URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Benvinguts a Pollença

Alternativa | 10 Gener, 2007 10:49 | facebook.com twitter.com

 

Ahir varen entrevistar a la ràdio municipal al batle Tomeu Cifre (PP) i  va respondre a  alguna de nostres peticions. Amb veu molt seriosa i pausada, el batle em va demostrar sobre tot una falta de ganes de fer feina brutal, el resum és fem el mínim que hem de fer i tira tira ... BENVINGUTS A POLLENÇA.

 

En el tema de l’habitual retard dels pressuposts a Pollença va dir que el pressupost de 2007 s’aprovarà a febrer o març, segurament com sempre no es complirà aquest termini. Tomeu va dir que l’Ajuntament altres anys ha funcionat mesos sense pressupost i que tothom ha cobrat, que no és un gran problema!!! Primer pel que sabem no tothom cobra quan toca, i en segon lloc un pressupost és alguna cosa més que  pagar. Un pressupost suposa planificar i repartir els doblers públics, decidir quines són les necessitats  més peremptòries i com es reparteixen els duros és la base de la política. Per comparar podem dir que ahir l’Ajuntament d’Alcúdia va aprovar els seus pressuposts

 

En el tema de la participació als pressupost, el batle va demostrar un desconeixement total del tema dels pressupostos participatius, entre altres coses va dir que hauria gent que demanaria menys despeses en funcionaris!!!  Es veu que amb quatre anys de regidor d’urbanisme no s’ha molestat en mirar ni pensar res d’aquest tema.

 

Al tema del transport públic a Pollença a les seves paraules va desaparèixer l’estació de autobusos que en teoria s’havia de fer al parc infantil, ara només haurà una marquesina, que encara no s’ha fet per problemes tècnics !!! ( després de més d’un any sense estació). La seva solució genial és que l’empresa arribi a un acord amb un bar, per a que aquest faci d’estació!!!

Va venir a dir que com Pollença no és una ciutat gran no tenen obligació de gestionar un bon transport públic i que la responsabilitat és del govern i de l’empresa. Nosaltres tornam a insistir el transport públic és molt deficient i si el govern i l’empresa no reaccionen l’ajuntament ha d’apostar per un bus municipal.

 També es va parlar de que es farà a l’antic col·legi del Port de Pollença ara que ja funciona el nou, el batle va parlar de manera genèrica d’usos administratius i culturals, quan Patrícia li va suggerir tenir en conta als ciutadans de Pollença i potenciar que la gen pugui donar idees a Tomeu li va sonar a xinès, igual que en el cas dels pressupostos la participació ciutadana per aquesta gent és limita a votar cada quatre anys.

PARTICIPACIÓ CIUTADANA JA. 

iMATGE DEL CENTRE D'ESTUDIS JOAN BARDINA. Propostes polítiques i econòmiques contra la misèria i la corrupció

 

 

 

EL TSUNAMI DE LA POBRESA

Alternativa | 10 Gener, 2007 10:17 | facebook.com twitter.com

     25 de desembre de l'any 0 neix Jesús. 2004 anys després un tsunami arrassa les costes del sudest asiàtic. Ara es projecta el que d'aquí poc serà el museu més gran dedicat a les víctimes de la misèria. 18 milions d'euros dedicats a recordar el que el tsunami va voler esborrar. 18 milions d'euros que faran de la vida, dels que no van tenir la sort de morir i encara viuen sota el jou de la pobresa, bastant més difícil.
     Quin és el preu que s'ha de posar damunt la taula per poder recordar i fer memòria dels qui moriren? Tal vegada cap. Més valdria dedicar els 18 milions d'euros, i alguns milions més, a tots els que sofreixen cada dia, i encara són vius, el "TSUNAMI DE LA POBRESA".
     Cada dia la humanitat sofreix diversos tipus de tsunamis: guerres, fam, sequeres,... violació dels drets humans en definitiva. Tsunamis que no ens donen, tal vegada, el mateix impacte emocional, que mai mereixeran un museu, ni tan sols l'atenció de qui pot fer alguna cosa per solucionar-los.
     I ara, a Palma, plorarem tots les morts del tsunami, tot oblidant, tal vegada, als que moren dia a dia pel "TSUNAMI DE LA POBRESA".
FRANCESC GOMILA MARQUEZ
PERE J. GARCIA MUNAR
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb