URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Alternatives a la destrucció

Alternativa | 29 Gener, 2007 12:58 | facebook.com twitter.com

Avui surt una carta de Pere Josep García al Diario de Mallorca defensant  l'Ullal


No puc quedar-me indiferent al veure com la zona de l´Ullal -declarada zona humida en un inventari del 1991 pel Consell i l´Ajuntament de Pollença- és destruïda. Tot per fer una via de circumval·lació que s´usarà uns mesos a l´any, que suposarà una despesa energètica brutal, i que tenia altres alternatives. El problema és lo que hi ha de fons: la possibilitat d´urbanitzar a banda i banda de carretera. Al contrari que algunes teories jo no crec que la història sigui cíclica, que les coses se van repetint. I no ho crec perquè vull creure que dels errors se n´aprèn. El que si crec és que és acumulativa. Tenint en conte aquestes dues coses hauríem de veure, de ser capaços de veure, que va ser un error el boom urbanístic descontrolat, i que si seguim acumulant destrucció, degradació i construcció en poc temps no quedarà res d´aquesta font de recursos que ens dona de menjar que és l´entorn paisatgístic i natural. Una reflexió: seria la imatge més típica de Mallorca el colomer de Formentor si estàs tota la costa construïda i amb un hotel damunt? No ho seria però va camí de ser-ho

Pere J. Garcia. Pollença.

Mentre es fan mil i una fotografies a la Gola, uns metres més enfora es destrueix l’Ullal. Ja hem explicat per activa i per passiva que la segona fase de circumval·lació no és més que una excusa per urbanitzar. Amb la primera fase i unint el carrer cadernera amb el passeig marítim pels carrers del bot i brúixola es podien haver estalviat aquesta destrucció del territori ( veure fotografia)

En vermell segona fase circumval·lació.

En verd carrers del Bot i Brúixola que es podien haver enllaçat amb el carrer cadernera i carretera Port - Pollença ( negre)

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb