URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

1 de Febrer: Apagada General de Llum

Alternativa | 31 Gener, 2007 12:00 | facebook.com twitter.com

Apaguem tot el 1 de febrer de 19:55 a 20:00h

El 1 de febrer de 2007: participeu en 
la més gran mobilització de ciutadans contra el Canvi Climàtic! L'Aliança pel planeta (grup d'associacions mediambientals) llança una cridada simple a tots els ciutadans, 5 minuts de treva per al planeta: tot el món apaga les seves  llums el 1 de febrer entre les 19:55 i les 20:00h.

No es
tracta d'economitzar 5 minuts d'electricitat únicament aquest dia, però sí de cridar l'atenció dels ciutadans, dels mitjans de comunicació i dels quals decideixen sobre el desaprofitament d'energia i la urgència de passar a l'acció! 5 minuts de treva per al planeta: això no duu molt temps, no costa gens i mostrarà que el Canvi Climàtic és un assumpte que ha de pesar en el debat polític.

Per
què el 1 de febrer? Aquest dia sortirà a París, el nou informe del grup d'experts climàtics de les Nacions Unides. Aquest esdeveniment tindrà lloc en el país veí: no cal deixar passar aquesta ocasió de torçar els projectes sobre la urgència de la situació climàtica mundial.

Si
participem tots, aquesta acció tindrà un pes real mediàtic i polític, alguns mesos abans de les eleccions! Feu circular al màxim aquesta cridada!
Amics de la Terra.

Fotografia presentada al concurs Urxella, de la normalment deserta primera fase de la circumval·lació.

Imponents fanals, raquítics arbres.

 


 

CamÝ de Ternelles. March S.A.

Alternativa | 30 Gener, 2007 11:53 | facebook.com twitter.com

CAMÍ TERNELLES.

Com sabeu  l'Ajuntament  i el Consell, varen  aprovar fa mesos una regulació del camí públic de Ternelles (cinc anys després de la sentència que declarava el seu ús públic),  molt restrictiva: 20 persones al dia, sies dies a la setmana ( tret de les èpoques de cria del Voltor, entre Febrer i Maig, on l'accés només es podrà efectuar tres dies a la setmana). Nosaltres ja hem dit , al igual que la plataforma camins públics i oberts, que ens semblava una regulació molt restrictiva i exagerada.

Ara ens arriben queixes de gent que vol fer excursions pel camí de Ternelles i quan telefonen a l’Ajuntament per veure si ja s’han cubert o no les 20 places  no troben ningú que els doni una resposta, i passen per diverses àrees de l’Ajuntament( turisme, mitja ambient, participació...) sense que ningú sàpiga com s’ha de gestionar l’ús restrictiu del camí. Al final acaben telefonant a la fundació March, amb la qualsevol cosa estam exactament igual que abans de la regulació aprovada per Ajuntament i Consell., quan era una loteria poder utilitzar aquest camí; segons fossis o no de Pollença, i segons si la "senyora" era o no la finca

O sigui no hi ha cap control institucional i  la regularització de la utilització del camí que segueix en mans de la família March sense que ningú garanteixi que compleixin la regulació aprovada.

Per tot  això a Esquerra Unida – Els Verds demanam a l’Ajuntament que s’encarreguin directament de gestionar l’ús que han aprovat del camí de Ternelles.

Aprofitam per anunciar la convocatòria de la  Plataforma SON REAL NO TÉ PREU
 http://bloc.balearweb.net/sonrealnotepreu
>
Diumenge 4 de FEBRER. Excursió pel camí d'Es Porxot amb Vicenç Sastre.
(el camí públic d'Es Porxot travessa la finca de Son Real)
Concentració a Santa Margalida, Plaça de la Vila, a les 10:30

 

Alternatives a la destrucciˇ

Alternativa | 29 Gener, 2007 12:58 | facebook.com twitter.com

Avui surt una carta de Pere Josep García al Diario de Mallorca defensant  l'Ullal


No puc quedar-me indiferent al veure com la zona de l´Ullal -declarada zona humida en un inventari del 1991 pel Consell i l´Ajuntament de Pollença- és destruïda. Tot per fer una via de circumval·lació que s´usarà uns mesos a l´any, que suposarà una despesa energètica brutal, i que tenia altres alternatives. El problema és lo que hi ha de fons: la possibilitat d´urbanitzar a banda i banda de carretera. Al contrari que algunes teories jo no crec que la història sigui cíclica, que les coses se van repetint. I no ho crec perquè vull creure que dels errors se n´aprèn. El que si crec és que és acumulativa. Tenint en conte aquestes dues coses hauríem de veure, de ser capaços de veure, que va ser un error el boom urbanístic descontrolat, i que si seguim acumulant destrucció, degradació i construcció en poc temps no quedarà res d´aquesta font de recursos que ens dona de menjar que és l´entorn paisatgístic i natural. Una reflexió: seria la imatge més típica de Mallorca el colomer de Formentor si estàs tota la costa construïda i amb un hotel damunt? No ho seria però va camí de ser-ho

Pere J. Garcia. Pollença.

Mentre es fan mil i una fotografies a la Gola, uns metres més enfora es destrueix l’Ullal. Ja hem explicat per activa i per passiva que la segona fase de circumval·lació no és més que una excusa per urbanitzar. Amb la primera fase i unint el carrer cadernera amb el passeig marítim pels carrers del bot i brúixola es podien haver estalviat aquesta destrucció del territori ( veure fotografia)

En vermell segona fase circumval·lació.

En verd carrers del Bot i Brúixola que es podien haver enllaçat amb el carrer cadernera i carretera Port - Pollença ( negre)

 

Carretera vella de Lluc, mÚs actuacions i menys paraules.

Alternativa | 27 Gener, 2007 23:10 | facebook.com twitter.com

Publicam el darrer comunicat de la plataforma camins públics i oberts.Nosaltres estam cansats d'acords que després no es compleixen, si el propietari no fa cas després de 8 mesos d'un decret de batlia, l'ajuntament no hauria de permetre al mateix realitzar obres per una institució que no respeta i el tancament de la carretera hauria de ser esbucat. I això no és ser radical, radical és tancar un camí públic i no fer cas a l' Ajuntament.

 

Carretera vella de Lluc, oberta ja ¡

 El passat plenari del 25 de Gener de 2006, el consistori pollencí va acordar per unanimitat una moció presentada pel PSM, recollint la reclamació que des de fa més d’un any anem fent de recuperar l’ús públic de la carretera vella de Lluc, en tot el seu recorregut, que en alguns trams és coincident amb la ruta de pedra en sec, i en altres no.

Així nosaltres volem manifestar la nostra satisfacció en el resultats de la votació, però també la nostra cautela en el que significarà aquesta., doncs, entre altres fets cal tenir en compte que fa més d’un any  que reclamem la retirada dels obstacles que impedeixen el pas per la carretera vella de Lluc a l’alçada de la finca de l’empeltada.

Cal recordar que és va signar un decret de batlia el 25 de Maig de 2006 (ara fa 8 mesos), però ni el mateix signant, ni l’actual batle han reclamat els darrers mesos el seu compliment, i pareix poc probable que vulguin actuar d’ofici.

El Senyor batlle ha dit que abans de remetre els fets als jutjats vol tenir una reunió amb el propietari de l’Empeltada, lloc on se furta un boci de la carretera vella de Pollença a Lluc. Tenint en compte que la finca de l’Empeltada, confrontant amb la carretera vella de Lluc és propietat de una persona que ha vist com algunes obres de l’ajuntament, gaudien de la seva confiança, per tal de dur-ne la direcció, és a dir,  té fil directa amb l’actual equip de govern, la reunió ja haurà tingut lloc i  per tant en cas de que es vulgui seguir furtant aquest tram de la carretera vella de Lluc, l’ajuntament actuï en conseqüència.

Per això, volem felicitar a tot el consistori per l’acord , és a dir:

· Acordar prendre les mesures necessaris per fer complir el decret de batlia del 25 de Maig de 2006, en quan a llevar els obstacles que invadeixen la carretera vella de Lluc a l’alçada de la finca de l’empeltada.

· Recuperar l’ús públic de la carretera vella de Lluc en tots els trams on s’hi trobin entrebancs.

 I també expressar la nostra cautela en quan a les actuacions que s’hi duran a terme, doncs desprès d’un any i mig sense veuré cap actuació efectiva per part del govern municipal, esperem fets i considerem que aquests no poden ser substituïts per paraules.

 


 

 

 

 

Plataforma pro camins públics oberts

Urbanisme a Pollenša: Indisciplina, passivitat i obscurantisme.

Alternativa | 27 Gener, 2007 11:34 | facebook.com twitter.com

Avui m’ha arribat el número 40 l’Ecologista , la revista del GOB ( Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Natura), el podeu descarregar a la pàgina del GOB o pitjant a la imatge que acompanya aquest article. El tema principal és d’Andratx, destrossat per la corrupció urbanística, Amés d’explicar la corrupció a Andratx a l’article trobareu les 6 tipologies de corrupció en Mallorca. Pollença la trobareu citada a la quarta;

“ Trama per permetre indisciplina urbanística. A molts de municipis de l’illla la tolerància en la indisciplina urbanística constitueix no un fet aïllat sinó una espècie de trama  per consentir edificar  a terrenys que o no tenen superfície suficient o senzillament són inedificables. A Sencelles, Santa María, Pollença, Manacor i Llucamjor, entre molt d’altres, s’han denunciat molts de casos de tolerància exagerada en al indisciplina urbanística.”

 La veritat que agraïm trobar referències com aquesta a la revista del Gob per què a Pollença denunciam aquest tema pràcticament en solitari. Per qualsevol persona resulta evident la passivitat i tolerància de nostre ajuntament amb un regidor d’urbanisme, Joan Cerdà (UM) 7 anys al  càrrec permetent la destrucció del paisatge de Pollença, que forma part de nostra identitat i patrimoni.Si estau d'acord amb aturar aquest urbanisme descontrolat a Pollença ara és el moment de reaccionar i fer alguna cosa més que parlar, necessitam la teva ajuda ( tenim un parell d'idees), és un tema delicat i complicat qualsevol suport serà benvingut, us podeu possar en contacte amb nosaltres a eurxella@yahoo.es

 

El darrer punt de l’article parla de cinc mesures per combatre la corrupció, hi ha dos que pensam que a Pollença són urgents; la participació ciutadana, que ha de dir ja prou i la de la tranparència; “ La corrupció política se fonamenta entre moltes coses en l’obscurantisme, en la manca de transparència. En temes urbanístics la transparència és la millor garantia de netedat.”  Com sabeu el regidor d’urbanisme encara no s’ha dignat a contestar per escrit nostres peticions d’una estadística d’infraccions urbanístiques dels darrers anys., l’hem donat un darrer termini ( resta una setmana) abans d’anar via judicial. Qui amaga informació fonamenta la corrupció ni més ni manco.

 

La darrera zona humida de Pollenša

Alternativa | 26 Gener, 2007 12:08 | facebook.com twitter.com

El Consell de Mallorca ja ha començat les obres de la segona fase de la circumval·lació del Port de Pollença i precisament s’han començat amb l’inici de la destrucció de l’Ullal, la darrera resta de la zona humida que es prologava des de l’Albufereta fins a la Gola. En el seu dia ja varen  presentar al·legacions contra aquesta segona fase de la circumval·lació amb una avaluació d’impacte ambiental molt deficient; on justificaven l’impacte per què l’àrea afectada  de l’Ullal era molt reduïda i era una zona degradada. Nosaltres pensam que el Consell el que hauria de pensar davant d’una zona humida degradada és regenerar-la i recuperar-la no acabar de destruir-la. En quant a que afectaba a una àrea petita, una bona regeneració de la zona exigiria un perímetre de protecció que per desgràcia amb la nova carretera ja no serà possible.

A pesar de que l’Ullal és una zona humida reconeguda com a tal a l’inventari de 1991, tant l’ajuntament com el Consell no volen saber res d’aquest inventari i fa ja més de dos anys que diuen que esperen informes tècnics per saber si realment és una zona humida o no. A l’ajuntament, al Consell i als pollencins en generals els convidam a que vagin a veure la zona on es fan les obres, no han fet falta més que unes poques palades de les excavadores per a que surtin els ulls d’aigua, també podran veure l’impacte paisatgístic de les obres a pesar de les promeses i la propaganda del Consell de que les seves carreteres no són tan impactants com les del govern.

Respecte a la segona fase de circumval·lació ja no podem fer més que demanar que respecten la zona de l’Ullal no afectada per la carretera i que no l’omplin d’enderrocs. Però respecta a la resta de l’Ullal encara estan a temps de impedir es reconverteixi en zona urbana tal com preveu el Pla Terriorial de Mallorca ( reconversió que també han criticat als seus informes anuals  les principals associacions ecologistes; GOB, Greenpeace i Ecologistes en Acció). Les ciutadans hem de fer escoltar nostra veu a les institucions per damunt dels especuladors per aturar aquest creixement urbanístic a la carta que només beneficia a uns pocs.

La primera fotografia mostra l'aigua que ha brotat a l'Ullal amb les obres, l'altra un part de l'impact. 

Solidaritat colonial.

Alternativa | 25 Gener, 2007 12:12 | facebook.com twitter.com

El diari el país va publicar el dissabte una notícia referent a un informe que la Generalitat va enviar al Consell de Política Fiscal i Financera  amb una diagnosi de l'actual sistema de finançament on deia que el mecanisme de solidaritat entre comunitats és "erràtic", "opac" i "sens dubte excessiu". La solidaritat no  relaciona adequadament els recursos de cada comunitat amb la seva capacitat fiscal i les seves necessitats de despesa. Evidentment el govern PP-Um no ha fet una bona gestió dels doblers públics, IB3 seria un exemple, però també és cert que la financiació de la comunitat és insuficient 
Balears mostra un índex de 141 en ingressos tributaris per habitant (paga un 41% més que la mitjana) i de 85 en recursos totals (li queda un 15% menys que a la mitjana després de la solidaritat). Extremadura, el cas contrari, paga un 34% menys que la mitjana i rep un 23% més. Això no és solidaritat, es diu colonialisme, sobre tot si comparam els serveis públics d'una i altra comunitat.Només hem de llegir la notícia d'avui del Diario de Mallorca sobre la saturació dels hospitals públics de Son Dureta i Son Llàtzer
, aquest darrer amb una planta tancada per falta de pressupost, amb passadissos plens de malalts i enviant gent als hospitals privats. Tenim una mala financiació més una mala gestió i aquest és el resultat, una mica de fred i un servei tan bàsic com la sanitat pública es troba totalment desbordat

 Els culpables d'aquesta situació són els dos partits majoritaris PSOE i PP, i també UM que ha donat el seu suport al nou estaut que no soluciona aquest problema.

Visió del sector econòmic privat.

 

PPublicitat subliminal.

Alternativa | 24 Gener, 2007 12:15 | facebook.com twitter.com

Tenim un especial apreci per Sineu sobre tot des de que nostre ajuntament va robar la imatge de la seva plaça per promocionar Pollença, l’altra dia una em va cridar l'atenció pàgina web de l'Ajuntament de Sineu amb l’afegit del grup de gavines de la part esquerra de la fotografia. Una reivindicació del caràcter mariner del poble? O publicitat subliminal?

 Un bon article sobre el gust del PP per la publicitat subliminal el trobareu a la Sociedad Hispanoamericana de sicologia aplicada.

Quan governava el PP la similitut entre el fons ( color i lletres) dels telediaris i la propaganda del PP era evident.

 

 

Ha mort Kapuscinski

Alternativa | 23 Gener, 2007 21:42 | facebook.com twitter.com

Ara mateix he escoltat a RNE que el periodista i escriptor polones Ryszard Kapuscinski ha mort.
Kapuscinski era un dels millors periodistes actuals serveixin aquestes paraules pronunciades a l'UAb d'homenatge i recordatori.
www.uab.es/anydelesllengues/anydelesllengues.htm.

 "Molts nous periodistes no saben escriure -professionalment parlant-, no s'autopregunten, no busquen la veritat" i va recordar que abans ser periodista era una forma de viure, una raó de ser, una identitat: "ara és una professió qualsevol, es fa de periodista com es podria treballar en un banc".

Pero, segons l'autor de L'Imperi, no cal perdre l'esperança: "encara queden bons periodistes a molts paisos i bons mitjans amb un alt nivell etic", tant a diaris com a radio i televisió. Kapuscinski també culpa de la situació al públic: "hi han excel·lents diaris i programes pero el públic té part de culpa pel seu paper passiu, no busca, rep la informació amb una actitud totalment passiva". Tot i aquest pessimisme, creu que els mitjans encara tenen el poder de "provocar canvis".

Finalment, Kapuscinski va convidar els futurs periodistes presents a la sala d'actes del rectorat de la UAB a parlar de la pobresa del món i a no callar molts temes: "la vida real és molt més rica que la d'uns quants noms de polítics i artistes o actes terroristes", tot i reconeixer les dificultats de la professió: "encara que no hi ha una censura oficial com abans, hi ha mecanismes de manipulació tant en la tria dels temes com en la manera de tractar-los".

Kapuscinski va afirmar que els conflictes bel·lics comencen molt abans d'una declaració formal de guerra: "sempre es detecta un canvi previ en el vocabulari dels mitjans; és l'esfera del llenguatge la que avança el conflicte, la que fomenta l'odi". Segons va defensar, el periodista no ha de participar d'aquest joc sinó que ha d'informar de manera que s'ajudi a la humanitat, mirant de fer tot el possible perque una cultura diferent sigui entesa i que aquesta altra realitat estranya sigui més ben coneguda: "Aquest és el deure etic d'un periodista".

Urbanisme UM "Atrapado en el tiempo"

Alternativa | 23 Gener, 2007 12:00 | facebook.com twitter.com

Ahir m'en vaig sentir com el protagonista de la pel·lícula "atrapado en el tiempo" condemnat a repetir eternament el "día de la marmota" al llegir el Diario de Mallorca, tornava a viure una situació de fa dos anys.

El 22 d'abril de 2005 el Diario de Mallorca treia el següent titular:

"El Consell contratará constructoras para demoler las obras ilegales

Deian que per octubre començarien a esbucar 39 construccions il·legals ( eren infraccions entre 1994 i 2002). Pollença era un dels municipis més afectats amb 6 obres ilegals 

Dos anys després el mateix Diario repeteix casi el titular i parla de les mateixes obres il·legals. El Consell convoca un concurso para la demolición de ocho obras ilegales, una diferència és que les 39 construccions il·legals de fa dos anys s'han reduït a 8 ( no sabem si els altres propietaris han esbucats els mateixos les seves construccions il·legals, tenien un termini d'un any). Les 6 obres il·legals de Pollença s'han vist reduïdes a una (aviseu si haveu vist a algú esbucar la seva obra il·legal), un porxo. Quan l'esbuquen serà el fí de les infraccions urbanístiques a Pollença, la gent ja tremola.

Anirà nostre regidor d'urbanisme Joan a fer-se la foto davant de la demolició? Igual la deixan pel 2011, ja se saps que aquesta gent d'UM no vol quedar mal amb ningú.

Sabeu també que anunciava el conseller Bartomeu Vicens al 2005, l'aprovació de la figura del defensor del Territori. Ja l'hem dit  aquesta pel·lícula es  diu  atrapat en el urbanisme il·legal

O sigui per UM no passen els anys, això es diu rapidesa i eficàcia,el Consell després del Voramar actúa contundenment quatre mesos abans de les eleccions. 

QUE ES VAGIN A PRENDRE EL PÈL A ALTRA PART PER FAVOR 

Foto del DM del 2007, molt pareguda per cert a la del 2005. 

 

 

 

Migraciˇ i globalitzaciˇ

Alternativa | 22 Gener, 2007 12:11 | facebook.com twitter.com

Al llarg de la història, en totes les èpoques i cultures hi ha hagut processos migratoris per varis motius,  els més freqüents podrien ser motius ideològics. Després de les múltiples guerres civils, cops d’estat... que hi ha hagut arreu del món és freqüent veure col·lectius de gent, normalment vençuts, que abandona el seu país o zona per cercar un nou lloc on fer la seva vida lluny de la subordinació dels vencedors. L’altr motiu més important és l’econòmic. La pobresa és el motiu principal de les migracions. La pobresa no absoluta, és a dir la pobresa relativa. Són les esperances d’una vida millor les que permeten desfer els lligams sentimentals amb la teva terra i te permeten fugir a la recerca de la terra promesa.

És aquí on entre en joc el concepte de globalització. En un món globalitzat com el nostre, on la informació és possible a qualsevol lloc del món, les expectatives i ànsies de viure millor imitant models, la majoria de vegades estereotipats, anomenats occidentals, se multipliquen.

Com hem dit la informació arriba a qualsevol part del món i amb ella la imitació dels models de vida aliens, que pretesament augmentaran el nivell de vida dels imitadors. Aquest procés ha arribat a l’extrem de que a la consciència social ha arrelat la idea de que la democràcia/capitalisme i el neoliberalisme són els únics models viables. Tan sols alguns moviments antiglobalització, que el que volen és una globalització total, no només econòmica, s’oposen a aquest model, però la majoria de vegades participant o no qüestionant el model democràtic/capitalista i demanant més implicació dels estats i organismes supraestatals per a millorar les condicions de vida dels més desafavorits i minimitzar les desigualtats. Vivim en una època en que les alternatives al model globalitzador són ideològicament pobres, i moltes d’elles són antigues. Teories com l’ecologisme, el marxisme, l’anarquisme, etc. no són, ara per ara, una alternativa al model imperant.

 

 

Del bloc BRITEIROS pretende-se como um espaço de expressão, de lucidez e de revolta, contra o individualismo ultraliberal e pós-moderno, a resignação, o fatalismo e a preguiça intelectual.  No fa falta traducció.

 (Segueix)

La Carretera Vella de Lluc s'ha d'obrir ja.

Alternativa | 21 Gener, 2007 10:14 | facebook.com twitter.com

Ens ha arribat la petició que ha fet Antoni Gorrias i Duran a l’Ajuntament de Pollença per a que  s'executi  el decret de batlia de 25 de maig de 2006  i es procedeixi a esbucar totalment els suports del tancament i la tanca, obres il·legals, de la finca de la empaltada que tanca la carretera vella de Lluc.

El cas és que Antoni és dicapacitat i va amb cadires de rodes elèctiques i fem l'excursió cap Lluc per la carreta vella no va poder anar pel saragall que ha habilitat el Conselll de Mallorca en conveni amb la propietat de l’Empalatada. Toni recorda que aquest conveni no pot suposar l’enagenació de la carretera Vella de Lluc camí de carro, practicable per cadires de roda. . Les vies públiques gaudeixen de les prerrogatives d’inembargabilitat, inalienabilitat i imprescriptibilitat.

Ara que l’Ajuntament ha donat el seu suport a la plataforma per la supressió de les barrejas arquitectóniques suposam que l’Ajuntament actuarà contra aquesta clara discriminació pels discapacitats impedint-les  la lliure circulació per una via pública.

 La petició està molt fonamentada legalment i recorda a l'Ajuntament diferents lleis tant referents a l'obligació d el'Ajuntament de defensar  els espais públics com d'evitar la dicriminació pels discapacitats.

Hem de recordar que Antoni Gorrias i Duran a més a més d'un expert muntanyenc
ha fet una important feina com a investigador històric i ha ajudat a la plataforma pro camins públics i oberts a recopilar informació per  demostrar la titularitat pública dels camins . Un dels llibres d'Antoni Gorrias dedicat a les cases de neu:
 
 

 

 (Segueix)

Guerra civil a les Balears

Alternativa | 20 Gener, 2007 12:05 | facebook.com twitter.com

Segurament la persona que coneix ideológicament més original és Juan Negreira i la seva originalitat radica en ser una persona honesta i valent, i això cada vegada és més infreqüent. No es casa amb ningú, ni es deixa arrosegar per les opinions majoritàries o el que és políticament correcte.

Des d'aquesta honestitat  Juan  ha iniciat l'aventura de dirigir una col·leció de fonts documentals de la Guerra Civil a les Balears. Es tracta de facilitar l'accés a fonts que es conserven a arxius militars, fent una trascripció literal de les mateixes. Més informació en pdf

El primer document l'ha transcrit el mateix Juan i es tracta de "La memoria Desembarco en Mallorca" redactada per l'ordre  del comandant general de Balears,Don Enrique Cánovas Lacruz.

Una col·lecció molt útil per a tots  els que vulguin conèixer de primera mà els testimonis dels protagonistes de la guerra civil a les Balears.Esperam que a aquesta col·lecció es pugui publicar un dia algún dels documents relacionats amb la guerra civil en Pollença, si teniu alguna idea ja sabeau amb qui contactar.

Juan ha publicat els següents llibres, no només llibres d'història militar sinó també de ser humans patint unes guerres que no han de tornar succeir, Com diu Joan a la seva dedicatòria al seu fill, con el deseo de que nunca, nunca tengamos que conocer guerra alguna.

Voluntarios baleares en la División Azul y Legión Azul 1941-1944. 

Mallorquines, menorquines y pitiusos en la guerra de Cuba 1895-1898.

Baleares en la Guerra de Filipinas (1896-1898).

Properament es presentarà el seu llibre sobre la guerra civil a Cabrera.

Aprofit també per anunciar que també està ja a punt de sortir el llibre sobre el "Adelante" de Pere Josep Coll, editada a les plaguetes del Raval pel nostre bon amic Albert Herranz, ja informarem  més endavant.

 

 

Control Ŕtic de moixos assilvestrats.

Alternativa | 19 Gener, 2007 12:53 | facebook.com twitter.com

Miquel Angel del Refugi d'animals de Pollença ens ha fet arribar aquest escrit
que trobem que es un model a seguir per altres municipis en el control de ètic de 
moixos assilvestrats.  A Pollença fa anys que es fa amb bons resultat.
Aprofitam una vegada més per donar l'enhorabona i les gràcies
 al Refugi  per la seva feina. 
POLLENÇA, MUNICIPI CAPDAVANTER.

 ELPROGRAMA DE CONTROL ÈTIC DE MOIXOS ASSILVESTRAT

Fa una sèrie d’anys l’Ajuntament de Pollença es convertí en un municipi capdavanter en signar un conveni amb la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre (B.V.C.F.) per desenvolupar un projecte pilot de control i protecció de la població de moixos assilvestrats del municipi. La B.V.C.F. és una organització internacional creada amb el propòsit de contribuir a la conservació de la natura a Europa, amb la qual col·laboren la Societat de Zoologia de Frankfurt, el Govern de les Illes Balears, el Ministeri de Medi Ambient i la Comissió Europea.

El conveni que se subscrigué amb la B.V.C.F. tenia una vigència de quatre anys, per a la qual cosa, un cop passat aquest període, l’Ajuntament de Pollença acordà que fos el Refugi d’Animals de Pollença –bon coneixedor de la realitat del municipi i del tracte que mereixen i han de menester aquests moixos- el qui s’ocupàs d’aquesta tasca, tasca que consisteix bàsicament en estudiar l’estat sanitari de la població felina assilvestrada, sacrificar els moixos malalts i castrar els moixos sans, alliberar-los, alimentar-los i mantenir-los en colònies controlades, d’aquí la denominació de control ètic, només els moixos malalts són sacrificats, en primer lloc per evitar la propagació de malalties com la leucèmia i la sida felines altament contagioses i, en segon lloc perquè els moixos són salvatges o semisalvatges i és impossible tractar-los amb medicaments, per la qual cosa se’ls evita un procés dolorós i una llarga agonia que tanmateix acabarà amb la mort. Per tal d’informar la població de l’existència d’aquesta iniciativa s’instal·là a totes les colònies un rètol sobre la feina que s’està fent i de les responsabilitats que  això suposa.

 


 

 (Segueix)

Sant Antoni i el transport.

Alternativa | 18 Gener, 2007 12:38 | facebook.com twitter.com

Enguany varem triar el tema del transport públic per fer nostre fogueró de les festes de Sant Antoni Antoni. Més d'una nay sense una estació de bus a Pollença.

A més a mé, varem fer un urxella ( que podeu descarregar en pdf).

Aquest és part del text de l'urxella

 SANT ANTONI I EL TRANSPORT

Sant Antoni a més de ser  el protector de la pagesia mallorquina; és també el protector del bestiar de peu rodó, que s’ utilitzava pel transport (cavalls,someres, ases, rucs, muls...). Al segle XV aquesta festa era organitzada pels gremis de llogaters de mules, dels traginers i dels bastaixos. Després van agafar el relleu els cotxers i els carreters.

Igual el nostre conseller d’Identitat, Joan, i el nostre regidor del sector primari, Tomeu, volen que tornem a utilitzar els muls. Només d’aquesta manera podem comprendre per que l’Ajuntament maltracta d’aquesta manera el transport públic. De moment el que han aconseguit és que la majoria ens desplacem en cotxe i  que només els que no tenen més remei utilitzen l’autobús.

L’Ajuntament no es pot excusar en que no té obligació de no garantir un transport públic municipal ha de negociar amb el Govern i la companya concessionària, i en cas de no arribar a cap acord, agafar la iniciativa i solucionar les actuals mancances del servei.

FOGUERÓ: ESTACIÓ DE BUS DE POLLENÇA AMB L'AUDTIORI AL FONS. 

El conseller i regidor Joan espera el bus amb un paraigues. 

 

Caciquisme UM.

Alternativa | 17 Gener, 2007 15:04 | facebook.com twitter.com

 BONES FESTES I MOLT D'ANYS.

Publicam aquesta carta que ens ha enviat el company Joan Ramon Bosch Cerdà; clientelisme i oscurantisme, dues de les caraterístiques d'Unió Mallorquina a Mallorca i també a Pollença. Caciquisme del segle XXI.

Els contribuents també agrairíem una explicació de la senyora Munar.

El PSM des de principis de legislatura ha denunciat les pràctiques clientelars de Unió Mallorquina, mitjançant la creació d’entitats integrades per militants i alts càrrecs del partit de la senyora Munar, totes les iniciatives presentades en forma de mocions, interpel·lacions, propostes de comissions d’investigació i preguntes, sempre han trobat la mateixa resposta, silenci.

A hores d’ara, el PSM considera que aquestes entitats han rebut més de 1.100.000 euros. A aquests s’han d d’afegir les quantitats que han rebut les empreses: Ara Balears, Centro de negocios Dos puntos i Punts d’impressió d’Arts gràfiques (administrador i apoderada són la mateixa persona) i que s’han convidat en nombroses ocasions a procediments de contractació sense publicitat del Consell de Mallorca (sobre tot del departament de Cultura) , empreses que es caracteritzen per oferir serveis al consell pel doble del preu habitual.

Els nacionalistes del PSM demanen la creació d’una comissió d’investigació, negar-s’hi seria una mostra de volar ocultar informació a tots els contribuents de com s’utilitzen els dobles dels ciutadans, fet molt habitual de la dreta a Mallorca, que actualment governa al Consell Insular i també al parlament Balear. Ens diuen el que han gastat en infrastructura, però ens callen els tipus de contractacions, de pressupost real en educació, serveis socials... tot una mica massa tèrbol, al meu parer.

La República ja va lluitar contra el caciquisme. Cartell de http://www.elcantodelbuho.org

 


 

 

 

SOLUCIONS CONCRETES A PROBLEMES CONCRETS

Alternativa | 16 Gener, 2007 08:00 | facebook.com twitter.com

 

Aquesta és una carta que ens ha fet arribar el nostre amic i company Francesc Gomila referent a la xerrada d'Imma Mayol. Gràcies de tot cor Francesc. Salut i República!

 

     L’altre dia vaig poder assistir a una xerrada organitzada per EU-EV de Pollença on varen convidar a Imma Mayol, 3ª Tinent Batle de Barcelona. He de dir que em va agradar molt, la veritat. I ho dic per què es parlà de participació ciutadana en la política. Sobretot de temes i problemes concrets de la gent del carrer, en aquest cas, de Barcelona.

    De vegades, em dona la sensació que els polítics tenen una visió de la realitat un poc (per no dir molt) diferent i llunyana a la gent senzilla, normal i corrent, que viu el dia a dia amb els seus problemes quotidians i quasi sempre presents, i que moltes vegades llurs peticions no arriben a les capes més altes de l’esfera política. És com si el paper de la política només es dediqués a temes a nivell general i s’oblidés dels problemes, per petits que siguin, que sofreixen cada dia la ciutadania corrent.

   

 (Segueix)

FOGUERË

Alternativa | 16 Gener, 2007 00:09 | facebook.com twitter.com

Vos esperam al fogueró que farem al costat del Museu municipal de Pollença.

 

 

 De la pàgna fumerias. http://www.fumerias.com/

De grapes de grapes,

d'esclat amb esclat,

i de gats que he aplegat,

a ca nostra no hi ha rates. 

Bones Festes.

Del llibre de Miquel Horrach Nicolau, de sa botiga nova.

NOLTROS MATEIXOS. 

DemocrÓcia participativa.

Alternativa | 15 Gener, 2007 12:22 | facebook.com twitter.com

Avui, encara que sigui amb un titular  que fa referència a la polèmica del col·legi del Port; " El alcalde del PP asegura que ha hecho ´ponerse las pilas´ a la Conselleria por los inacabados del colegio" surt al Diario de Mallorca una fotografia i una referència a la conferència d'Imma Mayol. Com haviam dit al final de la mateixa varen proposar al batle Tomeu Cifre i a la regidora de participació ciutadana Bel Cerdà ( presents a la xerrada) que obrissin a la participació ciutadana la decisió de què s'ha de fer a l'edifici antic del col·legi Miquel Capllonch.

Sembla que en principi els ha agradat la idea, ara esperam veure com la desenvolupa, Imma va comentar a la seva xerrada que per desenvolupar de bons i de veres  la participació ciutadana fa falta pressupost per estudiar quina és la millora manera d'arribar a la màxima gent de la manera més efectiva possible ( a Barcelona,encara que té una altra dimensió,  només en un estudi es varen gastar 50 milions de les antigues pessetes). A més a més tothom ha de rebre resposta a les seves suggerències o peticions, cosa que de moment no es fa a l'Ajuntament de Pollença.

Nosaltres ja tenim un parell de idees que properament publicarem i farem arribar a l'Ajuntament, de moment teniu obert aquest bloc per fer vostres suggerències.

Cultura Obrera. Reflexiˇ i lluita.

Alternativa | 14 Gener, 2007 16:21 | facebook.com twitter.com

Ens ha arribat el darrer número dels companys de barricada de Cultura Obrera per 0,50€, dotze pàgines plenes d’informació per reflexionar i lluitar. Que espereu per a subscriure-us o comprar-lo? Titulars:

- Denunciades les desaparicions de la repressió feixista. L’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca, presenta una denúncia a l’Audiència Nacional  per desaparicions forçades durant el període 1936-1939. Respecte a aquesta notícia podem avançar  que properament tant la família de Martí “Bon Jesús” com de Josep Cànaves “Romí” afegiran els seus noms a aquesta denúncia.

- Mopis contra la destrucció. El col·lectiu Projecte Mopi denuncia el desgavell urbanístic i la corrupció política mitjançant accions directes públiques com interrompre el gol Mallorca Clàssic o el partit Palma Aqua màgica- Drac Inca amb pancartes denúncia. Entreu a la seva pàgina i donar suport a aquesta iniciativa.

- Passem  a l’acció ! Sí, però com? Critiques i reflexions sobre el moviment llibertari.

- Entrevista als germans Martorell, els dos joves de la plataforma Salvem La Real, acomiadats dels Tamborers de la Sala.

- Segona tertúlia de Cultura Obrera, al local de CNT Ciutat, el 25 de gener a les 20 h. Repensant l’anarquia actual.

- Mobilitzacions contra la corrupció urbanística i els preus de l’habitatge.

- La comuna d’Oaxaca.

- La problemàtica de les antenes mòbil. Aquest tema ens ha fet reflexionar sobre l’antena que hi ha dins el Port i d ela qual ja s’ens han queixat alguns veïns.

 Recordam també que avui  a TV3, just després del Telenotícies  (a les 21:30 aprox.) el programa 30 Minuts tractarà del "Cas Andratx".I en principi sembla que ho farà esmentant prou bé el paper que ha jugat el GOB.  Vos recomanam el programa, i sobretot, que en faceu difusió per a tota aquella gent que coneixeu

 Un reportatge de: Roser OliverProducció: Mertixell RibasImatge: Ferran Prat
Muntatge: Àngel RufíNo deixeu de visitar: http://www.tvcatalunya.com/p30minuts/30Item.jsp?idint=1147&item=reportatges

 

Avui podeu trobar al día del mundo un interessant article de Gabriela Corrazo sobre una notícia apareguda a aquet bloc.

Preparan un plan de integración para los jóvenes inmigrantes del Port de Pollença. El club EU Moll proyecta un acercamiento cultural y deportivosuman a una iniciativa para alejar a los jóvenes de la droga y la delincuenciaLos grupos políticos se suman a una iniciativa para alejar a los jóvenes de la droga y la delincuencia

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb