URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La darrera zona humida de Pollença

Alternativa | 26 Gener, 2007 12:08 | facebook.com twitter.com

El Consell de Mallorca ja ha començat les obres de la segona fase de la circumval·lació del Port de Pollença i precisament s’han començat amb l’inici de la destrucció de l’Ullal, la darrera resta de la zona humida que es prologava des de l’Albufereta fins a la Gola. En el seu dia ja varen  presentar al·legacions contra aquesta segona fase de la circumval·lació amb una avaluació d’impacte ambiental molt deficient; on justificaven l’impacte per què l’àrea afectada  de l’Ullal era molt reduïda i era una zona degradada. Nosaltres pensam que el Consell el que hauria de pensar davant d’una zona humida degradada és regenerar-la i recuperar-la no acabar de destruir-la. En quant a que afectaba a una àrea petita, una bona regeneració de la zona exigiria un perímetre de protecció que per desgràcia amb la nova carretera ja no serà possible.

A pesar de que l’Ullal és una zona humida reconeguda com a tal a l’inventari de 1991, tant l’ajuntament com el Consell no volen saber res d’aquest inventari i fa ja més de dos anys que diuen que esperen informes tècnics per saber si realment és una zona humida o no. A l’ajuntament, al Consell i als pollencins en generals els convidam a que vagin a veure la zona on es fan les obres, no han fet falta més que unes poques palades de les excavadores per a que surtin els ulls d’aigua, també podran veure l’impacte paisatgístic de les obres a pesar de les promeses i la propaganda del Consell de que les seves carreteres no són tan impactants com les del govern.

Respecte a la segona fase de circumval·lació ja no podem fer més que demanar que respecten la zona de l’Ullal no afectada per la carretera i que no l’omplin d’enderrocs. Però respecta a la resta de l’Ullal encara estan a temps de impedir es reconverteixi en zona urbana tal com preveu el Pla Terriorial de Mallorca ( reconversió que també han criticat als seus informes anuals  les principals associacions ecologistes; GOB, Greenpeace i Ecologistes en Acció). Les ciutadans hem de fer escoltar nostra veu a les institucions per damunt dels especuladors per aturar aquest creixement urbanístic a la carta que només beneficia a uns pocs.

La primera fotografia mostra l'aigua que ha brotat a l'Ullal amb les obres, l'altra un part de l'impact. 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb