URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'electoralisme d'UM

Alternativa | 25 Octubre, 2006 15:16 | facebook.com twitter.com

 Ens ha arribat aquesta carta de Joan Ramon Bosch Cerdà que resumeix molt bé el que nosaltres també pensam, és molt penós l'intent d'UM d'intentar aprofitar la divió  del PSM i la seva coalició amb EU-EV. A la taula rodona entorn de l'estatut ja varem veure aquesta tàctica electoralista. Llegiu els arguments de Joan Ramón, fets i no paraules són les que realment marquen on és cada partit.

 

 
Producte Nacional?

 L’ambient electoral és evident als mitjans de comunicació i al carrer, malgrat encarà restí mig any per les eleccions els partits polítics llencen missatges diaris encaminats a guanyar vots d’indecisos i  descontents amb altres formacions polítiques. Tot això no em sorprèn , de fet darrerament les campanyes electorals duren aproximadament quatre anys en perjudici de la gestió dels doblers públics, però em sembla sorprenent l’intent i la manera d’Unió Mallorquina de voler guanyar electorat descontent amb el PSM. Fent befa de la crisi interna d’aquest partit, per això em demano, on resten els que foren regidors de UM a Sa Pobla?,  això sense recordar on es troben els que foren crítics amb la senyora Munar.

A més em sorprèn l’intent de dimonitzar el pacte del PSM amb Esquerra Unida - Els Verds, per la seva  falta d’obediència nacional segons el partit regionalista. Doncs la Coalició EU- Els Verds ha cregut sempre en una aposta federalista, amb clara defensa del territori, la llengua catalana i de treball per la justícia social.

Mentre tant, Unió Mallorquina ha governant aquesta legislatura al consell Insular de Mallorca amb un pacte de conveniència amb el Partit Popular, el qual ha facilitat la feina al govern de les Illes Balears (Amb recolzament a l’hora de fer pinya per allò de què dos Consells Insulars de diferent color al del parlament balear, haurien pogut evitar alguns moviments de l’executiu autonòmic) ha votat per  una política d’agressió al territori, reducció pressupostaria en educació, aprovació de decrets que redueixen les possibilitats de polítiques d’immersió lingüística per a immigrants, no ha intentat sols reclamar un règim fiscal propi, ha acceptat un rang inferior per la llengua Catalana al nou estatut...

Un partit no és positiu per desenvolupament nacional de la seva terra segons l’etiqueta que es posi, sinó per que defensa a les institucions, cal recordar que donada la política de agressió a les cultures no castellanes del Estat Espanyol per part del Partit Popular, l’únic partit suposadament nacionalista que ha sigut capaç de arribar a acords de govern aquesta legislatura amb un partit que practica un centralisme intransigent amb les cultures no castellanes del Estat Espanyol ha estat Unió Mallorquina, si bé per a mi l’etiqueta de regionalista ja li  és ample i crec que soc generós.

A Pollença en tenim un bon exemple, mentre UM disposa de dedicació exclusiva per la regiduria de festes, Joventut i esport, amb festes que pareixen creades en clau electoral i que podrien explicar l’elevat endeutament del consistori,  l’ àrea de normalització lingüística ha vist reduït el pressupost a la mínima expressió.

Crec que mentre Unió Mallorquina estigui més preocupada en mantenir les cadires de poder que en desenvolupar una política de recuperació nacional, el seu intent per atracar-se a alguns sectors nacionalistes no serà més del que és ara, un “lifting electoral” per mirar de guanyar alguns vots, modestament, com a ciutadà que estima aquesta terra pens que  el nostre país i la seva història mereixen quelcom més que això.

 

Recordatori: Divendres 27 d'octubre  a les 20:30 hores a la sala polivalent del Centre Cultural de Pollença, presentació de nostre candida JOSÉ LUIS GARCÍA SALVADOR (Pepe)i aconferència de CARMEN GARCÍA, membre d`Ezker Batua i regidora de la dona de l`ajuntament de Bilbao:IGUALTAT DE GÈNERE. QUÈ PODEM FER DES DE L`AJUNTAMENT?

Bases II Concurs de fotografia Urxella 

 

 


 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb