URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

On és Unió Mollera Pollencina

Alternativa | 28 Octubre, 2006 13:11 | facebook.com twitter.com

“De tots els desgavells del Moll: on es Unio Mollera Pollencina? No us plategeu que el PP governa, sobretot, gracies a ells? I que han enganyat l'electorat mollero un parell de legislatures i el seguiran enganyant? I que tant el PP com UM li treuen totes les castanyes del foc, perque son necessaris perque governi la dreta i pugui fer totes les mangarrufes que siguin necessàries. Amb les tropelies del seu president ja podeu pensar de que va la cosa.”

Així comença el comentari del nostre amic Joan Ramon a una notícia anterior. Però com que el tema pensam que és important i dona molt de sí li dedicarem un article.

 

 

Unió Mollera Pollencina va en coalició permanent amb el PP. Així, UMP, pretenia tenir més força i governar per tal de dur els seus projectes endavant(això en el millor dels casos). La seva màxima aspiració i proposta electoral era crear un pressupost independent per al Port de Pollença. Però ni això han aconseguit. S’han dedicat a deixar passar el temps sense fer res del que havien promès, però això sí, han sortit molt cops a la foto(pipican, veler amb propaganda de la Ç, a la Gola...).La veritat és que un se demana si son un partit polític que pretenen representar els interessos dels molleros, o més bé una comparsa del PP.

La realitat és que governant i tenint el poder per fer coses pareix que s’han dedicat a gratar-se la panxa. Però no del tot, han intervingut en l’elecció(frau) del guardamolls del Port; en el Parc de la Gola(on s’han gastat molts diners en consorcis i fusta i encara no s’ha fet res), han intervingut en l’instal·lació del pipican... totes aquestes coses almenys han sortit a la foto(no sabem si realment han intervingut o solsament han posat davant la càmera).

El Port de Pollença està pitjor que mai, exemples serien la degradació mediambiental i urbanística que ha sofert el Port durant aquesta legislatura: les fases de circumval·lació, Can Pescador, la llonja, projecte d’ampliació del Club Nàutic, destrucció de l’Ullal, les aigües pluvials, abocaments d’aigües fecals directament al mar... I després tenen la barra de dir que son els únics que és preocupen pel Moll.

Candidat i Igualtat.

Alternativa | 28 Octubre, 2006 11:08 | facebook.com twitter.com

Un resum de la jornada d'ahir.

Pere Josep García va presentar a Pepe com candidat d'Alternativa i aquest va fer un resum de la feina feta durant aquest tres anys  amb tres eixos:

-         RECUPERACIÓ DE L’ ÉTICA A LA POLÍTICA MUNICIPAL. On es va criticar la forma com es va fer el pacte UM- PP a Pollença, que Tomeu  i Joan ocupen càrrecs fora d el’Ajuntament i les “inauguracions” de PP i UM. Evidentment nostro compromís és no participar d’aquesta forma de fer política.

-         RECUPERACIÓ DELS ESPAIS PÚBLICS (Res Pública): Camins, places, parcs infantils, transport, la Gola, ...

-         IGUALTAT. Per aconseguir la igualtat d’oportunitats hem de millorar la transparència i la informació que es dona des de l’Ajuntament.

 Per acabar va demanar les idees i aportacions de tothom per realitzar nostre programa electoral.

 A continuació va parlar Carmen García regidora de la dona i cooperació de Bilbao d’Ezker Batua –berdeak ( A Bilbao Ezker Batua té tres regidors que governen amb PNB i EA)

Carmén es va fer una visió general de les polítiques d’Igualtat que es poden fer des de l’Ajuntament. A Bilbao es dedica directament un 0,5% a aquestes polítiques ( poc, però el doble del que se dedicava abans d’arribar Carmé). Amb un equip de dotze persones Carmé insisteix molt en la transversalitat i en aconseguir la implicació  de totes les arees de l’ajuntament; campanyes de sensibilització, formació de funcionaris, policies, mestres...

Ens va comentar diversos projectes:

- Un servei de cangurs municipal que realitza una cooperativa de dones

- Un pis d’acollida on poden anar les dones maltractades sense necessitat d’haver posat cap denúncia ( la majoria denuncien durant la seva permanència a aquest pis.

- Cursos de labors del llar  per  homes i ara també mixtos ( amb un gran éxit).

- El projecte ciutat “prohibida” on es va estudiar i eliminar els llocs de la ciutat on les dones es senten insegures ( a vegades només era suficient posar més llum o un mirall...)

 En definitiva una jornada molt interessant per iniciar nostre “assalt” a la batlia.

Imatge de la presentació de Pepe candidat a la Sala i Carmen García regidora de la dona i cooperació de Bilbao d’Ezker Batua.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb