URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Solidaritat colonial.

Alternativa | 25 Gener, 2007 12:12 | facebook.com twitter.com

El diari el país va publicar el dissabte una notícia referent a un informe que la Generalitat va enviar al Consell de Política Fiscal i Financera  amb una diagnosi de l'actual sistema de finançament on deia que el mecanisme de solidaritat entre comunitats és "erràtic", "opac" i "sens dubte excessiu". La solidaritat no  relaciona adequadament els recursos de cada comunitat amb la seva capacitat fiscal i les seves necessitats de despesa. Evidentment el govern PP-Um no ha fet una bona gestió dels doblers públics, IB3 seria un exemple, però també és cert que la financiació de la comunitat és insuficient 
Balears mostra un índex de 141 en ingressos tributaris per habitant (paga un 41% més que la mitjana) i de 85 en recursos totals (li queda un 15% menys que a la mitjana després de la solidaritat). Extremadura, el cas contrari, paga un 34% menys que la mitjana i rep un 23% més. Això no és solidaritat, es diu colonialisme, sobre tot si comparam els serveis públics d'una i altra comunitat.Només hem de llegir la notícia d'avui del Diario de Mallorca sobre la saturació dels hospitals públics de Son Dureta i Son Llàtzer
, aquest darrer amb una planta tancada per falta de pressupost, amb passadissos plens de malalts i enviant gent als hospitals privats. Tenim una mala financiació més una mala gestió i aquest és el resultat, una mica de fred i un servei tan bàsic com la sanitat pública es troba totalment desbordat

 Els culpables d'aquesta situació són els dos partits majoritaris PSOE i PP, i també UM que ha donat el seu suport al nou estaut que no soluciona aquest problema.

Visió del sector econòmic privat.

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb