URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Plataforma supressió barreres arquitectòniques.

Alternativa | 11 Gener, 2007 13:16 | facebook.com twitter.com

Dillun 8 de gener vaig assistir a la reunió de la plataforma per l’el·liminació de les barreres arquitectòniques al club .
La reunió la promovien AFAMA, Prodis, la Gent Gran sa nostra I Joan Aixartell, eram en torn a 40 persones. Es trobava a faltar gent sobre tot gent del sector privat, de la construcció, hotelers...La idea de la plataforma és treballar per l’el·limació de les barreres arquitectòniques de Pollença.

A la reunió es va insistir en que és un tema que beneficia a tothom, persones amb mobiltiat reduïda, amb discapacitat, persones majors , amb nins petits…De la reunió va sortir un junta gestora que el·laborará els estatuts i que convocarà una assemblea per triar la junta directiva on hi haurà representants de les associacions i en representació de l’Ajuntament; el batle, el regidor d’urbanisme i la regidora de serveis socials.

Parlant ja de manera més subjectiva a la reunió destacava la presència i intervenció de cinc dels sis alcaldables de Pollença (només faltava Biel). Em va decebre que des de la plataforma ni des de l’Ajuntament es va dir res de nostra proposta  d’ un pla d'accessibilitat i supressió de Barreres Arquitectòniques que varen presentar a principi d’octubre a l’ajuntament i a Joan Axartell i sobre la que no s’ ha fet res.  

El batle va parlar d’una forma molt general i guapa com quan li varen presentar nostre pla. Va repetir més d’una vegada que el més important era la conscienciació, i per ells ja sabem que conscienciació vol dir panflets i propaganda. No negaré la importància de la conscienciació, però un pas important per aquesta és que des de l’àmbit públic es doni exemple, a Pollença la situació és especialment greu hi ha un munt d’espais públics vells i nous amb unes barrerres molt importants; el propi ajuntament, museu, biblioteques, institut, ràdio municipal...

 O sigui conscienciació molt bé però fa falta un pressupost i doblers. Tomeu també va tenir la barra de citar la  Taula per a l'Accessibilitat per començar a fer feina a aquest tema que es va crear durant el Pacte de Progrés, i que ara amb el pacte PP- UM ha tingut una retallada important dels pressuposts.

Imatge de la pàgina : les barerres arquitectòniques a la comarca d'Osona. 

 


 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb