URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Luxury cabra.

Alternativa | 27 Febrer, 2007 15:00 | facebook.com twitter.com

La realitat de la macro circumval·lació del Port és que ha estat una bona excusa per urbanitzar Bòquer.

Al costat de la carretera han brotat  les cases com bolets. Edificis que han contribuït definitivament a la destrucció del  paisatge. Cases que per suposat no solucionen el problema de l’habitatge i que només són a l'abast d'uns pocs (el seu preu oscil·la entre 360.000 i 600.000 euros).

Mentre les cabres baixen a menjar la gespa dels jardins o cerquen, com a la fotografia, sobre la terra remoguda de les construccions.

Haurem de canviar el refrany "La cabra tirá al monte" per "La cabrá tirá a la urbaniación"

Aquest és la gent que diu que defensa "ho nostro" i ens diu radicals.

Pdt. Avui surt publicat al UH i DdB un  article sobre nostres denúncies de les destruccions ocasionades per la segona fase de la circumval·lació.
 
 

 

Adeu a l'Órea p˙blica del Pinaret

Alternativa | 26 Febrer, 2007 12:39 | facebook.com twitter.com

Seguim amb les imatges que demostren la destrucció que fa el Consell de Mallorca amb la segona fase de circumval·lació del Port. La primera fotografia és del cartell de l’àrea pública del Pinaret, una zona verda que ens queixaven que estava molt abandonada i bruta. Ja no és tindrem que preocupar per aquesta àrea, la següent fotografia mostra quan va començar a ser arrasada, ara ja només és un munt de terra remoguda.

Durant aquesta legislatura no s’ha fet més que disminuir o destruir directament les zones verdes del municipi, això és diu planificació urbanística negra.

 

Pdt. Avui al Mundo una bona notícia contada per Gariela; la millora del clavegueram del Port, una obra que feia falta. Millorarà el tema dels abocaments d’aigües brutes a la Badia, encara que pensam que el problema no estarà del tot solucionat, encara resten zones que haurien de ser també arreglades.

 

 

 

 

1 de marš dia sense m˛bil

Alternativa | 25 Febrer, 2007 12:46 | facebook.com twitter.com

En el capitalisme actual pens que la millor forma forma d'influir en les empreses és com consumidors, fent boicot a les empreses. Ara amb els blogs i els propis mòbils és fàcil fer arribar a tot el mòn iniciatives de boicot com aquesta, només falta que la gent posi un poc de la seva part perquè iniciatives com aquesta tinguin èxit

Com sabeu  les companyies telefòniques orange, movistar i vodafone el 1 de març van a pujar l'establiment de cridada, ja que ara s'ells ha obligat a començar a tarifar per segons,. Es tracta que tots ens unim i el dia 1 de març  apaguem tots els mòbils.

Si ho fan una o dues persones òbviament no es notarà res, però si aquell dia milers de persones apaguen el mòbil, potser veuen que la gent no està conforme.


P.D. Si teniu bústia de veu, desconnectar-lo per a aquest dia.

Més informació a la pàgina de  FACUA 

 

 

Els conills no surten.

Alternativa | 24 Febrer, 2007 09:14 | facebook.com twitter.com

A l’Ajuntament sembla que li surten alguns trucs de màgia bé i altres no tan bé, i és que els conills que va comprar l’Ajuntament a 13 euros no sempre surten bé  del barret de colpa. Alguns fa anys que no surten

NO SURT LA INFORMACIÓ URBANÍSTICA.

Avui al día del Mundo Gabriela Corrazo publica un article sobre el recurs de Reposició que hem interpotat a l'Ajuntament de Pollença per denegar-nos (després de reiterades sol·licituds; febrer 2005, maig 2005, agost 2006 i gener 2007) el nombre d'expedients d'infracció urbanística que s'han obert en els últims anys 2004, 2005 i 2006 i  del seu resultat".
És lamentable que el regidor d'urbanisme Joan Cerdà Rull no sigui capaç de treure aquest conill (després de 7 anys ocupant el càrrec) i parli de fer un gran pacte entre els partits per solucionar els greus problemes urbanístics als que s'enfronta Pollença. Pensem que abans de fer el truc de màgia del "gran pacte" la regiduria d’urbanisme hauria de ser fer transparent el seu barret de colpa. Per actuar fa falta partir d’una informació completa de quina és la situació urbanística actual del municipi.

NO ACABA DE SORTIR BÉ LA INAUGURACIÓ DEL COL·LEGI DEL PORT

El divendres es va inaugurar oficialment el col·legi nou del Port de Pollença, una obra que feia falta, el que no feia falta era la lluita que ha hagut entre el PP i UM per treure el conill i posar-se les medalles d’aquesta obra. A pesar de que fa ja dos mesos que es fan classes al col·legi encara funciona amb un generador elèctric provisional el que provoca que encara no puguin funcionar els ascensors i que la calefacció tampoc no es pugui emprar al cent per cent. A la mateixa sala de la inauguració, el cable elèctric estava aferrat a les parets de manera provisional. Igualment falten persianes. Els conills paguen la poca destreça dels mags.

NO SURT L’OBERTURA DE LA CARRETERA VELLA DE LLUC.

Ahir també interessant carta de Antoni Manuel Gorrias (veure article anterior de l’Urxella) dirigida al batle de Pollença on li recorda la seva ineficacia com mag i la seva obligació de fer complir el decret de batlia de data 25 de maig de 2005, i treure el conill de fer obrir el tancament il·legal de la carretera vella de Lluc, la discriminació als discapacitats que això puposa. Antoni explica que ha fet ja una denúncia davant el defensor del poble per discriminació als discapacitats i que si no et soluciona seguirà als tribunals. Per acabar recorda que el propietari  que desobeeix l´ordre d´obertura del tancament il·legal és un dels responsables de  la construcció del Centre de Dia de Pollença? . O siguiEls infractors beneficiats, els febles discriminats...Avui mateix al Diario de Mallorca El PSM pide que la carretera vieja a Lluc sea un bien público del CIM

NO SURTEN ELS COMPTES.

Del tema de les factures i de la desastrosa gestió econòmica ( avui al Diario de Mallorca 1 i 2) d’aquest ajuntament parlarem altre dia.

 

 

 

Per plorar.

Alternativa | 23 Febrer, 2007 11:01 | facebook.com twitter.com

 

 Aqueste fotografies són del carrer Falcó(Gotmar) abans i després de les obres de la segona fase de cicumval·lació del Port de Pollença.

Aquestes són les carreteres que volem? Aquesta és la idea del Consell de fer carreteres més respetuoses amb el medi ambient?

Després ja poden fer màrqueting verd; molt de propaganda de oficines de canvi climàtic i similars, aquest és la realitat. Ja és hora de canviar el color de Pollença, el gris de PP-UM pel verd. 

Les he penjat a Tabloo 

Radicals

Alternativa | 22 Febrer, 2007 12:12 | facebook.com twitter.com


Avui va de pintades contra la destrucció del territori. La primera l’han fet a l’Ullal, una primera vegada va ser censurada ràpidament ( com podeu observar a la fotografia), però l’autor va tornar a deixar la seva protesta anònima.

 

La segona va estar penjada dies al costat de l’institut de Pollença, i està signada pels maulets, a la seva pàgina podeu trobar altres murals i pancartes fetes pels mateixos maulets.

Relacionat amb aquesta pancarta i nostra  fama de radicals, l’latre dia em vaig a assabentar  que la paraula radical significa etimològicament tornar a les arrels, per això avui més que mai em sent orgullós de ser un RADICAL.

 Ara que l’Ajuntament ha instal·lat taulers per fer pintades i grafits animam a la gent a aprofitar aquest espais per recordar a les institucions que encara hi ha vida baix el ciment i l’asfalt.

Pdt.

Ahir vaig poder escoltar un moment de la tertúlia de polítics ( ja sabeu què soc una mica masoca) i parlaven del transport públic: Per Tomeu tot eren problemes; és un tema que no és municipal,  és molt car, a la gent l’agrada anar en cotxe per les meravelloses autopistes que han fet... A la fi sempre és el mateix una qüestió de prioritats i de repartir el pressupost.

Biel del PSM va avançar que al ple d’avui demanarà a l’Ajuntament per un desfas econòmic a les factures del 2006 que pagarà el pressupost del 2007, que restarà molt minvat. Manca de coordinació i de previsió ens deixaren un pressupost mol deficitari.

Joan Ramon em diu que la regiduria del Sr. Ochogavia  regidor de Serveis ha tingut un dèficit de 140.000 €, el més alt de tots, per davant del dèficit d'esports, 125.000 € ...

L'Argument ( eleccions).

Alternativa | 21 Febrer, 2007 14:03 | facebook.com twitter.com

Joan Ramon Bosch ens ha fet arribar aquesta glosa a dues columnes, només una cosa que consti que jo era Pepe abans que Aliança Popular, i m'agradava el taronja també abans.

 

                   

                                           L’Argument

 

Ja s’acosta el moment,                                     Pollencines, Pollencins

de triar el nou govern.                                    en votar, mirar-vos-hi,

Pareix ser els que   hi ha,                                  doncs ara podreu triar,

volen tornar governar.                                    si voleu conservar,

                                                                        allò que no han desbaratat,

En Tomeu Cifre Ochogacia,                         ho si bé per el contrari,

que fa voltes tot lo dia,                                 voleu un batle de dretes,

diu que ara ens té endeutats,                        tant si és de na Munar,

però el sou es vol pujar.                                com  del Partit Popular,

                                                                       i  que ens urbanitzarà,

En Joan “sisi” al darrerà,                             fins ben dalt del “Fumat”,

ens convidarà a porcella,                             de Llinàs a Formentor,

sempre agafant dels  impostos,                     de  Ariant a Can cap de Bou.

així el convidam nosaltres¡¡¡                      

 

Serveis Socials no n’hi ha gaires,                    Cal protegir molt més,

i tenim altres mancances,                                ho només veurem ciment,

mentre ells tot moment es fan fotos,               i l’encant que em heretat,

qui gestiona aquest poble?.                              ens l’haurem carregat.

 

Les inversions d’en Matas,

han sigut una fal·làcia,

i de Pollença terra “estimada”,                        El Capità Enciam, 2007.

em canviat a “encimentatda”.

 

Aquí els de l’oposició,

no faran cap coalició,

al PsoE  volen retrobar,

resultats de temps passats.

 

Diuen que el PSM,

vol animar  la “plebe”,

sonant un Picarol,

per engrescar tothom.

 

I els d’Esquerra Unida,

presenten  en “PePe” Garcia,

que denunciant  injustícies,

vol  guanyar-se   un regidor,

per redreçar tot  això.

 

 

 

"U Beguins".Perdent la identitat i el patrimoni.

Alternativa | 20 Febrer, 2007 11:30 | facebook.com twitter.com

Una nova col·laboració d'en Joan Serra (gràcies una vegada més). Se segueix perdent la bellesa de Pollença en un caos i en un desordre urbanístic sense fi. Encara m'enrecord de la sorpresa dels veïns del carrer Beguins quan es varen trobar que una construcció els deixava amb un mini carrer. És el que passa amb l’urbanisme, coneixements i informació només a l’abast d’uns pocs i sempre triar l’opció destructora, vull dir constructora.

Un altre exemple de com va la cosa urbanística a Pollença la teniu avuia al DdB i UH, quan el descontrol és total, les normes no es compleixen i les constructores fan el que volen passen coses com aquesta; que neix en un cap de setmana una cimentera a sòl rústic, aquest són els fruit que dona la collita a Pollença.

 

“U BEGUINS”
(
Perdent la identitat i el patrimoni )

( volum 7 )

(obres literàries finançades per la conselleria i l’ajuntament)

 

L’especulació privada i consistorial  ( perdonau, seré políticament correcte, direm el desenvolupament del pla territorial a Pollença )una vegada més, s’està carregant un dels llocs més màgics, meravellosos i desestresants del municipi. La tranquil·litat dels infants i més grans dirigint-se cap al col·legi públic “Joan Màs” o cap a les instal·lacions esportives ja té els dies contats. L’obertura “estranya” de l’aparcament cap al caminoi escolar (enlloc d’aprofitar i gestionar l’obertura cap a la carretera) , obres d’ampliació del carrer lateral per seguir amb l’urbanisme “horribilis” i l’espoliació aberrant per part d’una empresa de construccions, fan i donen a entendre que aprofitar els recursos naturals propis per a la millora de la qualitat de vida pollencina no interessen. Mantenir i millorar aquest petit “paradís d’interior” que ens filtre les impureses de l’activitat diària, creant un espai únic, ajuntant-lo amb el Poliesportiu i el col·legi, amb el que seria un projecte ambiciós però factible econòmicament, essent, crec l’enveja de molts altres pobles. Però clar, aquests projectes no aporten doblers a les arques municipals i privades, són projectes de “Radikals” i “Neohippies”. Endeutar Mallorca amb “megateatrets” és més fotogràficament rendible. I això no és cap crítica al projecte d’en “Moneo”, jo som el primer en admirar aquesta immillorable persona i arquitecte. Ara, a vegades s’ha d’anar alerta amb els somnis perqué es poden aconseguir, i “lo difícil no es llegar, sinó mantenerse”. Moralment i èticament és incomprensible per la resta de municipis, però “Benvingut” sigui si les gestions monetàries el fan factible. M’agradaria que els “artífexs” de l’auditori ajudassin a fer el “fang” per a abaratir els costos, així tots creuríom més amb les institucions. Tornant a l’ecosistema d’u Beguins, la montanya està repleta de vida, els valors de fauna i flora són indiscutibles, ( genetes, marts, ulls de bou, mèrleres, capxos, caça mosques, ropits,coa roiges,...), fongs i altres encants que no esmentaré per a salvaguardar-los. Tot això si queda excessivament tancat dins el puigxet, empobrirà el biòtop disponible fent emmalaltir tota la comunitat vegetal i animal. “En casa de herrero cuchara de palo”, no hi ha manera de canalitzar el turisme i l’economia de la ma del mediambient . No sabem el que tenim, “quien no aprecia los placeres de la vida no los merece”. No els mereixem i per això “Deu” se’ls en du.

Fotografia de les actuals obres feta pel mateix Joan. 

Andratx 1977.

Alternativa | 19 Febrer, 2007 11:40 | facebook.com twitter.com

 Pere Josep García ha trobar aquest interessant article de 1977 sobre Andratx, també podia ser sobre Pollença.La gent que denunciam aquests desgavells ens sentim com Cassandra ( sacerdotessa d'Apol·lo, qui li va concedir el do de la profecia. Tot i això, en rebutjar l'amor del déu, aquest va fer caure sobre ella la maledicció que mai no en creurien els pronòstics. Cassandra anuncià repetidament la caiguda de Troia però ningú no la va creure)

El text el firma D.C. 

 

" Existen en Mallorca infinitas formas de construcción a lo largo y ancho de nuestra geografía insular. Construcciones hechas, muchas de ellas, sin ton ni son, deprisa y corriendo porque había que abrir el hotel cuanto antes o vender los apartamentos. El resultado triste es un mazacotismo que ya nadie quitará de encima por mucho que ahora se quiera paliar el daño.

 Indudablemente, en la isla se ha construido mal, dañando muy mucho uno de los parajes más bellos del mundo. Los culpables hemos sido los hombres, únicos atentadores y exterminadores de la flora y fauna que nos rodea. Y como ejemplo, el reportaie gráfico que ilustra estas líneas, el avispero en cuestión se edificó en Puerto de Andratx con el único fin, según parece, de sustituir la forma vegelat del “puig” por extraños módulos de cemento y hormigón. Las formas más variadas se han  dado cita en este “boom”arquitectónico del Puerto de Andratx; formas y colores diversos para completar el conjunto que se desliza hasta el mar. El resultado de todo esto no es sino una total y absoluta degradación del paisaje, en esta caso de un puig en el que desaparecido prácticament el pinar, y la vegetación menor. Todo cayó bajo la piqueta, la pala y el compresor."

Fotos Lorenzo

 

 

 

 

 

De Vietnam a Andratx

Alternativa | 18 Febrer, 2007 15:32 | facebook.com twitter.com

  Pensam que entre la pena de mort de Vietnam (després ens diuen  radicals) i el que passa a Mallorca, que Joan Serra ha resumit a un acudit gràfic hi ha d’haver un punt mig. Avui al país podeu trobar un interessant article que resumeix tot el que ha passat a Andratx


 

 

 

 

Les dones i l'educaciˇ

Alternativa | 17 Febrer, 2007 11:45 | facebook.com twitter.com

Joan Ramon Bosch ens ha enviat aquest article que reflexiona sobre l'educació i la igualtat, aspecte en el que encara resta molt de feina per fer.

A Pollença tenim clar que falten escoletes municipals ( a Pollença i al Port). Aquesta part de nostre programa electoral ja l'ha fet Vicky Corrales i com ella diu a la seva introducció: "L'educació compleix una  gran funció compensadora de mancances i alhora preventiva, ja que, a vegades, el millor context educatiu i de desenvolupament d’un infant no és el de la seva família. Sobretot si aquestes es troben en situacions socials de risc.L’escolarització primarenca compensa les desigualtats socioculturals amb què es poden trobar alguns infants."

La part de la dona del programa l'ha de fer Tana Villar, partim de les idees que ens va portar la regidora de Bilbao, Carmen García. 

La llista per les eleccions ja la varen aprovar a la darrera assemblea, era fàcil només es tractava d'ordenar la gent que més feina ha fet aquests anys, no hem cercat fitxatges populars de darrera hora.

El programa avança però sempre estarà obert a propostes i idees, quan més gent participi millor. Si teniu idees que aportar el podeu fer a aquest blog o a eurxella@yahoo.es

Les dones al segle XXI.

 Un informe del passat més de Desembre  ha confirmat que la meitat de les dones dels països musulmans no saben llegir ni escriure i aquesta és una de les causes més importants de l’endarreriment econòmic i social que pateixen aquests països en relació amb els occidentals.

De totes maneres no podem dir que a occident les dones hagin arribat a igualar-se en drets i deures als homes. I sovint, tampoc les que han accedit a la cultura. Es pot pensar doncs que una revolució educativa no és  una revolució social, que els canvis educatius no provoquen automàticament canvis morals, econòmics o polítics. Però també és cert que la injustícia es manté més fàcilment, mes submisament, en aquells llocs on l’educació es reserva a uns quants, gairebé sempre homes.

Mentre els homes i les dones no tinguin els mateixos drets efectius, és a dir, quan cobrin igual per la mateixa feina, quan puguin dedicar a les feines de la llar les mateixes hores, quan siguin respectades i no hagin de sofrir violències masculines, quan puguin accedir als mateixos llocs de responsabilitat que ells, quan siguin tractades pels mitjans de comunicació com a persones i no com maniquis, fins aleshores no  podrem parlar de igualtat.

Tot això no arribarà de cop amb més educació per a les dones, però certament no arriba mai si les dones no accedeixen a l’educació que, durant segles, ha estat la reserva del poder masculí. Està molt bé que l’ONU ens hagi recordat que el benestar depèn de l’educació. Aquest és un missatge que ens ha de arribar a tots, no només  a les dones.

Fotografia d'un programa de coeducació de la Junta de Andalucía. 


 

Encobriments i mentides (TPP 4)

Alternativa | 16 Febrer, 2007 11:39 | facebook.com twitter.com

LA TRAMA DEL PORT DE POLLENÇA 4.

Ens resulta totalment inadmissible el encobriment que fa  l'empresa pública Ports de les Illes Balears de la cessió irregular (a dit i durant tres anys) del varador del Port a una empresa que té a la dona de l'assessor de ports Guillermo Coll Mateu, com una dels seus tres socis . Ports no només no realitzat cap tipus de condemna d'aquesta immoralitat, el que ens fa suposar que la coneixia, sinó que els seus òrgans de gestió fan oïdes sordes a les nostres peticions de documentació.

Durant tota aquesta setmana hem telefonat i manat correus electrònics demanant una entrevista amb el director gerent Pedro Iturbide, amb el director Ángel Matías Mateos o algun altre responsable que ens pugui mostrar tota la informació referent a la concessió de la cantina i la cessió del varador del Port, i no hem obtingut cap resposta. Pensem que és totalment inadmissible que, a pesar d'haver donat cada vegada el nostre telèfon, Ports encara no s'hagin posat en contacte amb nosaltres. És obligació dels organismes públics facilitar l'accés a la informació sol·licitada, més en un cas com l'assenyalat on hi ha serioses sospites de corrupció. Si no hi ha corrupció i les nostres acusacions són tan greus ( paraules del propi Mito) el normal és que l'empresa pública de Ports s'hagués posaten contacte amb nosaltres ràpidament per a demostrar que tot està en regla legalment parlant.

Dilluns presentarem la petició  d'informació i reunió per escrit i en cas de no rebre resposta el demanarem via judicial.


Mentrestant el senyor Guillem Coll Mateu es va dedicar a mentir en la ràdio municipal quan va dir que el dimarts que a les 11 ningú havia demanat encara la documentació assenyalada ( ho havíem fet el dia anterior). Però sobretot menteix quan diu que cap empresa ( més que a les quals s'ha cedit el varador) havia mostrat interès pel varador. Tant Motonaútica Bonaire com l'Associació d'usuaris i amarradors del Port de Pollença ens han confirmat que havien mostrat el seu interès tant a Guillem Coll Mateu com a Ports mesos abans de fer-se la cessió i que després no varen saber res fins que la cessió ja s’havia fet..

També resulta realment sorprenent que el partit del que Mito és president, Unió Mollera Pollencina no hi hagi fet cap tipus de declaració i que el batle Tomeu Cifre  doni el seu suport ( article del diari el mundo del dimecres) a Unió Mollera Pollencina, quan les nostres acusacions no anaven contra aquest partit sinó contra la persona del seu president i en relació al seu càrrec d'assessor de Ports.

Igualment va resultar patètic veure com a la tertúlia de polítics del dimecres  a la ràdio municipal ni tan sols es va citar el tema de ports, ens imaginam que abans de parlar els polítics acorden els temes (hem de dir que no havia cap representat del PSM). Ben trist és que ni PSOE ni UM hagin tret el tema i es dediquessin a parlar de temes generals de fora poble.

Varen parlar mitja hora de la negativa del PSOE a participar en els programes d'IB3 i varen aprofitar per posar-se medalles sobre la pluralitat de la ràdio municipal, inclós ens varen citar, són gent tan democràtica i plural que deixen participar a partits sense representació política com nosaltres. Gràcies, encara que això és merit de la directora de la ràdio més que dels polítics. Ja posat podien deixar-nos participar a aquesta tertúlia ( segur que pujava l'audiència) i avisar-nos quan va Mito a parlar de nosaltres per poder replicar  com va poder fer ell, el divendres.


 

 

L'Adelante i la mem˛ria republicana.

Alternativa | 15 Febrer, 2007 10:38 | facebook.com twitter.com

Perdonau però aquests dies s'han acumulat una mica els articles, fa dies que Pere Josep García ens va enviar aqueste article publicat ja al Balerars i al PIP i  avui al Diario de Mallorca. Com sabeu el llibre de Pere Josep Coll sobre l'Adelante es va presentar el dijous passat. Vaig tenir la sort de poder fer aquesta presentació i poder agrair a l'editor Albert Herranz la seva aposta per fer publicacions a preus populars per recuperar una part de la memòria de Mallorca. També vaig poder agraïr a Pere Josep encara estudiant d'història haver fet aquesta feina, en un temps que molt de gent diu que la joventut no fan gens de profit.

Divendres a una tertúlia a la radio municipal,Cabrer es va dedicar a criticar aquest llibre i al seu autor,  es clar qu hi ha gent que volen mantenir esborrada la memòria de la República. Per desgràcia de Cabrer i altres nosaltres seguim l'esperit de l'Adelante que a la seva capçelera citava a Sócrates: " DIOS ME PUSO SOBRE VUESTRA CIUDAD, COMO UN TÁBANO SOBRE UN NOBLE CABALLO, PARA PICARLO Y TENERLO DESPIERTO".

És trist com la frase “no hem de remoure la merda del passat” ha arrelat. Més trist escoltar per la ràdio municipal de Pollença a una persona que se declara familiar de’n Tomeu del Lloquet, que era un destacat republicà i director d’un periòdic l’any 1931 anomenat Adelante que se feia a Pollença, dir que no se toqui la memòria d’aquest. Aprofitant el moment de glòria a Ràdio Pollença va aprofitar per dir que la plagueta que recentment ha sortit sobre l’Adelante, escrita per en P.J.Coll, deia mentides, que no s’ha de fer història d’aquest temps, que la ferida és recent, que els “comunistes” van matar tanta gent com els feixistes, que Stalin i Hitler es van repartir Polònia, i moltes més bajanades per justificar que no se’n parli dels republicans. El llibre no parla de guerra civil, parla dels republicans pollencins i del seu òrgan d’expressió, és científicament històric i demostra tot el que afirma. Però aquest no és el tema, persones com aquest senyor silencien el que va ser la guerra, qui la va provocar, qui atacava i qui defensava la legalitat, no volen que se recuperi la memòria d’aquells que com Tomeu del Lloquet moriren per voler un món millor i expressar-ho per escrit. Tot amb l’excusa que tots van matar (a Pollença no) i que no hem d’obrir ferides. Les ferides no es tancaran fins que no recuperem la memòria dels silenciats.

 

El podeu comprar a l'Ull viu o fent una comanda a  aquest blog,  a iniciativacp@yahoo.es o a eurxella@yahoo.es

 

Els moviments socials i els nostres governants.

Alternativa | 14 Febrer, 2007 11:47 | facebook.com twitter.com

Una interessant reflexió de Joan Ramon Bosch sobre la relació entre els polítics i els moviments socials. Si et serveix de consol Joan als partits polítics sense representació tampoc ens contesten les instàncies.

 

Els moviments socials i els nostres governants.

Per començar diré que estic a favor de la llei i que accepto la propietat privada, és a dir, no em considero un antisistema. També dir que estic en contra de que autoritats democràtiques exerceixin l’autoritarisme, que confiïn més en els jutjats que en el diàleg i que no s’adonin de l’existència de nous moviments socials que han de ser escoltats.

Ho dic perquè prenent part d’un moviment social com pugui ser la plataforma pro camins públics i oberts he pogut constatar una seria de fets dels nostres governats.

 Tenen tendència a voler desprestigiar els moviments crítics amb algunes de les seves actuacions, acusant aquests moviments de fer política. Aquesta acusació resulta sorprenent i em provoca almenys tres interrogants. Consideren els nostres governants un exercici rebutjable el fet de participar en política?;  Creuen que si ells defensessin prou les millores que els diversos moviments socials reivindiquen, aquests moviments haurien de fer incidència i reclamació constant?  Tan poc valoren la participació ciutadana els nostres polítics, que quan sorgeix un moviment crític, intenten erosionar-lo?

 He pogut constatar que almenys a l’Ajuntament de Pollença, entrar una instància pot ser tan efectiu com parlar amb una farola, dóna’t que de una trentena de enviades en dos anys, no me’n ha contestat cap (semblà ser que a altres indrets com a Manacor succeeix el mateix).

 Un moviment social evidentment fa política, com fa política qualsevol ciutadà pel simple fet de pagar els seus impostos, respectar les normes de convivència, votar.. això si, els moviments socials majorment no solen ser partidistes, ni sectaris, ni amb ànim de lucre, i això a molts polítics amb sou els resulta molt difícil d’entendre. Una llàstima i una mostra de la poca intenció de servei a la societat de aquells  polítics  que és preocupen més de desprestigiar els moviments socials, que de defensar el bé comú.

                                                            Imatge de http://www.chileinspira.cl/ 

 

 

 

 pdt. Avui al dia del Mundo;" El PP apoya a UMP en las denuncias de corrupción del Puerto". Ja comentarem aquest "suport" i les declaracions de Mito a la ràdio municipal ahir dimarts.

Convocat˛ries

Alternativa | 13 Febrer, 2007 11:24 | facebook.com twitter.com

Dues convocatòries.

Demà dimecres a La Salle de Palma, a les 21h. Imatges, música i veus de  la Plataforma Salvem Mallorca i el GOB.

Aquests anys el territori, el medi ambient i els recursos naturals de Mallorca han patit com mai l’agressivitat del Govern i del Consell, decidits a impulsar un model de desenvolupament urbanístic i turístic absolutament desmesurat i insostenible, i ha duit a terme un creixement urbanístic desbocat amb unes infrastructures i uns equipaments sobredimensionats i impactants. Per això s’ha creat una Plataforma per fer front a tanta destrucció, per ajuntar esforços i per aturar aquests projectes impactant


Ens ha arribat aquesta convocatòria de l'ONG dentistas sobre ruedas El seu objectiu és organitzar i coordinar, en col•laboració amb associacions i autoritats locals, campanyes d'assistència bucodental bàsica i de sensibilització, que permeti millorar la salut dental i prevenir patologies relacionades. En el camp de l'educació s'impartiran tallers sobre higiene oral en escoles i centres educatius. Per fer això fan falta duros, ja han fet diverses activitats per recaudar els doblers necessaris, ara fan un concert el dissabte 17 al Conservaroit de Palma a les 22:00. El preu de les entrades és de 13 euros i les podeu comprar al Sadanar de Pollença o el cultural del Port.

Una pena que a nostre ajuntament no n'hi hagi un pressupost i una política planificada per col•laborar amb les nombroses associacions que tenen projectes de cooperació internacional.

 

Avui també podeu trobar una carta de Pere Josep García al Balears i de Joan Ramon al Última Hora, tenim un parell sense publicar, el tema del Port ha  omplit el blog aquests dies.

 

  

La trama del Port de Pollenša 3

Alternativa | 12 Febrer, 2007 11:39 | facebook.com twitter.com

 

Avui hem telefonat a  Ports per concertar una cita amb Pedro Iturbide, director  gerent de Ports, i fer -li  arribar  directament nostres peticions, per desgràcia té grip i no ens han pogut donar hora de moment.

Les nostres peticions són: 

- Que la empresa pública Ports de les Illes Balears ens faciliti tota la informació referent a la concessió de la cantina del Port a María Cifre i a la cessió del varador a la empresa Sa Nàutica d’es moll per estudiar si n’hi ha indicis suficients per demanar a  la fiscalia anticorrupció que obri diligències.

- La investigació per part de l’empresa pública  Ports de les Illes Balears al Port de Pollença de les queixes dels ciutadans respecte al comportament i  la feina dels guardamolls del Port:

- Miquel Ferrer Vilanova.

- Juan Suau Cerdà.

- Juan Vallori Domenech.

- El  cessament de Guillem Coll Mateu “Mito” com assessor de Serveis de l’empresa pública  Ports de les Illes Balears al Port de Pollença.
 

 

 

 
A continuació podeu trobar la primera part de la nota de premsa que varen donar a la premsa. És un resum de coses ja publicades;  

1.- DESGAVELL D’ OBRES AL PORT.

2.-LA CANTINA DEL PORT DE POLLENÇA (Novembre 2005 -març 2006)

3.- IRREGULARITATS AL CONCURS OPOSICIÓ DE GUARDAMOLLS (abril - juliol 2006).

 (Segueix)

La Trama del Port de Pollenša 2.

Alternativa | 11 Febrer, 2007 09:52 | facebook.com twitter.com

No només nosaltres ens queixam de la gestió del Port Públic del Port de Pollença, al final de nostre escrit a la premsa demanàvem la reacció de la ciutadania del Port de Pollença :

Estam segurs que la ciutadania del Port de Pollença farta d’aquesta situació i d’aquests persones que s’han fet els amos del Port, soscavant la igualtat i pervertint a les persones, a les empreses i a la ciutadania en general reaccionaran i que encara sortiran més denúncies”

Avui a una excel·lent article de Gabriela Corrazo en el día del Mundo podeu troba l’opinió de l’Associació d’Amarradors del Port de Pollença.

L’Associació denúncia, els privilegis i favoritismes, la manca de mesures medi ambientals al varador ( que gestiona l’empresa de la dona d’en Mito), la mala gestió dels amarraments, la manca de solucions que els han donat per part de Ports...

També indiquen la manca de seguretat del Port ( manca d’extintors. Boques d’incendi , ni un mal salvavides...). A l’escrit que varen donar a la premsa també criticaven el desgavell d’obres al Port, el divendres a la ràdio Mito ens va contestar que s’havien fet molt d’obres i molt bé com mai s’havien fet.

Reflexioneu una mica per què s’han fet obres de gran pressuposts ( en general amb errors greus) i no s’han fet petites obres per llei necessàries?

 

El Port de Pollença, per nosaltres un servei públic  per altres un negoci.

 

 

La Trama del Port de Pollenša 1.

Alternativa | 10 Febrer, 2007 09:01

Ahir varen denunciar la cessió per 3 anys del varador del Port de Pollença a una empresa on és sòcia la dona d'en  Guillem Coll Mateu "Mito".President d’ Unió Mollera Pollencina, assessor de Serveis de l’empresa pública  Ports de les Illes Balears al Port de Pollença ( càrrec de confiança després de les eleccions del 2003). Aquests són els fets:

Sa naútica d’es moll S.L. és una empresa constituïda el 25 d’abril del 2006 amb domicili al carrer Mestral del Port de Pollença i amb un capital social de 36.060 euros. La seva activitat és la de compraventa d’objectes de pesca i nàutics ( han obert una botiga al Port) i el manteniment, custodia i reparació d’embarcacions.
Aquesta empresa mesos després del seu registre  forma una Unió d'Empreses Temporals amb la nàutica Elcano (ara Plàstics Siller) que gestionava fa 35 anys el varador, inmediatament la nova empresa aconsegueix la cessió de tres anys per part de l’empresa  pública  Ports de les Illes Balears del varador del Port de Pollença ( serveis i estades), mentre que Plàstic Siller només gestiona el serveis de grues . Es va utilitzar la formula de la cessió ( màxim 3 anys) i no de la concessió, d’aquesta manera no va sortir a concurs públic. Cada empresa ( sa Naùtica i Plàstics) paguen un cànon anual  de 12.000 euros sense IVA.

 La societat Sa nàutica d’Es moll està constituïda per tres socis, cada  un aporta un capital de 12.020 euros. Els tres socis són Juan Fiol Pol , la persona que dona la cara com administrador, Antonio Salom Valles , el soci capitalista que posa els duros i Antonia Cerda Martorell  que és l’esposa  de Guillem Cifre Mateu “Mito.

La primera mesura d’aquesta nova concessionària ha estat una pujada espectacular de preus. A l’igual que a la cantina  hem rebut queixes ( que també s’han tramitat a Ports) de que els guardamolls fan feines de reparació al varador.

Ahir a la ràdio municipal Mito justificava el canvi d'empreses al varador per què es cercava millorar la gestió econòmica. Mito hauria d'explicar per què si aquesta és la finalitat no es va obrir un concurs públic i donar la gestió del varador al millor postor?

Supós que la premsa també demanará a Nàutica Elcano per què després de 35 anys de gestionar en solitari el varador va acceptar unir-se amb una empresa nova per la mateixa gestió?

 Mito troba normal que a la cantina del Port només es presentés una candidata, María Cifre, la dona del cap de guardamolls del Port, Miquel Ferrer Vilanova i mare de la responsable de les Noves Generacions. També troba normal que al varador només es presentés una empresa on la seva dona és sòcia. A nosaltres ens semblen massa casualitats i com gestió econòmica un desastre, demà seguirem amb el tema; antecedents, reaccions...

Avui la notícia a la premsa: MundoUH. DdbDM...

Guillem Mito va ser una figura clau en el pacte entre PP i UMP del 2003, a la fotografia (  és el segon a vostra esquerra, el podeu trobar entre Tomeu Cifre ( actual batle de Pollença) i Joan Comas. Una mica més enfora Jaume Matas amb el que Mito també té una relació directa.

 


 

 

La legislatura de lĺasfalt.

Alternativa | 09 Febrer, 2007 11:45 | facebook.com twitter.com

Joan Ramon Bosch Cerdà ens ha enviat aquest bon article, ja sabeu que podeu enviar vostres articles a eurxella@yahoo.es, Joan ens recorda la hipocresia d'UM si algú encara té dubtes que faci un passeig perl carrer Falcó de Gotmar, abans ple de pins i vida ara desolat.

 
La legislatura de l’asfalt.

Desprès de quatre anys de govern dretà, a ningú se li escapa que aquesta legislatura ha estat prolífica en quan a la creació de noves xarxes viàries. Amb infrastructures que poden ser considerades necessàries, tant per seguretat com per comoditat, però que en ocasions han semblant de unes dimensions excessives.  La presidenta del consell Insular de Mallorca sempre ha parlat de carreteres ecològiques i fetes a la mallorquina. Per la seva banda Jaume Matas, president del govern Balear demostra que entre ell i la consellera Cabrer, són capaços en un parell d’anys de encimentar el colomer, i desgraciadament això no vol ser una broma de mal gust, sinó la constatació d’una realitat.

El parlar de carreteres fetes a la mallorquina resulta un fet si més no discutible, és evident que la autovia de Palma - Manacor té molt menys consum que la autopista de Inca- Sa Pobla,  però també és cert que seria molt menys agressiu haver fet arribar el tren a Alcúdia i Capdepera.

Pel que fa a la declaració de fer carreteres a la mallorquina ( suposo que inclou la caiguda del pont abans de obrir la carretera), vists els esdeveniments i escàndols que esquitxen la política mallorquina aquestes darreres setmanes, i vista també la manera de fer política que hi ha hagut des de fa dècades a l’illa, hom pensa que, a hores d’ara, no és cap honor ni mèrit, fer res a la mallorquina. Mallorca, illa cada vegada més farcida “d’autoodis” i dobles fàcils, i que no és precisament un exemple de puresa en la seva gestió política i econòmica.

De fet a  Pollença el partit al que representa la senyora Munar, ho viceversa (no queda molt clar), desprès de gairebé set anys a l’àrea de urbanisme, no ha demostrat intenció de fer res per evitar la degradació constant del territori i els discursos en defensa del llegat històric, s’han vist acompanyats de fets com puguin ser la permisivitat en la destrucció de llocs emblemàtics com puguin ser Can Pescador al Port de Pollença, la creació d’una excessiva via de circumval·lació al Moll, el creixement desmesurat de urbanitzacions...

Sembla que encara som a temps de viure en un lloc privilegiat, de tenir un alt nivell de vida i de saber-lo conservar. La qualitat de vida no va directament associada als doblers, sinó a la comoditat dels ciutadans que habiten un indret determinat. Tenim les eines per aconseguir-ho. De tots depèn que sigui així.

Joan Ramon Bosch Cerdà.

Foto que ens ha enviat Joan Serra i que mostra la manera de fer urbanisme a la Umallorquina.

La Font una zona urbana molt estrafalaria: 


Recuperar el civisme.

Alternativa | 08 Febrer, 2007 07:03 | facebook.com twitter.com

 
Avui no tenim massa temps per fer un article, només que esperam començar a recupera el civisme al Port de Pollença, o el que és el mateix l'oposició als "amos" als que han omplit les seves arques particulars amb els nostres diners, esgotant les nostres reserves de valors, socavant la igualtat, pervertint a les persones , a les empreses i a la ciutadania en general (Carlos Hernández Pezzi)

  Demà  farem una roda de premsa on presentarem informació i petició de  responsabilitats sobre la trama d'interesos, favoritisme i corrupteles que hi ha al Port en torn a la figura de Guillem Coll Mateu "Mito", assesor de Ports i president d'UMP. Ens podreu escolar a la ràdio municipal a les 13:00 i segurament a l'informatiu de mig dia de TV Mallorca.


 


 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb