URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

CAP OBJECTIU ╔S MASSA PETIT,CAP VICTĎRIA MASSA INSIGNIFICANT. Continuam lluitant!

Alternativa | 31 Desembre, 2006 18:20 | facebook.com twitter.com

Voldria donar les gràcies des d'aquí a tota la gent que ens ha seguit, que ens ha llegit i ha opinat en el nostre bloc. I dic nostre no referint-me a a Aternativa Esquerra Unida els Verds, sinó de tots, vosaltres i nosaltres. Hem acabat un any publicant una muntanya d'articles. Duim 333 articles i 936 comentaris. I això no hagués estat possible sense vosaltres, que sou els qui ens llegiu i sobre tot de tots els col·laboradors que ens han enviat les seves propostes i crítiques i que ens han enviat articles. A tots vosaltres, que ja sabeu qui sou, moltes gràcies.

Del 2006 lamentarem moltes coses, la desunió entre les esquerres, la constant destrucció del territori, la brutor de les aigües, l'abandó del patrimoni, la venta de la batlia, el manteniment del tancament dels camins... i així fins una llarga llista que no s'acabaria mai.

Pel 2007 demanam moltes coses, però lo més important de tot és seguir passant-ho bé i dient ben alt i ben clar el que pensam.

 

 
Ús pos un poema que he fet. 

 

CAL AIXECAR-SE

Cal aixecar-se.

Cal aixecar-se davant la quimera.

 

Cal estrènyer el puny,

i que de la ràbia en surtin

paraules dels escriptors,

música dels músics,

art dels artistes...

 

I que qui tengui mans

ofereixi els seus braços.

 

Només així aconseguirem vèncer la fera.

 

Només amb la paraula...

la música, l’art, la solidaritat...

veurem la llum de l’esperança...

Veurem la llibertat.

 

Entre tots ho hem d'aconeguir, i com diu el nostre lema:  CAP OBJECTIU ÉS MASSA PETIT,CAP VICTÒRIA MASSA INSIGNIFICANT. Arundhati Roy.

 

 

 (Segueix)

"Ese gran simulacro": Llei de la mem˛ria hist˛rica.

Alternativa | 31 Desembre, 2006 00:09 | facebook.com twitter.com

Volem dedicar aquest poema de Mario Benedetti a la Llei de la Memòria Històrica. Aquest gran simulacre que ens volen fer empassar com a recuperació de la memòria històrica i que no és més que un simulacre, si, un simulacre, una farsa que vol ser un punt i final a les reivindicacions de justícia i dignitat de les víctimes de la guerra i del franquisme.

 

Acte de protesta, foto treta d'ixent.org.(el del megafon és el nostre amic Albert, qui de segur li agradarà l'escrit i sobretot el poema)

 

ESE GRAN SIMULACRO

Cada vez que nos dan clases de
amnesia
como si nunca hubieran existido
los combustibles ojos del alma
o los labios de la pena huérfana
cada vez que nos dan clases de
amnesia
y nos conminan a borrar
la ebriedad del sufrimiento
me convenzo de que mi región
no es la farándula de otros


 (Segueix)

Les pistes esportives municipals: paga, paga, pagarin...

Alternativa | 30 Desembre, 2006 12:45 | facebook.com twitter.com

Volem, des d'aquí, denunciar l’excessiu preu del les pistes esportives municipals.

Primer, denunciar la diferència de preus entre socis i no socis. Creiem que unes instal·lacions municipals ja tenen els seus socis entre els ciutadans del poble. No hauria de caldre fer-se soci, i menys haver de pagar per una tarja de descomptes a les pistes 35€, i per la tarja de descompte a la piscina 35€ més. La tarja total de descomptes en tot el recinte poliesportiu val l’absurd de 60€.

Segon, que el preu és excessiu i que els nins i els joves, que son els màxims usuaris, no poden pagar. El lloguer per hores de les pistes és de:

-          Futbol gespa 42€ per no-socis i 30€ per socis;

-          Futbet exterior 18€-7€;

-          Pavelló cobert 60€-50€;

-          Tenis 6€-3€.

Tercer, tenint en compte que la majoria d’esports requereixen de més d’una hora els preus es multipliquen.

Quart, que degut al nombre important de clubs esportius que fan ús de les diferents pistes, les hores llogables a aficionats son mínimes.

Quint, les pistes no és poden llogar en cap de setmana, que és quan se’n fa un major ús.

 

Sí realment volen que la gent jove practiqui esport caldria reduir els preus a pagar. És realment trist veure com un nin de no més de 10 anys demani que li encenguin els llums per poder jugar a futbol i li diguin que si no paga els 18€ no li encendran.

 

 

 (Segueix)

FESTES M╔S ECOLĎGIQUES I SOLID└RIES:PENSAR GLOBALMENT I ACTUAR LOCALMENT.

Alternativa | 29 Desembre, 2006 09:30 | facebook.com twitter.com

Aqui teniu unes quantes sugerències que us fem per tal de gaudir d’un Nadal més ecològic i solidari. És clar que tot això només és un punt de partida. Idees per millorar el Nadal n’hi ha moltes més. Vosaltres mateixos...

- Comprar el menjar i les begudes amb racionalitat.  El menjar que es llença a les escombraries no aprofita a ningú. A més, cal seleccionar els aliments que comprem, per tal d’evitar els embolcalls innecessaris i per fomentar una producció local que redueix els desplaçaments i el consum d’energia. Evitar els embolcalls innecessaris, fer regals no materials, comprar productes de comerç just i solidari.

L’intercanvi de regals nadalencs amb els nostres parents i amics presenta avui opcions que garanteixen la protecció del medi ambient i la solidaritat entre les diverses cultures i que, alhora, ens asseguren que els productors dels països més pobres reben una retribució digna per la seva feina: aliments solidaris, artesania tèxtil, ceràmica, joguines, música ètnica, targetes de felicitació solidàries, etc. Moltes ONG ens poden orientar en la nostra selecció de regals. Algunes compres també es poden fer a través de la xarxa Internet. 

   

 (Segueix)

68 fills de puta!

Alternativa | 28 Desembre, 2006 14:44 | facebook.com twitter.com

Ja son 68 els ASSASSINS que han ASSASSINAT DONES en el que va d'any...

 

 

...68 fills de puta! 

 (Segueix)

Gloses andritxoles

Alternativa | 28 Desembre, 2006 09:00 | facebook.com twitter.com

Posam les gloses sobre el cas Andratx que ens ha fet arribar alguns dels nostres amics de la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts. Sentim el retràs en la publicació. Tot hi així no deixen de ser molt bones.

 

Andratx ho és terra franca
per polítics promotors
els del pepé per collós
ara se beuen sa branca

i és que per devers andratx
n'hidalgo fa lo que vol
s'ha berenat tot es sòl
i s'ho posa al gavatx
diu Rodríguez jo me'n vaig
però no cauré totsol

________________________________

mirau es tros de mussol
que arribà sense un dobler
i ara fins un porshe té
i ben mudat anar sol

________________________________


 (Segueix)

Cal un pla, educatiu real a Pollenša II

Alternativa | 27 Desembre, 2006 10:00 | facebook.com twitter.com

No m’agradaria donar la impressió de voler demonitzar la regiduria d’educació a Pollença, però si pens que aquesta a estat bastant pobre en quan a donar empenta a les diferents activitats educatives realitzades al municipi, tant des de l’educació formal, no formal o informal.

Per això, i per no dir que es tracta d’un text encaminat a erosionar l’equip de govern actual  (malgrat  pobres polítiques socials ho demanen), trobo que és més encertat mirar de elaborar propostes, per tal de encaminar  una regiduria que ha vist com els usuaris del sistema educatiu a Pollença, s’han incrementat els darrers anys de manera desorbitada, i penso que l’equip de govern no ha sabut ho no ha volgut preveure el creixement constant de la població al nostre municipi.

Entre les accions que s’han portat a terme, trob que s’haurien de incrementat els esforços, aquestes campanyes són:

-          Una campanya de comunicació prèvia a la preinscripció (que hauria de arribar a totes les llars).

-          La sensibilització de l’entorn escolar: reunions amb les direccions de les llars d’infants, reunions amb les famílies de les llars, visita a l’escola per part de les famílies de les llars, jornada de portes obertes a les escoles.

En l’àmbit social, s’hauria de construir una xarxa local per tal de sensibilitzar el major nombre de gent implicada en el procés educatiu.

 (Segueix)

Els regidors d'urbanisme sempre acaben igual.

Alternativa | 26 Desembre, 2006 11:25 | facebook.com twitter.com

Aquest és un escrit que ens ha fet arribar un amic nostre i que subscrivim totalment.

Lo que volen és enlluernar amb els seus tecnicismes damunt plans d'ordenació vells i nous , així com amb les resolucions favorables dels tot poderosos i fantasmagòrics tècnics. És simple fum que amaga desídia, pero desídia activa cap a un lobby que els hi és favorable.

 

Aquesta és una de les fotos que és va presentar al concurs Urxella: Vista des de la Font. De Miquel Cifre Navarro. 

 

Els regidors d'urbanisme Sempre acaben igual, atmetent que no els hi agrada lo que hi ha però que no poden fer res per aturar-ho. Hipocresia pura i dura per guanyar temps i vots. Les responsabilitats se demostren quan fa mal temps i sinó que deixin el càrrec per incompetents.
 (Segueix)

Brots: La veu dels Maulets.

Alternativa | 25 Desembre, 2006 21:35 | facebook.com twitter.com

El nostre amic Joan ens ha fet arribar la publicació de Maulets Mallorca: BROTS n3 (per veure pdf)corresponent a la tardor de 2006. Entre altres coses hi podeu trobar un interessant article referit al tancament dels camins públics a Pollença.


Aquest és el núm.1 de Brots, no tenim la imatge del núm.3 

 

Alomillor trobareu estrany que publiquem un article així a un bloc com el nostre però és que una bona feina estan fent  la gent de MAULETS, i encara que no compartim al cent per cent les seves idees, creiem que és necessari juntar els esforços per fer d'aquest un món més just i millor, cosa que no aconseguirem anant sols i essent sectaris. Tots junts cap a la Revolució. Després ja decidirem com ens organitzam. Però ara mateix hi ha molt més punts que ens uneixen que els que ens separen:"manca de vivendes, repressió, destrucció del territori, etc. ... el trilingüisme, decret Fiol, beneficis a l'escola privada, el capitalisme ferotge..."

"Perquè ahir no ho varem fer, perquè demà serà tard: ara... Organitza't i lluita!!! "

L'índex és el següent:


 (Segueix)

Mi tio

Alternativa | 25 Desembre, 2006 12:12 | facebook.com twitter.com

Aquest és un article que ens ha enviat el nostre amic des de Xile, "pelao" Patricio Carvallo. Sentimos mucho el retraso en publicar tu artículo. Pero vale la pena.
Salud companyero! Y gràcias por todo.

 

Amigues, amades, querides: 

Nunca les he hablado de mi tío. Extraña o lógicamente la muerte de Pinochet me ha hecho pensar en él. Entonces, aprovecho este urgimiento, estas apariciones constantes de mi tío en mi pensamiento para abusar de vuestra confianza y contarles de él. 

No conocí a mi tío paterno: Jorge Pinto Esquivel, hermano mayor de mi padre. El sí me conoció a mí. Es decir, yo era una guagua (me encanta eso de que, en Chile, siendo niñes de pecho todes seamos femeninos –una guagua nunca es “un” guagua) y él me debe haber tomado en brazos, debe haber hablado y quizás jugado conmigo. No vivíamos cerca pero por lo que me cuentan nuestras familias se veían bastante. Así que yo no lo conocí, pero él si a mí. 

Mi tío vivía en la calle tres norte, del sector Valdivieso, entre el Regimiento Buín, los faldeos ponientes del Cerro San Cristóbal y los cementerios. Esto en la zona norte de Santiago, parte del viejo gran Conchalí, actual Recoleta. Un barrio construido por los obreros de las fábricas textiles de los “turcos” Elías, quienes organizaron sindicatos y cooperativas de viviendas. Una parte del barrio se planificó y se pueden ver dos o tres cuadras de casas todas iguales. La otra gran parte se loteó en sitios y las familias autoconstruyeron. Debido a la proximidad del cerro y de las chacras de Conchalí y Huechuraba, conservaba con todo un aire rural. Mi tío autoconstruyó. Todo esto entre los años ‘40 y ‘60 del siglo recién pasado. 

Mi tío trabajaba como vendedor de verduras ambulante. Tenía un carro de mano y todas las madrugadas iba a la vega central a comprar la mercadería que luego voceaba y vendía por todo el sector norte de la ciudad. Tenía su pesa, balanza y poruña, como correspondía. Casado, tuvo una familia de tres hijes. Era desde hacía mucho militante socialista, relativamente destacado en la zona. Dentro de la mitología familiar es motivo de orgullo que en tiempos de campaña y durante toda la UP frecuentara su casa Laura (“Laurita”) Allende.  


 (Segueix)

Cal un pla educatiu real a Pollenša.

Alternativa | 24 Desembre, 2006 18:06 | facebook.com twitter.com

Publicam un escrit del nostre amic Joan Ramon, que m' està ajudant molt amb la tasca de mantenir viu el bloc ara que en Pepe no i és. Res a afegir, tot queda molt clar.

No dubto que el nostre ajuntament porti a terme diferents activitats per donar resposta a les necessitats educatives que la societat actual demana. Els paradigmes del segle XXI han canviat: paradoxalment: l’escola no té el monopoli de la transmissió de sabers, però alhora ha vist refermat el seu paper de principal instrument educatiu. Dit d’una altra manera, tot educa però continuem conferint a l’escola un paper primordial.

 
Però pens que Pollença necessita un pla educatiu municipal que sigui entès com una iniciativa de cooperació educativa. Així, mentre l’actual equip de govern pareix només preocupat en inaugurar nous centres, (fet per altra banda també important), no crea  un pla d’entorn que entre altes punts reculli:

-          La promoció de la cohesió social mitjançant l’educació intercultural i l’ús de la llengua catalana en un marc multilingüe.

-          Crear un sistema de cooperació interdepertamental i amb l’administració local obert al món associatiu.

-          Donar una resposta integrada a partir de la corresponsabilització i la implicació del conjunt d’agents i serveis d’un territori.

-          Aconseguir l’educació integral de l’alumnat.

-          Actuar en un àmbit territorial concret d’una manera ordenada i estable.

-          Dinamitzar i potenciar actuacions coordinades entre els centres educatius i el seu entorn.

 (Segueix)

Als d'Entesa jo no els entenc

Alternativa | 24 Desembre, 2006 09:57 | facebook.com twitter.com

La resposta al concurs de divendres sobre de qui eren les declaracions era: Gabriel Huguet, president d’Entesa per Mallorca, també ens valia: Entesa per Mallorca.

 

Son declaracions al Diari de Balears del dia 17 de desembre del 2006.

Entre altres coses deia: “Intentarem parlar amb el PSIB i UM, meam si hi ha una possibilitat de coalició a l’eivissenca per derrotar al PP.”(...) “El Bloc es podria incorporar a aquesta coalició.”(...) “ La nostra prioritat és veure si aquesta possibilitat és possible a Mallorca”. I jo pens, com pot esser que plantegin una cosa com aquesta unes persones que s’han escindit d’un partit per proposar uns pactes unitaris en front al PP?

Continuen dient: “creiem que algú ha de plantejar una iniciativa d’aquest tipus seriosament. Estam disposats a intentar-ho”. Quina barra que tenen fent-se els abanderats de l’unitat de l’esquerra. Parlen d’Eivissa o d’Itàlia amb Prodi, i son ells els primers que per “motius ideològics” abandonaren la unitat i marxaren del PSM.

No volen que “el nacionalisme progressista d’aquesta terra” formi “un bloc amb Esquerra Unida”. Però com hem vist després demanen la unitat, i no exclouen a ningú, ni tan sols als d’Esquerra Unida.

En fi, que son d’esquerres, nacionalistes, que volen la unitat en front al PP, que acceptarien anar fins i tot amb UM...

Paraules buides de sentit al ser desacreditades pels fets.

 (Segueix)

Imatge lamentable

Alternativa | 23 Desembre, 2006 21:12 | facebook.com twitter.com

"Pinchame el movil" cridaven com a desesperats. Feres manipulades i manipuladores cridant contra la raó. Por, molta por he tengut al veure aquesta imatge. M'he atrevit a demanar a un periodista que era aquell desastre. Són la contramanifestació, m'ha dit. i una dona per darrera em comentava, son els del PP. Però pareixien cans enbojits, o almenys això m'ha semblat a jo al topar-me amb aquesta imatge. Després m'han fet pena, sí, ells tan manipulats. Però la següent reflexió ha estat: pena per ells?no, per nosaltres, per tots. Mentre hi hagui gent així ho passarem puta els qui creiem amb la raó. 
Crec que la foto ho expressa molt bé. Vosaltres mateixos... 
 (Segueix)

Abocaments badia, el final ?

Alternativa | 23 Desembre, 2006 12:08 | facebook.com twitter.com

Abans d’ahir l’ajuntament va aprovar, a la fí un pressupost de 190.000 euros per acabar amb els abocaments d’aigües brutes davant de l’hotel Daina.( Notícia diari balears)

Enhorabona, més val tard que mai, pensam que la darrera denúncia que varem fer amb analítica inclósa (veure articles coliformes fecals) , ha estat clau en avançar aquesta mesura per part de l’Ajuntament. Quan va sortir nostra analítica el regidor de medi ambient Joan Comas (PP)  va dir que ens la podien haver estalviat i que ja sabien el problema i que havien previst la solució. El que és cert és que des de l’acusació als veïns (recordam que el regidor va culpar als veïns del Port dels abocaments de detergents a la badia  veure article és més econòmic culpar als veïns). L’Ajuntament no havia dit res i ara es demostra que la solució prevista no era immediata.Enhorabona si de bons i de veres és soluciona d’una vegada aquest problema.

Si voleu veure totes nostres denúncies del tema ( presentades a la premsa i a l’ajuntament), mirau la catergoria aigua.

Concurs: Endevina qui ho ha dit! Premi segur!

Alternativa | 22 Desembre, 2006 14:31 | facebook.com twitter.com

Participa al concurs del bloc Urxella. El/la que respongui encertadament la següent pregunta li donarem un premi. Encara per determinar.

 De qui son les següents declaracions:

Pregunta: Quines serien les característiques programàtiques de la hipotètica coalició?

Resposta: un eix seria el tema de la corrupció. El segon eix seria anar cap a un creixement econòmic i territorial sostenible a Mallorca. Perquè aquest model a que ens han abocat aquesta legislatura és insostenible. Després el tercer eix seria la integració dels nouvinguts a la nostra cultura, com a ciutadans de primera, però també que assumeixin la nostra identitat amb totes les conseqüències i hauria de ser una legislatura per reforçar la identitat mallorquina que el PP ha posat en un tercer o quart pla. Això s’ha de potenciar perquè està venint molta gent de fora; però sempre amb un nacionalisme molt integrador i obert.

Aquests son els eixos programàtics que exigiria o exigeix _____ en cas de coalició pre-electoral. Sabem que és difícil, podrien estar fetes de moltes persones i d’almenys cinc partits polítics, però qui no s’arrisca no guanya.

 

Demà la resposta i el nom del guanyador.

Molts d'anys i bones festes: Per quŔ t˙ ja no creus en els reis...

Alternativa | 22 Desembre, 2006 14:29 | facebook.com twitter.com

Ja se que normalment se dona només una felicitació de Nadal, però aquí a Urxella en donam dues pel preu d'una, que cascú trii la que més li agradi.

 

 (Segueix)

4 Propostes al regidor d'urbanisme.

Alternativa | 21 Desembre, 2006 12:45 | facebook.com twitter.com

Aquests dies hem viscut un intens intercanvi d’opinions ( s'ha negat a fer un debat) amb el senyor regidor d’urbanisme Joan Cerdà (UM) amb aquest escrit volem contestar a les seves afirmacions i col·laborar, donant idees pel gran pacte per solucionar l’urbanisme del que va parlarel dimarts a la ràdio municipal.

 

1- Diu que no han fet cap estadística dels expedients d’infracció urbanística oberts. Al manco ha canviat el seu discurs, el problema ja no es que demanam dades que afecten a la intimitat dels titulars sinó que no existeix cap estadística ni intenció de fer-la.

Nosaltres pensam que el primer pas, i nostra primera proposta,  per solucionar els problemes urbanístics de Pollença és tenir una informació el més completa, pública i transparent possible. Un bon exemple seria el diagnòstic actualitzat  de l’agenda local 21 de Pollença ( desembre 2004) on el mateix Joan Cerdà Rull, en aquell moment batle, diu que “servirà per donar a conèixer l’estat del municipi i serà el punt de partida de les propostes dels postres ciutadans” Per què no es fa el mateix a l’àrea d’urbanisme? Una de les propostes de la mateixa Agenda 21 va ser crear una web d’urbanisme i facilitar a l’accés d’informació urbanística.

Ja que el regidor d’urbanisme no vol fer una estadística i a pesar de no tenir representació ni els mitjans que té ell com regidor, seguirem els seus consells i exercirem nostres dret, responsabilitat i deure com oposició  i anirem a revisar les actes de govern i a parlar amb el jutge instructor dels expedients.

 

2.- Diu que fa falta fer un gran pacte per solucionar el problema urbanístic de Pollença i Mallorca. Estam totalment d’acord i volem participar d’aquest gran pacte però per això evidentment s’ha de començar per canviar les formes. El que pensam que no és un bon camí és no contestar a nostra petició del 23 d’agost de la citada estadística.. També pensam que aquest gran pacte ha de permetre participar als ciutadans no només mitjançant els partits, sinó també a través d’associacions com el GOB o individualment ( com s’ha fet a l’Agenda 21). Aquesta seria nostra segona proposta.

Fotografia del regidor d'urbanisme amb temps per fer de conseller d'identitat i patrimoni.

 


 


 (Segueix)

Plou a B˛quer i a la parada d'autobusos.

Alternativa | 20 Desembre, 2006 17:15 | facebook.com twitter.com

Avui plou a Pollença i ens hem recordat de l'excavació de Bòquer, que havia d'haver començat per agost, i també ens hem recordat de l'estació d'autobuses de Pollença.

Avui hem vist a gent esperant el bus a “l’estació de Pollença”. No sé si m’he de fer una altra vegada la fotografia amb el paraigües o si  he de regalar un altra paraigües com quan varen demanar tapar l’aturada del Port.

Hem de tornar a recordar que es complirà un any sense estació d’autobusos  a Pollença i que ja a agost el regidor d’urbanisme Joan Cerdà Rull va prometre en juliol una marquesina coberta amb dues tires de seients  que de moment no existeix. A octubre el mateix regidor va dir que tot era a punt per la parada, avui encara no s’ha fet.

L'estació d'autobusos de Pollença avui:

Un mal comenšament; l' hospital d'Inca

Alternativa | 19 Desembre, 2006 15:28 | facebook.com twitter.com

Publicam aquest article que ens ha fet arribar el company Joan Ramon Bosch Cerdà. Una interessant reflexió crítica damunt l’hospital d’Inca ( avui el govern fa un acte de propaganda Pollença) que ha nascut de mala manera, esperam que a partir de maig pugui ser gestionat per professionals de bons i de veres i que es puguin arreglar els errors de l’actual govern.

 Animam una vegada més a tots els que ens llegeixen a escriure a aquest blog ( es podeu enviar els aricles a eurxella@yahoo.es). 

Properament parlarem de l’entrevista d’avui (resposta a nostre crítiques d’ahir) al regidor d’urbanisme Joan Cerdà a la ràdio municipal. Per desgràcia el regidor d’urbanime ha mostrat una vegada més la seva idea de democràcia i es nega a tenir un debat amb nosaltres, convertint aquest tema en un ping –pong. La seva excusa és que no tenim representació municipal, el 27 de maig podreu demostrar si voleu aquest debat a l’Ajuntament i la ràdio. 

 

L’Hospital d’Inca sembla insuficient abans de néixer. Són moltes les expectatives que ha generat el futur Hospital d’Inca, desprès de més de 20 anys de reclamacions per bona part de la societat de la comarca d’Inca, ningú negarà que arriba  tard, però finalment arriba i si bé el Partit Popular  ara ens farà “autobombo” d’aquest fet, i del seu interès amb la creació de l’hospital, cal dir que el Partit Popular dels 20 anys de espera, n’ha governat 16, i en canvi  per projectar i realitzar l’autopista d’Inca a Sa Pobla, li ha estat suficient una legislatura. Això deixà paleses les seves prioritats.Per altra banda aquesta obra posa de manifest com els nostres governants mantenen una manca de previsió en aspectes tan importants pel bé comú com són els dels serveis sanitaris, encara no està acabat, i ja se parla d’una ampliació, donat que l’hospital no serà suficient per atendre la població actual de la comarca. A més, al estar envoltat de vials – a pocs metres de les habitacions- no hi ha terreny per poder ampliar-lo i s’hauran de desviar determinats serveis a altres instal·lacions.Si bé cal alegrar-se de la construcció del nou hospital,  als punts negres  si suma la designació de Joan Ensenyat  a la gerència del Hospital, persona que  està acabant la seva Formació universitària, sense cap experiència en aquest sector i amb l’únic mèrit de ses militant del partit popular (val a dir que dins el mateix partit popular trobaríem gent més adient per dur endavant aquesta tasca). Això suposa una formula curiosa per alliberar gent del partit per tal de fer campanya amb dobles de tots els  contribuents, a més de suposar una formula que perjudica el servei que rebrem tots els ciutadans.

Val a dir que aquesta és una mostra més del tarannà del partit popular aquesta legislatura, i desgraciadament de totes en les que ha governat, però en aquesta decididament  “sin complejos”, i tristament recolzada per aquell partit que diu voler defensar   els interessos de tos els mallorquins, però que malgrat dir-se Unió Mallorquina, ha defensat per damunt la resta de fets, conservar les cadires de govern al Consell Insular de Mallorca i que ara per tal de guanyar alguns vots s’intenta desmarcar de paraula del Partit Popular, però  el segueix recolzant amb els seus vots.

  Cartell del Sepc demanant la dimidió del president del Consell Escolar; Joan Enseñat,  subdirector de gestió econòmica del nou hospital d'Inca, càrrec de confiança del PP, amb un sou de "49.000 euros bruts anuals" -més de vuit milions de les antigues pesetes. El seu currículum és el següent:
Amb 27 anys encara és estudiant d'economia. Li falten 3 assignatures per acabar la carrera
Assistent al campus de la fundació FAES, presidida per l'ex-president del govern espanyol José María Aznar
Cofundador i ex-president de la  organització universitària pepera NOU.

El Gabinet del Doctor Caligari: rÓdio, urbanisme i transport.

Alternativa | 18 Desembre, 2006 15:51 | facebook.com twitter.com

Avui hem pogut parlar a la ràdio d'urbanisme, del concurs Urxella, de nostres propostes per millorar el transport públic, de un proposta de "bebetecas" i de intentar fer unes festes més ecològiques.

Al tema d'urbanisme la única novetat és el creixent nerviosisme, comentat per gent que el veu cada dia,  del regidor de l'àrea Joan Cerdà (UM)i pel que sabem no és l'únic. Avui mateix encara no m'havia anat de la ràdio i ja ha demanat hora per contestar a nostres crítiques, arguments i preguntes. Demà el podreu escoltar a les 11:15 a la ràdio muncipal. Esperam que aquesta vegada realment respongui a nostres preguntes i deixe de marejar la perdiu. Pensam que el més lògic seria fer un debat, però de moment Joan s'ha negat, no entenem la raó ja que el té 7 anys d'experiència a urbanisme i jo soc un neòfit. Procurarem escoltar que diu per contestar. 

El tema de la bebeteca i les festes més ecològiques el deixam per altres articles.

 

Aquesta és la segona part de la nostra nota de premsa respecte al transport públic, de moment no l'ha publicat cap diari, es veu que el tema no és tan impactant com el d'urbanisme, però per nosaltres és un tema molt important i on l'ajuntament ha fet una feina lamentable aquesta legislatura.
Demanam a l’Ajuntament que negoci amb el Govern i la companya concessionària una sèrie de millores, i en cas de no arribar a cap acord que agafi la iniciativa i solucioni les actuals mancances del servei.

Les millores més immediates haurien de ser:

- Fer una  estació d’autobusos a Pollença digna i millorar totes les aturades; més protecció, mes comoditat i millor informació.

- Incrementar la freqüència dels autobusos, que hauria de ser com a qualsevol gran ciutat.  En cas de que la companya no vulgui o no pugui l’Ajuntament hauria d’estudiar la possibilitat de posar en funcionament un bus municipal.

- Treure bons de descompte per a col·lectius determinats; persones grans, joves, associacions, clubs d’esport  ...

- Realitzar campanyes d’informació i sensibilització a la població sobre la necessitat d’utilitzar el transport públic.

- Crear una comissió municipal on participen ciutadans, associacions, taxistes, empresa de transport per controlar i millorar el transport públic.

 Ha arribat l’hora de tenir a Pollença un transport públic eficaç, racional segur i sostenible.

 Per acabar volem recordar que avui a les 20:30 al centre cultural dins el cineclub Koulechov. organitzat per Iniciativa Ciutadana per Pollença, es projectarà el Gabinet del Doctor Caligari, obra mestra de l'expressionisme alemany i rebel·lió contra l'autoritarisme que la pel·lícula simbolitza Caligari.

 

 

 

1 2 3  SegŘent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb