URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal un pla educatiu real a Pollença.

Alternativa | 24 Desembre, 2006 18:06 | facebook.com twitter.com

Publicam un escrit del nostre amic Joan Ramon, que m' està ajudant molt amb la tasca de mantenir viu el bloc ara que en Pepe no i és. Res a afegir, tot queda molt clar.

No dubto que el nostre ajuntament porti a terme diferents activitats per donar resposta a les necessitats educatives que la societat actual demana. Els paradigmes del segle XXI han canviat: paradoxalment: l’escola no té el monopoli de la transmissió de sabers, però alhora ha vist refermat el seu paper de principal instrument educatiu. Dit d’una altra manera, tot educa però continuem conferint a l’escola un paper primordial.

 
Però pens que Pollença necessita un pla educatiu municipal que sigui entès com una iniciativa de cooperació educativa. Així, mentre l’actual equip de govern pareix només preocupat en inaugurar nous centres, (fet per altra banda també important), no crea  un pla d’entorn que entre altes punts reculli:

-          La promoció de la cohesió social mitjançant l’educació intercultural i l’ús de la llengua catalana en un marc multilingüe.

-          Crear un sistema de cooperació interdepertamental i amb l’administració local obert al món associatiu.

-          Donar una resposta integrada a partir de la corresponsabilització i la implicació del conjunt d’agents i serveis d’un territori.

-          Aconseguir l’educació integral de l’alumnat.

-          Actuar en un àmbit territorial concret d’una manera ordenada i estable.

-          Dinamitzar i potenciar actuacions coordinades entre els centres educatius i el seu entorn.

 (Segueix)

Als d'Entesa jo no els entenc

Alternativa | 24 Desembre, 2006 09:57 | facebook.com twitter.com

La resposta al concurs de divendres sobre de qui eren les declaracions era: Gabriel Huguet, president d’Entesa per Mallorca, també ens valia: Entesa per Mallorca.

 

Son declaracions al Diari de Balears del dia 17 de desembre del 2006.

Entre altres coses deia: “Intentarem parlar amb el PSIB i UM, meam si hi ha una possibilitat de coalició a l’eivissenca per derrotar al PP.”(...) “El Bloc es podria incorporar a aquesta coalició.”(...) “ La nostra prioritat és veure si aquesta possibilitat és possible a Mallorca”. I jo pens, com pot esser que plantegin una cosa com aquesta unes persones que s’han escindit d’un partit per proposar uns pactes unitaris en front al PP?

Continuen dient: “creiem que algú ha de plantejar una iniciativa d’aquest tipus seriosament. Estam disposats a intentar-ho”. Quina barra que tenen fent-se els abanderats de l’unitat de l’esquerra. Parlen d’Eivissa o d’Itàlia amb Prodi, i son ells els primers que per “motius ideològics” abandonaren la unitat i marxaren del PSM.

No volen que “el nacionalisme progressista d’aquesta terra” formi “un bloc amb Esquerra Unida”. Però com hem vist després demanen la unitat, i no exclouen a ningú, ni tan sols als d’Esquerra Unida.

En fi, que son d’esquerres, nacionalistes, que volen la unitat en front al PP, que acceptarien anar fins i tot amb UM...

Paraules buides de sentit al ser desacreditades pels fets.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb