitter.com

El segon gran tema de la taula rodona va ser el del finançament. Mentre per a Huguet (PP) i Dieguez (PSOE) el finançament contemplat a l’estatut és més que suficient. Pere Sampol i Miquel Angel Llauger  van defensar que les Illes Balears haurien de tenir una agència tributària que recaptés la totalitat dels impostos igual que es fa al País Basc o a Navarra.

En aquest punt Pere Sampol va estar especialment brillant  demostrant amb un full de paper  com el sistema previst per l’estatut pot acabar com sempre amb un acord PP-PSOE que deixi, com sempre, a les Balears a la cua de les inversions estatals.

Dieguez ( PSOE) es va dedicar a defensar que Espanya era un estat federal? Mentre deia que nostre proposta de finançament era insolidària. Pere Sampol li va recordar que actualment som la comunitat autònoma que aporta més recursos a l’Estat, més del 15 %  i que a Alemanya ( un estat federal de bons i de veres) no es pot aportar més del 4% i que la solidaritat entre comunitats es controla de manera que les inversions tenen una finalitat concreta.

 I Miquel Nadal (UM) que opinava a aquest tema, sembla que el mateix que “el bloc” però com va fer al llarg de tota la taula Què hem de fer?

 De les competències de l’estatut no es va parlar massa encara que  Miquel Angle Llauger va recordar l’absència de la competència de ports i aeroports.

 

Per acabar una breu valoració dels ponents.

 


 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb