URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ha mort Kapuscinski

Alternativa | 23 Gener, 2007 21:42 | facebook.com twitter.com

Ara mateix he escoltat a RNE que el periodista i escriptor polones Ryszard Kapuscinski ha mort.
Kapuscinski era un dels millors periodistes actuals serveixin aquestes paraules pronunciades a l'UAb d'homenatge i recordatori.
www.uab.es/anydelesllengues/anydelesllengues.htm.

 "Molts nous periodistes no saben escriure -professionalment parlant-, no s'autopregunten, no busquen la veritat" i va recordar que abans ser periodista era una forma de viure, una raó de ser, una identitat: "ara és una professió qualsevol, es fa de periodista com es podria treballar en un banc".

Pero, segons l'autor de L'Imperi, no cal perdre l'esperança: "encara queden bons periodistes a molts paisos i bons mitjans amb un alt nivell etic", tant a diaris com a radio i televisió. Kapuscinski també culpa de la situació al públic: "hi han excel·lents diaris i programes pero el públic té part de culpa pel seu paper passiu, no busca, rep la informació amb una actitud totalment passiva". Tot i aquest pessimisme, creu que els mitjans encara tenen el poder de "provocar canvis".

Finalment, Kapuscinski va convidar els futurs periodistes presents a la sala d'actes del rectorat de la UAB a parlar de la pobresa del món i a no callar molts temes: "la vida real és molt més rica que la d'uns quants noms de polítics i artistes o actes terroristes", tot i reconeixer les dificultats de la professió: "encara que no hi ha una censura oficial com abans, hi ha mecanismes de manipulació tant en la tria dels temes com en la manera de tractar-los".

Kapuscinski va afirmar que els conflictes bel·lics comencen molt abans d'una declaració formal de guerra: "sempre es detecta un canvi previ en el vocabulari dels mitjans; és l'esfera del llenguatge la que avança el conflicte, la que fomenta l'odi". Segons va defensar, el periodista no ha de participar d'aquest joc sinó que ha d'informar de manera que s'ajudi a la humanitat, mirant de fer tot el possible perque una cultura diferent sigui entesa i que aquesta altra realitat estranya sigui més ben coneguda: "Aquest és el deure etic d'un periodista".

Urbanisme UM "Atrapado en el tiempo"

Alternativa | 23 Gener, 2007 12:00 | facebook.com twitter.com

Ahir m'en vaig sentir com el protagonista de la pel·lícula "atrapado en el tiempo" condemnat a repetir eternament el "día de la marmota" al llegir el Diario de Mallorca, tornava a viure una situació de fa dos anys.

El 22 d'abril de 2005 el Diario de Mallorca treia el següent titular:

"El Consell contratará constructoras para demoler las obras ilegales

Deian que per octubre començarien a esbucar 39 construccions il·legals ( eren infraccions entre 1994 i 2002). Pollença era un dels municipis més afectats amb 6 obres ilegals 

Dos anys després el mateix Diario repeteix casi el titular i parla de les mateixes obres il·legals. El Consell convoca un concurso para la demolición de ocho obras ilegales, una diferència és que les 39 construccions il·legals de fa dos anys s'han reduït a 8 ( no sabem si els altres propietaris han esbucats els mateixos les seves construccions il·legals, tenien un termini d'un any). Les 6 obres il·legals de Pollença s'han vist reduïdes a una (aviseu si haveu vist a algú esbucar la seva obra il·legal), un porxo. Quan l'esbuquen serà el fí de les infraccions urbanístiques a Pollença, la gent ja tremola.

Anirà nostre regidor d'urbanisme Joan a fer-se la foto davant de la demolició? Igual la deixan pel 2011, ja se saps que aquesta gent d'UM no vol quedar mal amb ningú.

Sabeu també que anunciava el conseller Bartomeu Vicens al 2005, l'aprovació de la figura del defensor del Territori. Ja l'hem dit  aquesta pel·lícula es  diu  atrapat en el urbanisme il·legal

O sigui per UM no passen els anys, això es diu rapidesa i eficàcia,el Consell després del Voramar actúa contundenment quatre mesos abans de les eleccions. 

QUE ES VAGIN A PRENDRE EL PÈL A ALTRA PART PER FAVOR 

Foto del DM del 2007, molt pareguda per cert a la del 2005. 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb