URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Control ètic de moixos assilvestrats.

Alternativa | 19 Gener, 2007 12:53 | facebook.com twitter.com

Miquel Angel del Refugi d'animals de Pollença ens ha fet arribar aquest escrit
que trobem que es un model a seguir per altres municipis en el control de ètic de 
moixos assilvestrats.  A Pollença fa anys que es fa amb bons resultat.
Aprofitam una vegada més per donar l'enhorabona i les gràcies
 al Refugi  per la seva feina. 
POLLENÇA, MUNICIPI CAPDAVANTER.

 ELPROGRAMA DE CONTROL ÈTIC DE MOIXOS ASSILVESTRAT

Fa una sèrie d’anys l’Ajuntament de Pollença es convertí en un municipi capdavanter en signar un conveni amb la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre (B.V.C.F.) per desenvolupar un projecte pilot de control i protecció de la població de moixos assilvestrats del municipi. La B.V.C.F. és una organització internacional creada amb el propòsit de contribuir a la conservació de la natura a Europa, amb la qual col·laboren la Societat de Zoologia de Frankfurt, el Govern de les Illes Balears, el Ministeri de Medi Ambient i la Comissió Europea.

El conveni que se subscrigué amb la B.V.C.F. tenia una vigència de quatre anys, per a la qual cosa, un cop passat aquest període, l’Ajuntament de Pollença acordà que fos el Refugi d’Animals de Pollença –bon coneixedor de la realitat del municipi i del tracte que mereixen i han de menester aquests moixos- el qui s’ocupàs d’aquesta tasca, tasca que consisteix bàsicament en estudiar l’estat sanitari de la població felina assilvestrada, sacrificar els moixos malalts i castrar els moixos sans, alliberar-los, alimentar-los i mantenir-los en colònies controlades, d’aquí la denominació de control ètic, només els moixos malalts són sacrificats, en primer lloc per evitar la propagació de malalties com la leucèmia i la sida felines altament contagioses i, en segon lloc perquè els moixos són salvatges o semisalvatges i és impossible tractar-los amb medicaments, per la qual cosa se’ls evita un procés dolorós i una llarga agonia que tanmateix acabarà amb la mort. Per tal d’informar la població de l’existència d’aquesta iniciativa s’instal·là a totes les colònies un rètol sobre la feina que s’està fent i de les responsabilitats que  això suposa.

 


 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb