URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

┐Sin miramientos?

Alternativa | 30 Novembre, 2006 21:23 | facebook.com twitter.com

Igual Rajoy ens fa cas... Avui el diari el país ens ha publicat una carta, ara és el moment hem d'aprofitar l'acció de la justícia i l'atenció dels mitjans de comunicació, tothom ha d'aportar el seu gra de sorra per evitar quatre anys més de destrucció.


¿Sin miramientos?

Rajoy sentenció solemnemente, al conocer la noticia de la detención del alcalde de Andratx; "Si alguien en este partido comete una actividad delictiva yo le digo que se va inmediatamente a la calle, inmediatamente  y sin ningún tipo de miramientos, a la calle".

Sin miramientos señor Rajoy aquí tiene tres miembros de su partido en Mallorca con sentencias por actividades delictivas a los que echar a la calle: Gabriel Cañellas (ex-presidente del govern balear) i José Antonio Berastain (ex-gerente del PP) condenados por el delito de cohecho  al recibir del promotor Antonio Cuart 50 millones de pesetas para financiar al Partido Popular y otros intereses particulares. Y ocupando actualmente la conselleria de medio ambiente del gobierno balear a Jaume Font condenado por delito electoral a inhabilitación para el ejercicio de cargo público. Falsificó cientos de votos por correo en las municipales de Sa Pobla, el pueblo del que era alcalde.

Esperaremos a las sentencias para que eche a la calle la docena de alcaldes del PP  imputados actualmente en casos de corrupción en Mallorca.

 

Jaume Matas Simpsom.

Alternativa | 30 Novembre, 2006 15:57 | facebook.com twitter.com

Les declaracions d'aquests dies del Molt Honorable Jaume Mates i els seus correligionaris  m'han recordat a un capítol de la sèrie de dibuixos animats els Simpsom , en el qual Bart destrueix tot el decorat del programa de Krusty el pallasso  i només se li ocorre dir "jo no he estat", fent-se després famós amb aquesta frase. Igualment Jaume i companya pensen arreglar tot amb la frase “ tots els partits polítics ens hem equivocat”. Les frases secundàries que tots repeteixen a continuació són “només fa un any que és afiliat al PP” i  respecte  a Jaume Masssot “ no és afiliat al PPi  les acusacions  no són per a seva actuació com Director General”

Bart al principi dels capítols sempre surt  castigat, copiant varies vegades una frase. El Molt Honorable, la senyora Mabel Cabrer, el senyor José María Rodríguez haurien de copiar 3500 vegades ( els dies que han governat més o manco amb Hidalgo):
 

Pdt. El capítol dels Simpsom era de la cinquena temporar i es deia "Bart se hace famoso"

Qui ha dit manipulaciˇ? La premsa escriu.

Alternativa | 30 Novembre, 2006 09:57 | facebook.com twitter.com

Qui ha dit manipulació? Basta llegir els dos diaris que publiquen la notícia de la denúncia de la Plataforma Pro Camins Púlblics i Oberts.

 

Última Hora: La Plataforma pro Camins critica el cierre de la finca de ca Na Borrassa.

 Diario de Mallorca: La plataforma denuncia que el alcalde tiene cerrado en su finca el camino viejo de Lluc, que es público 

Al diari Ultima Hora ni tan sols surt mencionat de qui és la finca, que és lo més greu, encobrint al batle, Tomeu Cifre(PP).

I una altre qüestió també important, tampoc menciona res del pas obligatori dels senderistas per la carretera de Lluc, amb els perills que això comporta en quant a tràfic de cotxes i no haver-hi un camí peatonal habilitat.

La cosa no acaba aquí, però millor que ho llegiu vosaltres mateixos més avall.

 

No se el perquè dels favors a Tomeu però ja vam esposar que tenia molts Padrins, i crec que les seves xarxes funcionen a la perfecció.

 A continuació les notícies: (Segueix)

Pere de la Punta ingressat.

Alternativa | 29 Novembre, 2006 22:12 | facebook.com twitter.com

No sabia si posar aquesta nota al bloc però pens que és la manera més ràpida d'avisar i tranquilitzar a la gent, nostre company Pere de la Punta ha sofrit un infart, es recupera a la UCI de Son Llàtzer. T'esperam per seguir en la lluita.

Un mapa lamentable.

Alternativa | 29 Novembre, 2006 19:17 | facebook.com twitter.com

Aquesta és la segona part de la nota de premsa que el diumenge el dia del mundo va publicar , en aquesta part denunciam els  greus errors, oblits i dades molt millorables referits al Port i al municipi en general, del darrer  mapa publicat per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Pollença dins la marca Pollença destí turístic.

Al mapa del Port de Pollença no marca més que Hotels, hostals i apartahotels. Sembla que el mapa segueix la línia marcada per la destrucció de can pescador i  el Port s’ha convertit en un poble sense personalitat pròpia. Pensam que podia marcar la confraria de Pescadors, el club nàutic,  la parròquia (amb alguna cosa més que una creu), la biblioteca, la Gola...Falten carrer Poll, Fonoll Marí...No marca la farmàcia del Passeig de Londes

 

Al mapa de la part de darrera de tot el municipi:  

  No apareixen la Fortalesa, la talaia d’Albercuix ( no surt ni la carretera per arribar a la mateixa) ni l’hotel Formentor.No marca com rutes de senderisme ( suposam que no interessa massa); el camí de Ternelles , el camí vell de LLuc, el camí dels molins de Llinàs, el camí del coll de Siller, el camí del caló, el camí vell de l far...

  Tot això l’hem detectat amb cor sense grans pressupost, segurament encara es poden trobar més errors i es podia millorar més el mapa. Només ens hem basat en nostre coneixement del municipi i en publicacions anteriors de l’Ajuntament.

Les errors i mancances d’aquest mapa, no són una anècdota, hem de recordar que  el Patronat Municipal de Turisme té un pressupost de 300.000 euros (2006)

Primera part


 

La segona rep˙blica a Mallorca.

Alternativa | 29 Novembre, 2006 16:14 | facebook.com twitter.com

Avui a les 20:00 es presenta el llibre "La segona República a Mallorca. Els temps, els fets i els personatges" de nostre bon amic i company de barricada Albert Herranz i Joana María Roque.

Podeu trobar una crítica i entrevistes als autors a l'excel·lente web d'un altre amic; "els fideus, el portalet de Mallorca.

Un fragment de la  citada crítica:

Aquest llibre és un àgil però rigorosa revisió del període 1931-1936, un ben organitzat llibre sobre els temps, els fets i els personatges, farcit d'imatges d'època, cronologia i que aporta a més, el llistat íntegre dels colpistes feixistes, i de les víctimes de llur repressió. Una obra ben armada i de lectura directa en qualsevol del seus apartats.

 

Aprofitam per recordar que encara podeu trobar el llibre d'ARTesania a les presons feixistes  a la llibreria Agora de Palma ( C/ Jardí Botànic, al costat de la Misericòrdia) i a la llibreria l'ull viu de Pollença. 

Formentor i el conseller fantasma

Alternativa | 28 Novembre, 2006 19:14 | facebook.com twitter.com

El diumenge Miquel Dalmau va publicar un interessant article al Diario de Mallorca amb el títol ¡Salvemos Formentor!

Miquel Dalmau comenta el projecte d’enderrocament de l’hotel Formentor i es sorprèn de la pèrdua de patrimoni de la illa de Mallorca i que es pugui dir que no té interès un edifici que va ser el primer hotel de luxe d’ Espanya fora d’una gran ciutat.

 A nosaltres  ens sorprèn que el conseller d’identitat i patrimoni i regidor d’Urbanisme de Pollença, Joan Cerdà (UM),  responsable per partida doble del tema de Formentor no hagi dit res davant la notícia del projecte d’enderrocament del hotel per part del nou propietari el Grup Barceló, idea que sembla te el suport de l’actual batle Tomeu Cifre (PP).Sabem que el conseller Joan Cerdà no és un fantasma per què al manco surt a les fotografies, però a més de dedicarse a la  seva carrera política  podia  fer alguna cosa més pel seu poble.

Resulta també molt sospitós el que ha passat des de que la batlia de Pollença està en mans del PP, uan compra de la que se parlava fa anys es realitza immediatament, a la Fundació Rotger Villalonga li falta temps per convocar una junta extraordinària i vendre la seva participació ( primera acció polèmica i sorprenent del nou batle Tomeu Cifre que com batle era membre del patronat de la fundació i va  votar favorablement a la venda sense demanar a ningú.) i a partir d’aquell moment amb el control financer de l’hotel el  grup Barceló comença a parlar de projectes descabellats com fer un camp de golf.

Joan Cerdà Rull el conseller fantasma

 (Segueix)

Un mapa per a perdre's

Alternativa | 28 Novembre, 2006 11:55 | facebook.com twitter.com

Amb l'esperança que les investigacions i l'acció de la justícia a Andratx s'estengui a altres municipis, més d'un aquesta nit no haurà dormit bé seguim amb nostra feina.

El diumenge el dia del mundo va publicar nostra denúncia dels  greus errors, oblits i dades molt millorables al darrer  mapa publicat per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Pollença dins la marca Pollença destí turístic.

Volem recordar que quan es va presentar aquesta campanya de promoció de la Ç  (novembre del 2005) es va insistir en que es volia vendre bé Pollença i que es posava al mercat la marca Pollença per impulsar una oferta diferent a la resta de l’Illa pel paisatge, la tradició, la cultura... Pensam  que aquesta campanya ha estat un desastre des del començament ( podem recordar la pol·lémica de la col·locació dels fulletons a l’stand de Fitur, la utilització a un altre fulletó de la fotografia del mercat de Sineu com si fos la de Pollença, les mancances de la pàgina web...)  i que les errors i mancances d’aquest mapa, no són una anècdota, hem de recordar que  el Patronat Municipal de Turisme té un pressupost de 300.000 euros (2006), i el regidor de turisme hauria de demanar explicacions a qui hagi realitzat aquest mapa, igual que l’oposició amb representació institucional l’hauria de demanar explicacions de tots aquest errors.

 (Segueix)

El morro del Molt Honorable Ús infinit

Alternativa | 27 Novembre, 2006 16:49 | facebook.com twitter.com

A Eugenio Hidalgo batle d’Andratx se l’ha acabat “la sort” per la que fa uns anys va treure de manera consecutiva i en anys successius la grossa de Nadal i la del Nin. Premis amb els que justificava el gran patrimoni que acumulava.

A la premsa es compara Andratx  amb Marbella però és pitjor no hem d’oblidar que la imputació de Jaume Massot, Director General d’Ordenació del Territori, fa que aquest sigui un escàndol que va més enllà d'un municipi, i que afecta de ple el Govern Matas.

Einstein va dir que només hi ha dues coses infinites: l'Univers i l'estupidesa humana, encara que de la primera no n'estic del tot segur, va dir això per què va tenir la sort de no conèixer a nostre molt honorable Jaume Matas. per què s'ha de tenir un morro infinit per dir que tots els partits ens haviem equivocat a Andratx . Es referia a que Hidalgo quan militava en l’Agrupació Liberal d’ Andratx va governar any i mig amb PSOE i UM. Hidalgo va disoldre aquest pacte per passar-se al PP mentre la fins aquell moment cap del PP a Andratx, Margalida Moner, era ascendida a consellera d'Agricultura. Ara el molt honorable hauria d’explicar  quins interessos feren que consentissin desbancar Margalida Moner, batlessa durant 11 anys i persona del PP, i permetessin que el batle fos el primer d'un altre partit?». Per acabar d’arreglar les coses el 20  d’octubre d’enguany el secretari general del PP balear ratificava a Hidalgo com candidat del PP a la batlia d’Andratx.

Ja havien dit a aquest bloc que eren una mica més optimistes respecte al tema de la corrupció urbanística, ara amb els mitjans de comunicació centrats al tema començan a arribar les actuacions.

Fotografia de fa poc més d'un mes, el 20 d'octubre, el secretari general del PP balear Rodríguez ratificava a Hidalgo com candidat del PP a la batlia d’Andratx.

A continuació una biografia d' Eugenio Hidalto treta de l'excel·lent Disúrbia, bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illea Balears.

 (Segueix)

Es triste

Alternativa | 27 Novembre, 2006 11:08 | facebook.com twitter.com

Es triste

Es triste ver como cada año hay nostálgicos de la dictadura que publican una esquela y realizan una misa en recuerdo de un dictador asesino. Es triste que haya curas dispuestos a celebrar dicha misa por el máximo responsable de la muerte de cientos de miles de seres humanos. Es triste que la Iglesia católica permita este desatino. Es doloroso que un periódico publique estas esquelas, ¿Alguien se imagina una esquela de Hitler en un periódico alemán o de Mussolini en uno italiano?

Pepe García.

 

Carta publicada avui al Diario de Mallorca

El Diario de Mallorca va publicar el 20-N aquesta esquela.

Reflexions d'un radical.

Alternativa | 26 Novembre, 2006 16:52 | facebook.com twitter.com

 

Ens han arribat crítiques, més ben dit comentaris, de les nostres postures en determinats temes. Gent d’altres partits ens va dir que érem molt radicals, però que feia falta algú que fes aquesta feina. Encara que ells no la ferien. Vaig respondre dient-li que no erem pas radicals, lo únic és que érem coherents amb el que pensam en tot moment. I si per dir les coses pel seu nom i no intentar ser lo més políticament correctes ens diuen radicals, doncs potser sí que ho som. No ens n’amagam del que pensam i ho diem als quatre vents. Deixam el populisme barato a qui sí pensa en vots, els partits majoritaris o amb cotes de poder que mantenir a costa de les seves idees, si és que pensen més enllà del poder i els diners, és a dir, si és que pensen amb fer les coses ben fetes i no només en no perdre la cadira.

Ens van parlar de l’últim URXELLA repartit a la fira, on i diem “coses molt fortes”. L’he rellegit i no trobo cap insult, i cap incongruència. El que si i trobo son realitats i el nostre pensament reflectit, sense censures electoralistes o populistes, sense pensar si per tal o qual qüestió podem perdre vots. No tenim res a perdre, tot al contrari tenim molt a guanyar essent coherents amb el que pensam. Una reflexió que podriem fer és que així mai tendrem molts de vots ni molt de poder. Potser si que estam condemnats a ser minoria, (i no te perquè ser així)però tot i així seguirem opinant i fent sentir la nostra veu denunciant el que creiem malament i proposant el que creiem millor.

Esperam que no tothom ens vegi com uns radicals, sinó que la gent sàpiga valorar la coherència de la nostra feina i de les nostres idees, per altre banda tan respectables com qualsevol altre. Que vegin no només la crítica, defugint de l’insult, sinó també les propostes i la feina feta, que no és poca tot i no tenir representació a l’ajuntament.

Per acabar voldria citar una frase de Gaspar LLamazares, crec, “allà on és perdi un vot, allà és on som nosaltres”. És el preu a pagar per no ser populistes/electoralistes.

└frica

Alternativa | 26 Novembre, 2006 12:37 | facebook.com twitter.com

Soldados marroquíes en el Sáhara occidental: 120.000

Guerrilleros saharauis: 15.000

Minas antipersona sembradas: 1.000.000

Minas desactivadas o destruidas: 10.000

Años que permanecerá el problema de las minas: 50

 

Países exportadores de municiones para armas ligeras al África subsahariana:

1º España

2º Francia

3º Estados Unidos

Principal comprador de municiones españolas: Ghana
 

 África: Esperanza de vida en Mauritania, Senegal, Gambia y Guinea: en torno a los 40 años.

Peor: esperanza de vida en Zambia: 33 años

Fallecimientos anuales por tuberculosis: 500.000

Fallecimientos anuales de niños por paludismo: 1.100.000

Enfermos de SIDA: 25 millones.

Muertos este año al intentar acceder a España en pateras o por otros medios: 1.500

 

Informacions extretes de diversos números de la revista El Viejo Topo. Les dades parlen per si soles. Cal fer alguna cosa.

Empatia.

Alternativa | 25 Novembre, 2006 11:49 | facebook.com twitter.com

Avui apareix al Diario de Mallorca la següent notícia:"El PSM diu que va oferir sense èxit a EU-EV anar en la seva llista  El titular més  correcte seria “El PSM va oferir a militants d’EU- EV anar en les seve llistes amb les seves sigles incorporades.” No és possible oferir a un partit sencer anar en les llistes d’altre partit. També hem de recordar que aquesta "oferta"  es va fer després de sortir a la premsa la notícia  ( a nosaltres no ens havien dit res) que  Biel seria el seu candidat i que anirien tot sols. 

Passant a comentar la notícia pens que Antoni Marquet, secretari general de l'agrupació del  PSM, s'ha d'adonar que si jo volgués anar en una llista del PSM, simplement m'afiliaria al PSM . He treballat durant aquests tres anys per a EU-EV no pel PSM. Pens que amb una mica d’empatia qualsevol persona el pot entendre, acceptaria Toni Marquet anar a una llista d’EU-EV ?

Havent-se arribat a un acord de coalició a nivell autonòmic, la presumpta oferta del PSM  estava totalment fora de lloc, si volien que jo anés amb ells gens més senzill que fer el Bloc, jo gustosament aniria en el tercer lloc, i això a pesar que actualment estan oferint el segon lloc a persones independents que no  han treballat conjuntament amb ells, com si que hem fet nosaltres.
No em vull repetir però l'únic culpable que a Pollença no hagi bloc és el PSM, i especialment el seu candidat Biel Cerdà que es va negar a encapçalar una llista del bloc municipal a pesar d'acceptar el bloc a nivell autonòmic. Caldria preguntar a Biel quines són les seves raons.

  L' altre argument que pensen que aconseguiran millors resultats, bé és una opinió que no compartim. Personalment d'aquest argument  m'ha entristit el seu comentari a les coalicions que es van fer  fa anys (1983-1987), que jo no vaig viure però de les quals nostres  militants més  veterans sempre han parlat amb orgull. Han passat molt d’anys, igual que des de 1979 quan el PCE va obtenir a Pollença 1032 vots i el PP  30, els temps canvien i a la situació política actual 
nosaltres pensam que el Bloc és el millor mitjà  per acabar amb el govern de la dreta que suposa per a Pollença una greu amenaça per a la protecció del territori, per a la cohesió i la justícia socials, i per a la preservació de la nostra llengua i la nostra cultura.

Els votants tindran la darrera paraula. 

 

 

 

 (Segueix)

Vot ˙til i 2.

Alternativa | 24 Novembre, 2006 16:19 | facebook.com twitter.com

A l’anterior article pens que hem deixat clar que la utilitat d’un vot és una qüestió molt subjectiva, ara parlarem d’aquesta utilitat de manera objectiva i matemàtica. I de manera objectiva i matemàtica, una bajanada; un vot és un vot i tots els vots valen exactament el mateix. Però clar això no interessava  a alguns i per això es varen inventar un truc com les lleis electorals i la famosa  regla d’hont que afavoreix als partits més votats.

Per si no fos suficient es varen inventar una altra norma no tenir en compte aquelles candidatures que no hagin obtingut un percentatge mínim dels vots.  A les Balears el PP no content amb el percentatge que regeix a la majoria de’ Espanya del 3%, el va pujar a un 5%. A les Balears els famosos “ciutadans” de Catalunya no tindrien ni un dels seus tres escons. D’aquesta manera s’accentua  la tirania de la majoria.

 Tot això ens porta a les següents conclusions:

- No te cap utilitat votar a un partit que no representa les teves idees i aspiracions.

- És útil formar coalicions amb altres partits amb similars idees i aspiracions.

 Com sabeu a Pollença no hi haurà Bloc, si que haurà coalicions de dretes ( per alguna cosa Joan Cerdà (UM) feia classes de matemàtiques). Però bé les matemàtiques són molt curioses i fins que no s’han realitzat les eleccions resulta que no podem valorar matemàticament ( éticament sí) si realment nostre vot ha estat útil o no, un partit es pot quedar fora per un vot i a altre li poden sobrar i convertir-se en inútils un bon grapat de vots.

Fixeu-vos quina  possibilitat matemàtica es podia donar a les darreres eleccions municipals a Pollença; el PSOE hagués obtingut els mateixos quatre regidors que té ara amb 1532 vots, o sigui amb 89 vot menys dels que va obtenir i el PSM hagués tengut els mateixos dos regidors que té ara amb 767 vots, o sigui amb 145 vots menys dels que va obtenir. O sigui matemàticament podem considerar aquest 234 vots com inútils. Però si ara les sumam els 172 vots que va haver blanc i nuls surten 406 vots, si aquest 406 vots "inútils"( sempre parlant matemàticament)  haguessin anat a Alternativa EU-EV, ara hauria un regidor d’Alternativa i un menys d'PP-UMP i encara ens sobrarien 22 vots. O sigui  els vots inútils s'han convertit en molt útils.

Pdt. A les darreres eleccions no va haver llista d'EU-EV a Pollença, però la llista autonòmica va conseguir  295 vots o sigui amb aquest vots i 89 més (384) s'obtendria un regidor d'EU-EV. Pensam que hem demostrat nostra "utilitat" fent molt de feina d'oposició sense representació i que treurem aquest regidor tan necessari.

 

Aquesta és la Llei d’Hont aplicada a les darreres eleccions municipals a Pollença (17 regidors).Podeu comprovar el joc matemàtic que us hem proposat al simulador d' Iniciativa per Catalunya.

Pdt 2. Per ser de lletres m'he currat el tema. 

Vot ˙til 1

Alternativa | 23 Novembre, 2006 12:55 | facebook.com twitter.com

L’altre dia vaig tenir una conversa informal amb el Secretari del PSOE a Pollença, i entre altres temes va sortir un clàssic; el famós vot útil. Al PSOE no li fa cap gràcia que es presenti una llista d’ EU-EV a Pollença i que els agradaria més la situació de fa quatre anys, normal. Bé la qüestió és que sempre m’ha molestat molt el tema aquest del vot útil. I volia plantejar què és això del vot útil.

En primer lloc haurien de valorar que és ser útil. A Pollença evidentment nosaltres pensam que hagués estat més útil tenir un regidor d'EU-EV i tres del PSOE, que quatre del PSOE, l'oposició hagués estat més completa i variada. 

Per exemple a les darreres eleccions generals després dels atemptats del 11- M, la gent va valorar que el més útil per llevar al PP era votar al PSOE, i d’aquesta manera el PSOE a les Balears va obtenir quatre diputats els mateixos que el PP. I jo em deman  què és més útil tenir quatre diputats del PSOE o tres del PSOE i un de la coalició Progressites. Els quatre sempre seguiran les ordres del partit central encara que no sigui el millor pels interessos de les Balear( veure el que ha passat amb el tema de la financiació). Mentre que un diputat de Progressistes amb veu pròpia és molt més útil (tenim els exemples d’ Aragó amb la Chunta o Navarra amb Nafarroa). ; al debat de l’estat de la nació s’hauria dedicat un temps a les Balears en exclusiva, en la situació de manca de majoria absoluta del PSOE actual un diputat pot ser necessari per moltes coses, entre altres votar els pressuposts... I ja no parlam de tenir més diputats “autònoms” com el Bloc Nacionalista Gallec, PNB, Coalició Canaria...

 

QuŔ passa amb Formentor?

Alternativa | 22 Novembre, 2006 16:55 | facebook.com twitter.com

Avui surt el darrer globus sonda de Barceló respecte a l’hotel Formentor, la notícia del seu enderrocament per obsolet (Diario de Mallorca).

La notícia es molt curiosa per tres motius:

-Primer el titular;Pollença  aceptaría derribar el hotel Formentor per obsoleto”, o sigui resulta que Pollença ara es redueix al seu batle Tomeu Cifre (PP).

- Segon el batle Tomeu Cifre es mostra entusiasmat amb la idea, cosa que no resulta sorprenent després de  que la seva primera acció com nou batle  (com tal era membre del patronat de la fundació Rotger Villalonga propietaria d’un 10% de l’hotel)  va ser votar favorablement a la venda de la participació citada  sense demanar a ningú. Sembla que hi ha molt bona sintonia entre el grup Barceló i Tomeu.

- Tercera i més sorprenent  o no, a l’article no surt l’opinió de l’actual regidor d’urbanisme i conseller d’Identitat i Patrimoni Joan Cerdà (UM).Dubtes ? Es presentara dsprés com salvador? No és normal que no digui res.

 A nosaltres ens comença a preocupar la successió de globus sonda, i que a l’article es parli d’edifici emblemàtic, nosaltres identifiquem emblemàtic amb un edifici que cridi l’atenció,   i precisament el que destaca de l’hotel Formentor es que no crida l’atenció i està integrat al seu entorn natural. També resulta molt preocupant la situació dels treballadors als que s’havia parlat d’una reforma que no faria perillar els seus llocs de feina.

 

 (Segueix)

Apologia del terrorisme urbanÝstic

Alternativa | 22 Novembre, 2006 09:11 | facebook.com twitter.com

 

Parts i quarts, incompliment sistemàtic de la llei, campanyes propagandístiques buides...

Publicam una nova carta de Joan Serra Cerdà ( ahir al Diario de Malloca).
Com sempre Joan incisiu, crític i encertat amb la seva crítica: Només dir-te Joan tens tota la raó.

 

Apologia del terrorisme urbanístic.

 

Jo, que visc a un poble on els amiguismes i individualitats han prevalescut en front d´una normativa d´ordenació del territori global i de futur per a la sostenibilitat socio-ambiental, on s´ha passat de la destrucció del litoral dels 60 a la destrucció total del paissatge i dels recursos naturals indispensables (aire-desforestació i aigua-hiperdemografia), permetreu que, tot i que no som afiliat a la madrileñanització, discrepi del senyor conseller Bartomeu Vicens. La dependència d´una sedimentació econòmica basada en activitats irregulars que s´han mirat d´arreglar a lo "suigeneris", saltant-se tota moralitat i ètica, tildant d´estúpids als que sí s´han regit per la llei vigent, dona molt que pensar dels polítics i les seves "cosa nostra". Aquesta desídia i falta d´autoritat, fent anuncis per a prenatals als diaris-"Per favor si no pots fer-ho, no ho facis", fan que les paraules del senyor Vicens siguin, donat l´exemple de passotisme del Consell fins ara, un crit a l´anarquia econòmica. El verí està en tota aquesta activitat que mouen aquestes il·legalitats, tenint molt poc marge d´actuació per l´excés en el temps d´aquesta dependència monetària induïda existent dins el teixit social. L´home i la seva economia s´adapta a lo que li deixen fer, per això no culpo a les persones individuals, jo no puc obligar a un altre a estimar al seu poble, això era feina dels òrgans supramunicipals, que per coherència amb unes lleis i una mallorquinitat molt discutible, mai haurien d´haver fet els ulls grossos per a replegar vots i financiació.

Joan Serra Cerdà. Pollença.


Ja havien comentat aquest anunci que hauria de dir per un urbanisme responsable no els votis.

 

 

 

PP = PSOE

Alternativa | 21 Novembre, 2006 17:59 | facebook.com twitter.com

 Hi ha una cosa que no canvia a les Balears governi el PSOE o el PP, quan un dels dos partits governa a Madrid i l'altres a les Balears, aquest darrer  té un atac de  nacionalisme balear i es torna molt reivindicatiu.

Ara tenim PSOE a Madrid i PP a Balears i Matas es fa el més nacionalista de tots i demana més doblers per les illes, que el PSOE no vol donar. Però quan a Madrid governava el PP i a Balears el pacte de progrés era al revés, el pacte demanava i el PP negava.

 La qüestió es que amb la poca autonomia i força dels dos partis majoritaris a les illes acabam sempre igual  a la cua de inversions i amb un dèficit cada vegada major d’infrastructures públiques.

Esperam que qualque dia aquests dos partits canvien la seva actitut o la gent a la fí voti una opció que realment defensi els interessos de les Balears.

 

NomÚs volem la unitat.

Alternativa | 21 Novembre, 2006 09:22 | facebook.com twitter.com

Avui al Diario de Mallorca han tret la notícia de nostra petició d’unitat. La notícia surt del mateix contingut de l’article “Sense bloc a Pollença. Una coherència massa cara.”publicat a aquest bloc.  El contingut de l’article és correcte, encara que pugui molestar a més d’un, el que pensam que és millorable és el titular “ EU-EV lamenta “el error” del PSM  y ERC de desunir a la izquierda” por no querer formar el Bloc a nivel municipal.” No és que PSM i ERC hagin desunit l’esquerra, si llegiu nostre article sencer veureu que no és aquesta la idea, l’esquerra sempre ha estat desunida i tots som responsables. El que lamentan és que ara no siguem capaços d'unir-nos.

Com diu molt acertadament J al seu comentari a l’article “Sense bloc a Pollença. Una coherència massa cara.”:

 Hi ha períodes on la divisió de les esquerres enriqueix la realitat institucional, però l'actual és un moment on la prioritat és aturar la destrossa del territori i l'agressió a la cultura així com la corrupció i prepotència del PP (a Pollença en sabeu de les seves malifetes). Si torna a guanyar el PP no haurà marxa enrere. “


 (Segueix)

20-N

Alternativa | 20 Novembre, 2006 16:21 | facebook.com twitter.com

Fa uns dies Amnistia Internacional va presentar un informe; "No hay derecho" (pdf), molt crític amb el projecte de llei de memòria històrica que es debatrà

a finals de mes al Congrés. Aquest és el tercer informe que presenta aquesta organització en relació a la situació d'injustícia que es viu a Espanya.

Entre altres coses diu; “ El text obvia per complet els drets humans i el dret internacional i posa obstacles als drets de les víctimes. Especialment preocupants són els mecanismes d’impunitat inclosos en el projecte, dirigits a encobrir la identitat dels autors de violacions de drets humans” .He pensat en aquest informe quan avui he vist per segona vegada la pel·lícula Salvador i he pensat que Fraga un dels ministres que va donar el seu vist-i-plau a la sentència de mort, avui és senador mentre que  la  família de Salvador encara ha de lluitar per la revisió d’un judici totalment injust.

I encara avui es fa una missa a Palma pel dictador assassí.

Més articles dle bloc d'aquest tema:

La por del PSOE...       Botxins al BOE.

1 2 3  SegŘent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb