URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’aigua, un bé de tots.

Alternativa | 01 Gener, 2007 18:22 | facebook.com twitter.com

Ens recorden que l’aigua és un bé , que com ens deien diferents campanyes, és escàs, i per tant s’ha de fer un ús intel·ligent d’ella. La llei de camps de golfs diu que aquestes instal·lacions s’han de regar amb aigua depurada i el pla hidrològic de les illes Balearsestableixen l’objectiu que tots els camps de golf s’han de regar amb aigua procedent de depuradores, la realitat és ben diferent.

Per altra banda la llei d’aigües contempla (punt 2 de l’article 58) l’expropiació forçosa de determinades concessions d’aigua a favor d’usos més prioritaris. Aquesta llei estableix que és molt més prioritari el consum humà que el consum per a ús recreatiu…

 

Imatge extreta de: elsaucito.com
 

 

 Doncs bé, a Pollença el golf de Can Porquer, es trobà entre els que tenen el privilegi de regar amb aigua de pou, incomplint així les normatives, davant els problemes de proveïment d’aigua que patim a l’estiu, s’ha de considerar escandalós que no s’utilitzi aigua depurada per consum i a més pareix ser que degut al mal funcionament de la depuradora, doncs la xarxa per conectar amb la depuradora ja està a punt, però la conexió encarà no està feta, fet que provoca que el camp de golf no es pugui proveir d’aquesta , els responsables en aquest cas, són els nostres governants, més que un particular.

 Aixa doncs, el Govern Balear demanà voluntaris per aturar el canvi climàtic ( n’hi ha que tenen barra!), jo em conformaria en poder tenir governants que fessin complir les normatives i no facin evident un incapacitat de gestió que perjudiqui el nostre medi ambient.

 


 (Segueix)

Any Guillem Cifre de Colonya.

Alternativa | 01 Gener, 2007 07:02 | facebook.com twitter.com

 Al passat ple ordinari es va aprovar per unanimitat la declaració de l'any 2008 "Any Guillem Cifre de Colonya" ( 100 anys de la seva mort)

Evidentment estam totalment d'acord amb dedicar el 2008 al record de D.Guillem, per nosaltres un model a seguir. Una persona que podi haver viscut sense cap preocupació  va dedicar la seva vida ajudar a les classes més humils de Pollença; mitjançant una educació moderna i laica i amb institucions financeres. Això el va enfrontar als cacics i  a l'Església catòlica, que no estava disposada a deixar de ser l'opi del poble. Igualment per nosaltres és un model el seu republicanisme i la seva activitat política.

Al debat no obstant vàrem insistir en que no és suficient amb fer activitats culturals sinó que també fa falta un record pràctic de les idees de D. Guillem encara vives. Per exemple els vàrem recordar que hagués estat un bon homenatge llevar el crucifix, o que seria un bon homenatge pensar en els més necessitats, per exemple no pujant tant els impostos o repartint el seu pagament. També seria un bon any per donar un bon impuls a l'educació la principal preocupació de D. Guillem.

També varen demanar que la conferència sobre la seva activitat política republicana sigui inclosa al programa d'abril de república. 

A continuació teniu el dossier que s'ens va donar a la Comissió Informativa prèvia  al ple, em va cridar  l'atenció que parli "de la tràgica mort d'en Guillem" sense dir directament que es va suïcidar ; es va emmetzinar amb fòsfor extret de mistos i després es va llançar al riu Roine. Un fet que desconeix la majoria dels pollencins i del que encara sembla que fa por parlar clarament.

Al seu llibre Guillem Cifre de Colonya. Un sant que no anava a missa ( El Gall editor, 1999), un llibre de lectura obligatòria del que hem tret la fotografia que il·lustra aquest article, Pere Salas analitza les causes del seu suïcid, frustració dels seus projectes, enfrontaments amb l'Esglèsia i cacics, "l'exili de Pollença" (ambient provincià de Pollença) i una malaltia psíquica i depressiva.

Guillem Cifre de Colonya, Clara Hammerl i els seus fills Guillem i Antònia, davant de la faça de les cases noves de la possessió de Colonya el 1905 o 1906. 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb