URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Mallorca oberta subvenciona el tancament de camins.

Alternativa | 31 Marš, 2007 08:55 | facebook.com twitter.com

La Plataforma pro camins públics i oberts ens ha fet arribar aquest comunicat que mostra clarament com funciona el circuit dels dobles públics al Consell. Una feina impresionant. Quès el programa que subvenciona als tancadors de camí es digui MALLLORCA OBERTA és una demostració d'on fins pot arribar "la publicitat d'aquesta gent".

Des de la Plataforma Pro Camins públics i oberts, volem mostrar la nostra sorpresa per la localització de subvencions per part del Consell Insular de Mallorca a les finques de l’Empeltada, La Querencia i ca na Borrassa, totes elles implicades en el tancament del camí públic de la Carretera vella de Lluc, aquestes subvencions es troben en el marc del programa de subvencions conegut com a Mallorca Oberta , tota una contradicció, quan veiem com aquestes subvencions són en ocasions atorgades pel tancament de finques.

La finca de l’empeltada ha rebut subvencions a nom d’una societat anomenada Rustic-rafal SL, i aquesta societat acumula en total 52.988 en subvencions per l’esmentat programa 18.183  d’aquests per la finca de l’empeltada, quan la finca està denunciada pel tancament de la carretera vella de Lluc.

La finca de “la Querencia”, també una de les que tanca el camí vell de Lluc, rep mitjançant una Societat limitada, un total de 22.569 euros en subvencions de l’esmentat programa. Això o trobem al BoiB núm 116 de 17 – 8- 2006.

La finca de ca na Borrassa, per la seva banda, rep en concepte de tancament 4.884 euros.

 Tenint en compte que aquestes finques actualment tanquen un camí públic, considerem que s’haurien de denegar aquestes subvencions.

              Propaganda i realitat, una vegada més dos camins divergents

 


 

 (Segueix)

Panes i circum.

Alternativa | 30 Marš, 2007 18:20 | facebook.com twitter.com

És lamentable l’espectacle que es va desenvolupar a l’assemblea de l’Associació de Gent Gran del Port de Pollença el dilluns 19 de març. La discussió principal era si s’havia de votar a  aquesta assemblea o el 14 de març un nou president. Però darrera del debat que va discorre entre crits i insults havia una lluita política entre l’actual president , proper al Partit Popular i una candidata a al presidència propera al PSOE.

És penós que el teixit associatiu de Pollença s’hagi convertit en un camp de lluita dels partits polítics i que les associacions perdin el seu caràcter independent i reivindicatiu per convertir-se en apèndix d’un partiu. D’aquesta manera es perd un potencial de canvi molt important.

Es fan viatges a Palma amb sopar, regal i discurs de na Estaràs ( molt bona la columna d’avui de Matías Vallés al Diario de Mallorca) i  no es fan, per exemple,  propostes de necessitats i suggeriments  als partits que ens presentam a les eleccions

També ens ha paregut lamentable el muntatge ( amb doblers públics) d’aquest dimecres per omplir Son Moix ( si volen que el digui per altre nom que em paguin) per veure la selecció espanyola.  Autobusos i trens especials ( “igualico” que a la manifa de salvem Mallorca)  per portar a nins a suportar hores de pluja i tornar a  Pollença a les 1:30 de la madrugada.

Rellotge que va regalar el PP a la gent gran del Port. Per cert  endarrerreix igual que el partit.

Silenci i ocultaciˇ.

Alternativa | 29 Marš, 2007 09:37 | facebook.com twitter.com

No penseu que ens hem oblidat d’irregularitats i tractes de favor a les cessions i concessions fetes per l’ens públic Port de les Illes Balears al Port de Pollença.

 Ens hem adreçat a l’ens públic Port de les Illes Balears sol·licitant poder mantenir una entrevista amb un dels responsables de l’organisme i tenir accés a la documentació. Al principi vàrem telefonar però els responsables sempre eren reunits o no eren, al mateix temps vam fer una petició per escrit ( 12 de febrer) i després enviem dos correus electrònics cada dia.

 Cap de les peticions no ha estat atesa, una mostra d’opacitat característica del Govern Matas igual que nostre Ajutnament.

Els darrers passos que hem fet ha estat presentat un recurs de reposició , abans no sabia que era això, però ara ja soc un expert, per silenci administratiu. El mateix que vàrem fer en el cas de les infraccions urbanísitiques ( encara no ens han donat resposta i ja ens toca fer un contenciós administratiu) i de l'estudi del Torrent. Això també forma part del circ,  haver d' anar a la justícia només per obtenir una informació pública

A més a més el grup parlamentari Esquerra Unida-Els Verds ha formulat al govern les següents preguntes

PREGUNTES AMB RESPOSTA ESCRITA

Quins han estats els criteris que han regit la cessió per teres anys del varador del Port de Pollença a l’empresa Nàutica des Moll, que té com a sòcia Antònia Cerdà Martorell, dona d’un càrrec de confiança a l’ens públic Port de les Illes Balears?

Per què l’ens públic Port de les Illes Balears no respon a la petició d’una entrevista o d’entrega de documentació sobre les concessions i cessions fetes al Port de Pollença que ha formulat l’agrupació d’Alternativa Esquerra Unida-Els Verds de Pollença?        

SOL·LICITUD DE DOCUMENTACIÓ

Còpia de tota la documentació sobre les concessions i cessions fetes per l’ens públic Port de les Illes Balears al Port de Pollença.

Una aliança de silenci i ocultació 

Un circ (TSJ 6)

Alternativa | 28 Marš, 2007 08:02 | facebook.com twitter.com

Avui a la premsa El Govern analitzarà les aigües de tots els pous de la zona de Pollença.Els primers resultats descarten contaminació per surgència subterrània

Segons diu Laura Morral avui al Diari Balears sembla que la Conselleria de Medi Ambient ha reaccionat vuit mesos (al manco) després de la presentació de l’estudi  sobre els metalls pesants.

La Conselleria de Medi Ambient analitzarà en el transcurs de dues setmanes tots els pous d'aigua que hi ha a la zona del municipi de Pollença, entre la badia i el torrent de Sant Jordi. Parla també d’un anàlisi realitzat a octubre  (primera notícia), on no varen trobar substàncies tòxiques ( no parla de metalls pesants, que requereixen uns anàlisis específics).

Evidentment no tenim massa confiança, després de tot el que ha passat, en els actuals representants a la Conselleria de Medi Ambient.  La impressió que ens ha donat tota aquesta polèmica és molt clara. La ciència com s’ha vist no és “objectiva” i si els resultats obtinguts no són els esperats són condemnats al calaix. Fa falta que la premsa hagi fet públiques les resultats de l’estudi per què la Conselleria i l’Ajuntament reaccionin. I ara, ens podem fiar dels estudis que faci aquesta gent? Si surten altre vegada nivells alts de cadmi els faran públics? Els duros són molt sobre la salut.

A vegades ens acusen de ser molt negatius, de no fer propostes positives... Bé quan enviam a la premsa “coses positives” com quins serien els números 2 i 3 de nostra llista, o la conferència de Marc i les nostres propostes de fer pressuposts participatius o obrir un procés de participació ciutadana per decidir els usos de l’antic Miquel Capllonch... ni p... cas.

Si haguessin estat nosaltres els que haguessin filtrat els resultats a la premsa ens dirien de tot ( com va fer Joan el dilluns a l ràdio, pensant que havia estat d’aquesta manera), però si Laura no arriba a publicar els resultats la Conselleria no hagués reaccionat ( no l’havien fet des de juliol). Nosaltres actuant de manera totalment recta i sèria , demanant l’estudi i parlant amb el regidor haviem aconseguit ben poca cosa des de gener. O sigui hem comprovat una vegada més ( igual que en el cas dels fecals a la badia) que només reacciones si s’alerta a l’opinió pública a través de la premsa. Cada vegada em sembla  més que tot és un circ,  on nosaltres només som espectadors.

 Imatge del blog insònia


Aquest matí a la ràdio municipal parlarà l’autora de l’estudi María Perelló, si podem l’escoltarem i ja comentarem el que diu ( pensam que no hi haurà grans novetats)

 

La irresponsabilitat de Joan Comas (TSJ5)

Alternativa | 27 Marš, 2007 15:24 | facebook.com twitter.com

Hem tardat una mica en escriure l'article per què voliem refredar  el cap. Avui a l'article de Laura Morral del Diari de Balears ( també hi ha un article al Ültima Hora)  L'Ajuntament verificarà els nivells de cadmi i d'arsènic dins la badia de Pollença. L'autora de l'estudi diu que s'han de fer més proves científiques Joan Comes admet que   tenia coneixement dels resultats d'aquestes analítiques i diu que la Regidoria encarregarà un nou estudi «més exhaustiu i detallat» aquest estiu, el que ens sembla una irresponsabilitat total.

 La reacció de Joan a partir de que la notícia ha sortit a la premsa ha estat penosa, sobre tot s'ha dedicat a  restar importància a l’estudi ,sense oferir cap alternativa, a negar el seu caràcter públic (més que evident) i a dir que només es referiex al Torrent . Ja tenim experiència en aquesta tàctiques de marejar la perdiu. Quan denunciavem  els abocaments d'aigues brutes a la Badia , Joan i companya els negaven, inclós vam arribar a acusar als veïns del mateixos. Fins que a Alternativa no vam  fer un  anàlisi que demostrava l'alta presència de fecals i i publicar-ho a la premsa , l'Ajuntament no va  reaccionar ( pressupost extraordinar i obres per separar pluvials i fecals al Port).

En aquest tema a Joan Comas l’hem de dir:

- L' estudi és seriós, realitzat d’una manera rigorosa i científica.

- Des del moment que l’Ajuntament va proporcionar ajuda logística amb doblers públics, i figura com  col·laborador a la portada de l’estudi es tracta d’un estudi públic. Qualsevol ciutadà pot tenir accés a aquest estudi,  a més de la legislació nacional, la Directiva 2003/4/CE del Parlament Europeu garanteix l’accés públic a la informació de medi ambient en la major brevetat possible i sense excedir un mes des de la recepció de la sol·licitud.

- L’estudi és del Torrent però havia cinc punts de mostreigs ubicats en la badia en semicercle on desemboca el torrent.

Que hauria d’haver fet Joan.

- En primer lloc en juliol del 2006 quan l’estudi es va presentar fer cas de la recomanació de l’autora i prendre mesures urgents per corroborar si els resultat obtinguts eren correctes i per determinar-ne la font de les concentracions de cadmi en aigua, superiors als límits legals. Aquest estudi s’havia de fer extensiu a tota la Badia per comprovar que relament les medicions de la desembocadura no són extrapolables a la resta de la Badia.

- En gener   quan nosaltres vàrem demanar l’estudi i per tant era clar que s’havia filtrat la seva existència, Joan havia  d’haver explicat l’estudi, amb l’autora, el tècnic de l’IMEDEA i tutor de l’estudi, Antonio Tovar Sánchez i immediatament prendre les mesures que hem dit anteriorment

 - Ara en març quan la notícia ha sortit ja a la portada del diaris, Joan encara no ha fet el que  ha de fer una administració pública responsable. O sigui  realitzar una rèplica rigorosa i immediata amb tots els mitjans necessaris de l'estudi de la Maria. És la única solució per posar fi a aquesta incertesa. Si el resultat confirma els nivells de presència dels metalls cal prendre mesures preventives amb tota la població. Si el resultat és negatiu cal deixar-ho clar de manera immediata per no generar una alarma social innecessària.

El que no pot fer Joan és  dir que fins a l'estiu no es farà un estudi per a confirmar les dades. Les administracions responsables han de començar demà mateix a posar en marxa un nou estudi ( del torrent i la badia) si no volen que aquest tema els fugi de les mans. El que no és pot tolerar és aquesta passivitat i obscurantisme que freguen la temeritat.

Què farem a Alternativa Esquerra Unida - Els Verds. 

Hem decidit consultar a nostre advocat la possibilitat de posar una denúncia contra el regidor de medi ambient en base a la seva actuació negligènt i irresponsable i a l’article 43 de la Constitució que reconeix el dret dels espanyols a la protecció de la salut, i atribueix als poders públics la possibilitat d’organitzar i tutelar la salut públicaa través de mesures preventives.

 

A continuació podeu llegir un retall de premsa del PIP de principi de febrer on el mateix regidor Joan Comas que ens havia demanat discreció unes setmanes abans ,quan li vam demanr l'estudi, feia propaganda davant la premsa (Mundo, Part Forana i PIP) de que es faria un estudi de metalls pesants amb la col·laboració de l’IMEDEA. A la nota diu que els resultats es podrien conèixer per abril ( ara que és més urgent diu que per l'estiu) i per suposat no cita que ja existeix un estudi previ preocupant que és la raó dels nous estudis.

 A continuació trobareu un resum - recapitulació del tema i la fitxa de l'estudi.

 (Segueix)

Metalls pessants al Torrent 4.

Alternativa | 26 Marš, 2007 11:28 | facebook.com twitter.com

 

Avui ha seguit a la premsa el tema de l’estudi sobre contaminació  de metalls pessants al Torrent de S. Jordi, Avui al Diari de Balears Laura Morral dona dades molt concretes de l’estudi i assenyala que els nivells de cadmi superen els límits estipulats per la Unió Europea. El nivell de cadmi detectat en aigües de Pollença està molt per sobre del permès. L'estudi recomana que el Govern adopti «mesures urgents» per detectar-ne les causes

 
Avui també  hem pogut intervenir després del regidor de medi ambient  Joan Comas (PP) a la ràdio municipal. I he pogut puntualitzar les seves declaracions on ens acusava d'electoralisme (la mateixa acusació que ens va fer Mito, es veu que als darrers mesos no es pot fer oposició), irresponsabilitat... Els que segueu aquest blog estau informats de tot el procediment que hem seguit i des de gener hem tingut molta de paciencia.

 També volem puntualitzar les seves declaracions  al Diario de Mallorca d'avui; EU denuncia que el consistorio esconde datos alarmantes de contaminación

 

- Volem aclarir que els articles apareguts ahir i avui de Laura Morral ha estat una feina de mesos de la periodista per aconseguir l’estudi. Ella mateixa ens ha confirmat que totes les xifres i dades que dona surten del mateix estudi. Curiosament avui surt a la portada del Balears però al Última Hora no diu res, cosa que a mi personalment no em deixa tranquil

- Joan Comes ha llevat importància a l'estudi dient que és un treball fi de carrera d’una estudiant. Cert però també ho es que  va realitzar amb tots els mitjans i utilitzant una metodologia totalment científica ( amb mesuraments en diferents èpoques de l'any i en diferents punts de mostreig). Darrera l’estudi es troba la Universitat Autonoma de Barcelona amb la direcció de Xavier Domènech Antúnez i Antonio Tovar Sánchez 

- També diu Joan que l'estudi sempre es refereix al torrent. És cert que l'estudi es refereix bàsicament al torrent però també és cert que en l'estudi també es van prendre mostres en la badia on desemboca el torrent. Per a realitzar aquestes mostres es va contar fins i tot amb la participació de submarinistes.
 
- Joan intenta amagar-se darrera de que l’estudi és d’una particular i que per tant és a ella a la que s’havia de demanar el citat estudi. Avui ha començat a enumerar la col·laboració de l’Ajuntament ( personal, material, mitjans tècnics... ) No pot negar que l'Ajuntament ha col·laborat en l'estudi ( es pot veure en la fitxa del mateix) i per tant és un estudi públic.
 
Diu que no té una còpia de l'estudi, això és una irresponsabilitat per la seva banda.. Nosaltres vam sol·licitar  l'estudi a l'Ajuntament el 22 de gener ( nombre de registre d'entrada 448). Per tant Joan ha tingut suficient temps per a tenir i facilitar-nos l'estudi, més encara quan podia haver demanat una còpia tant a l’IMEDEA com a la responsable de l’estudi, Joan  diu textualment al Diario de Mallorca; “ des de l'Ajuntament s'ha estat en contacte amb la persona que ho ha redactat”.
Precisament aquest dimecres passat 21 de març havíem sol·licitat l'estudi mitjançant un recurs de reposició per denegació del dret d'informació ( nombre de registre d'entrada 1879).

- Avui Joan no ha estat capaç de rebatre res del que diu l’article. El que hauria de fer Joan és  donar tota la informació de la que disposa i o bé demostrar que les dades citades dón incorrectes o posar els mitjans necessaris per protegir la salut dels ciutadans de Pollença


Joan Comes, regidor de Medi Ambient ha actuat de manera oscura i irresponsable. 
 

Ens ha arribat una nota de premsa de l'autora de l'estudi , que transcribim a continuació. La negrita és nostra, demà amb la resta de novetats, si n'hi ha,  la comentarem al blog.

 (Segueix)

Metalls pessants al Torrent 3.

Alternativa | 25 Marš, 2007 10:13 | facebook.com twitter.com

Avui al Última Hora i al Balears podeu trobar un article sobre l'estudi de metalls pessants al Torrent de San Jordi que ja havien comentat a aquest blog; metalls pessants al Torrent de San Jordi 1 i 2 En nostre cas precisament el dimecres havien presentat a l'Ajuntament un recurs de reposició demanant l'estudi

No sabem si la periodista ha partit de notre blog, de la nota de premsa que els havien enviat amb el mateix text ( el 5 de març), o d'altre font. No és la corresponsal de Pollença ( la notícia la firma Laura Morral de Palma) i no ens cita. Nosaltres havien seguint demanant l'estudi,  ja que des de gener no havien obtingut resposta alguna per part de l'adminsitració municipal, i justament aquest dimecres havien presentat un recurs d'alçada demanant l'estudi.

També aquesta setmana un veï ens havia comentat que a la Conselleria de Salut s'havien posat molt nerviosos quan havia anat amb una mostra d'aigua del seu pou demanant un anàlisi de metalls pessants i que la final s'havien negart a fer-li l'anàlisis.

El que nosaltres no sabem és si realment els límits de cadmi i arsènic superen els límits legals permesos com diu la pèriodista. Amb les dates que tenim ( no tenim l'estudi sencer), sabem que en  el cas de l'arsènic només a una mostra sortia elevada ( per tant científicament no era significativa), en el cas del cadmi  les concentracions són altes però no sabem si són legals

Esperam que ara que ha sortit la notícia l'Ajuntament doni tota la informació de la que disposa i faciliti als particulars anàlisi de l'aigua dels seus pous  per tranquilitzar-les.

A continuació article del  Balears.

Imatge del torrent al seu pas pel pont romà de http://www.schwarzaufweiss.de/spanien/mallorca-nordosten5.htm

 

 (Segueix)

Usos espais p˙blics

Alternativa | 25 Marš, 2007 09:07 | facebook.com twitter.com

 L'altra part important de la conferència d'en Marc va ser explica com havien fet un procés amb l’objectiu de fer partícips als ciutadans  del municipi de la definició del usos de l’antic Casino. Una idea que nosaltres proposam per l'antic Col·legi Miquel Capllonch dle Port i els espais públics de Pollença ( part d ela illeta que és municipal , Cam Balaguer...)

Es tracta que entre tots; entitats, veïnes definim de manera participada quins volem que siguin els usos de l’equipament per tal d’incorporar-los al projecte definitiu d'aquests espais

En primer lloc s'ha d' informar de les  les limitacions i condicionaments dels espais.Cal considerar tres punt bàsics, garantir la seguretat, l'accedibilitat i la funcionalitat.

Després vendria la realització de tallers de participació per la reflexió i debat de les propostes dels ciutadans, les associacions i  l'Ajuntament. Sistematització de la informació recollida, anàlisi de les propostes realitzades i de la seva viabilitat tècnica i econòmica i devolució proposta definitiva d'usos per a l'equipament

Per acabar es decideix per consens l'ús dels espais amb tots els agents que s'han implicat al procés. La concreció de la proposta definitiva la va realaitzar per part de l'equip tècnic i la Comissió Permanent de Participació Ciutadana.

En el cas del Figaró  quan l'anterior ajuntament sense cap procés de participació només parlava de fer un centre de dia i un casal de joves, amb aquest procés vam sortir un bon grapat de'usos pel mateix espai.

Suposam que cada partit ja haurà fet els seus comptes dels possibles usos del col·legi i els espais de Pollença i que aquest serà un dels temes de la campanya. Pensam que a més de fer cada partit les seves propostes tots podiem incorporar la proposta d'iniciar un procés de participació ciutadana per decidir que fem  amb aquests espais.

Antic Col·legi Miquel Capllonch del Port de Pollença 

Pressupost participatiu.

Alternativa | 24 Marš, 2007 10:01 | facebook.com twitter.com

Actualment la ciutadania es sent cada vegada més allunyada de la  política, per què aquesta no respón a les seves necessitats. Per superar això hem d' avançar cap a una nova democràcia participativa que tingui en compte la ciutadania d'una forma més constant.Quan parlem de participació ciutadana parlem d'influir en la presa de decisions de forma vinculant. No es tracta de consultar determinades decisions a la ciutadania sinó de traspassar-los el poder.

A la conferència de dimecres Marc ens va parlar de dos processos de participació ciutadana que nosaltres volem implantar a Pollença, a continuació detallam com fan els pressupost participatius. El Figaró només té 1.000  però la primera ciutat que va aplicar els  pressuposts participatius Porto Alegre té una població de 1,500.000 habitants , la  idea es pot aplicar a qualsevol municipi, només canvia la metodologia.

Pressuposts participatius.

 El pressupost municipal és la principal eina de gestió d'un Ajuntament, on es concreten les despeses que es faran al llarg de tot l'any. Als  Pressuposts Participatius, és la ciutadania la que directament decideixi com es gasten els diners municipals anualment.

Al Figaró durant l'any 2004 un equip de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb una subvenció de la Diputació, va estar elaborant conjuntament amb la ciutadania un mètode per fer el pressupost participatiu a partir del 2005. Es important saber que s'ha de dedicar una part del pressupost per informes tècnics i dinamitzadors de participació ciutadana.

Després  d'imaginar el municipi que volem en  el futur . La gent ha de fer  propostes d'accions per ser incorporades a la despesa del pressupost municipal de l'any següent. Al Figaró cada ciutadà/na i cada entitat pot fer 2 propostes.
  Posteriorment es fa el filtre i valoració econòmica. Es fa un primer filtrat més tècnic en què s'agruparan les propostes que són similars i es descarten aquelles que no siguin legals, que no siguin competència municipal, que siguin tècnicament inviables, que superin el límit econòmic (al Figaró 24.000 euros per proposta), que siguin ambientalment insostenibles o que fomentin l'exclusió social. Un cop fet aquest filtre, les propostes són valorades econòmicament i enviades a tota la ciutadania perquè les voti, i així s'obté un ordre de prioritats de totes les propostes.

Després es fa la votació per la ciutadania.  Cada ciutadà/na pot votar les 10 propostes que més li agradin i això permet obtenir un ordre de prioritats. Finalment, la Comissió Permanent de Participació Ciutadana defineix quines són les propostes que formaran part del Pressupost Municipal de l'any següent, i ho fa aplicant els següents criteris:
a) La votació feta per la ciutadania. Aquest criteri tindrà un pes del 75 per cent sobre el resultat final.
b) Adequació a la visió de futur del municipi en base al Taller de Futur. Aquest criteri tindrà un pes del 15 per cent.
c) Si cobreixen o no necessitats bàsiques (entenent per necessitats bàsiques: salut, treball, habitatge, educació o seguretat). Aquest criteri tindrà un pes del 10 per cent.


Amb l’aplicació d’aquests criteris, s'obté l’ordre de prioritats definitiu i s'escullen les propostes que queden en les primeres posicions fins a assolir el límit econòmic del pressupost participatiu,en el cas del Figaró la quantitat de diners que es posen a participació és de 100.000 euros. Aquests, s’hauran de repartir entre les 4 àrees de l’Ajuntament: Serveis Urbans, Medi Ambient i Participació, Serveis Personals i Promoció Econòmica, i cadascuna d’aquestes àrees haurà de tenir almenys una proposta en el resultat final. Per això les propostes hauran de ser d’un màxim de 24.000 euros. Per garantir que es fan tant coses grans com coses petites, en el resultat final no hi podrà haver més de quatre propostes que valguin més de 15.000 euros.

Montevideo, un exemple de pressupost participatiu. 

 

 A continuació els projectes que van sortir votats al 2005 i s'han fet al 2006 al Figaró.

 

 (Segueix)

Participaciˇ ciutadana

Alternativa | 23 Marš, 2007 11:26 | facebook.com twitter.com

La conferència de dimecres de Marc Parés i Franzi va ser un luxe,  clara, pràctica, dinàmica... molt profitosa. Marc ens va explicar com han fet al seu poble Figaró-Montmany  processos de participació ciutadana concrets com els Pressupost Participatius i els usos de l’antic Casino del poble.

La comparació amb  Pollença era trist. A la pàgina del Figaró Montmany trobareu tota la informació però farem una síntesi.

1.- INFORMACIÓ.

El primer pas per facilitar la participació ciutadana és la informació accessible

-  A Pollença l ’Ajuntament no facilita la informació, és més ens posa entrebancs contínuament. A altres llocs publiquen actes de govern, pressuposts, llicències d’obres... Nosaltres vam demanar la publicació de les actes del plenari i la resposta de l’Ajuntament o que ens enviessin les actes per correu electrònic ( per penjar en el blog) i ens vam dir que és no havia personal amb temps per fer aquesta feina ( cinc minuts). Informació accessible i transparent.

- Fa falta un diagnòstic dels problemes i de  les necessitats del municipi. A Pollença sembla que moltes coses  es fan segons el que se l’ocorre en un moment al regidor de torn ( que a vegades només es fonamenta en les seves aficions o amistats) sense res més. El cas més sagnant seria el famós Auditori de Moneo

2.- PARTICIPACIÓ.

 

-  El reglament de participació ciutadana de Pollença és obsolet i molt millorable, el del Figaró el podeu trobar a internet.

 

- S’han de crear els òrgans per coordinar la Participació al Figaró han  creat una Comissió Permanent de Participació (amb representants polítics, de la ciutadania i de les entitats )per coordinar els processos, decidir els mecanismes, garantir la  transparència i difondre els resultats.

- Fan falta mecanismes per fomentar la participació; pressuposts, tècnics... No és tan simple com fer una assemblea i votar. Al Figaró tenen:

-          Consell de Poble: Assemblea oberta a tota la ciutadania

-          Consulta ciutadana: referèndum

-          NIP’s: selecció aleatòria de participants.         

- Una vegada creada la infrastructura el primer procés de participació ciutadana seria aconseguir una reflexió i propostes de la ciutadania sobre com volem que sigui Pollença en un futur proper. Com ens agradaria que fos Pollença al 2021 per exemple.

 Demà parlarem dels processos concrets.

Els serveis ferroviaris a la manifestaciˇ.

Alternativa | 22 Marš, 2007 10:06 | facebook.com twitter.com

 Joan Ramon Bosch Cerdà ens ha enviat aquesta carta en referència als serveis ferroviaris del dia de la manifestació, no é sel primer que ens ha denunciat aquests fets.

Carta oberta al executiu autonòmic.

 Soc un més entre els milers de persones que el passat dissabte 17 de Març sortí al carrer per demanar que canviïn les directrius d’ordenació del territori, que com és pot observar  passejant per la nostra benvolguda illa, són actualment poc respectuoses amb el nostre medi natural i amb un pretès creixement sostenible. Així dons, em vaig dirigir cap a Ciutat emprant el tren, i la meva sorpresa fou que en un dia en què fàcilment és podia preveure una elevada utilització d’aquest mitja, el tren només disposava de tres vagons, espero que  disposar de tan pocs vagons no fos d’una maniobra per tal de provocar una menor assistència a la manifestació, doncs va dificultar l’anada de molta gent i segurament a més va provocar uns menors ingressos als serveis ferroviaris de Mallorca, i dic que espero que no fos una maniobra per desbaratar la mobilitat dels manifestants, doncs això seria un fet   molt greu.

Vull aprofitar per demanar una vegada més, com ja férem tants de mallorquins dissabte passat, per tornar demanar que rectifiquin aquest model basat en un creixement desmesurat de les construccions a Mallorca, si bé rectificar no crec que faci sempre savis, si fa als que són capaços de rectificar més persones, i això considero que és el més important per qualsevol ésser humà, si bé alguns diuen que e ser humà és de condició corrupte, jo em nego a acceptar-ho.

Així amb el desig de que la veu de tots els mallorquins que sortiren al carrer sigui escoltada per part seva, amb el mèrit afegit del mal servei  Ferroviari, que feu arribar tard o no arribar a molta gent, però que no impedí que tanta gent omplis els carrers de Ciutat, només vull demanar que governin per tots els mallorquins, sense depreciar la gent que va sortir al carrer el passat dissabte, dóna’t que un govern no pot depreciar de la manera que ho han fet vostès, les veus de tots els ciutadans que reclamen que és conservi el nostre patrimoni natural.

Fotografia de la manifestació del blog de l'Ateneu Llibertari 

 

Els tres primers

Alternativa | 21 Marš, 2007 10:00 | facebook.com twitter.com

 Presentam les persones que hem triat en assemblea com  els números 2 i la número 3 de la llista d’Alternativa Esquerra Unida – Els Verds a Pollença.

El número dos és Pere Josep García Munar "Garci" ( 23 anys). Estudiant  Universitari ( quart any d’Història). Son pare ja va ser regidor a Pollença. Ha fet la part central de nostre  programa de patrimoni i cultura i va ser l'impulsor de nostres denúncies a l’abandonament del patrimoni de Pollença ( Jaciment de Can Daniel, excavacions de Bòquer...).

La número tres és Antonina Amer Cifre "Tonina" ( 23 anys). Estudiant Universitària ( tercer any de Químiques). Ha fet feina durant dos anys, com becària, de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pollença. Ha col·laborat en la realització del programa de Medi Ambient.

El cap de llista i alcaldable, com ja sabeu és José Luis García Salvador "Pepe" (38 anys) Professor d’Història al IES Guillem Cifre de Colonya de Pollença.

No volem fer el típic discurs sobre el meravellosa que és la joventut, a Alternativa EU-EV de Pollença tenim un bon grapat de gent jove però no hem volgut fer unes joventuts d'Alternativa a Pollença per què pensam que aquestes divisions no tenen massa sentit i s'utlitizen per dir el que "no és políticament correcte" o els majors no s'atreveixen a dir. A Pollença no ha hagut diferències d'edat tothom a opinat, a participat i a votat de manera igualitària. 

La joventut com tota edat té les seves coses bones i dolentes, i puc dir això amb coneixement de causa per la meva feina. Nosaltres hem apostat per la gent jové per què pensam que Pollença en aquest moment necessita un terretremol d' ímpetu,  ganes, claredat,  neteja,  valentia  i  imaginació. Fa falta canviar la inèrcia rutinària on sembla dormir Pollença mentre s'autodestrueix.

 El fons de la fotografia és el canyís de la zona humida de l’Ullal . Una de les zones que volem salvar de la urbanització, ja que és l’àrea on el Pla Territorial vol transvasar la edificabilitat de Cala Carbó.

 

Recordau avui a les 20:30 h organtizam  a l'antic col·legi Miquel Capllonch ( Port de Pollença) una conferència sobre DEMOCRÀCIA PARTICIPATIVA de Marc Parés i Franzi regidor de Medi Ambient i  Participació Ciutadana de l'Ajuntament de  Figaró - Montmany  (poble del nord de la comarca del Vallès Oriental).Us esperam, feu un esforç per venir podreu escoltar a gent puntera en altra forma de fer política local.

Misteriˇs del Port.

Alternativa | 20 Marš, 2007 10:04 | facebook.com twitter.com

Aquest article que denúncia una vegada més les irregularitats de Ports. va sortir publicar al darrer PIP  sense les fotografies corresponents, ara el podeu disfrutar sense mutilacions.

Fa més de 70 d’anys l’empresa “Lanchas La Gaviota S.A.” pionera en la illa en   les excursions marítimes turístiques “golondrinas”, va aconseguir que es construís  una estació marítima al moll del Port de Pollença. A la fotografia 1 podeu veure l’entrada a l’estació marítima. Aquesta estació disposava d'un bar restaurant per donar servei als usuaris de les golondrines. A la fotografia 2 podeu observar a més a més que hi havia unes taquilles ( una fora i una altra dedins), un espai per la Guardia Civil i un altra per al contramestre. Les excursions i l’empresa de golondrines creixia amb el turisme i el bar restaurant també, inclús s’ampliava i tancaven una terrassa en principi oberta ( fotografia 3). Va arribar un moment que al bar – restaurant que havia pujat de categoria li molestaven els turistes que pujaven i baixaven  de les golondrines, i podien utilitzar els seus servies que eren els de l’estació marítima ( recordam que en un principi el bar era un complement d'aquesta estació). Va arribar el moment que s’acabava la concessió  i va desapareixer l’estació marítima,  s’obliga a l’empresa de “golondrinas” a traslladar-se a un altre lloc, i  es va fer un concurs públic (octubre 2005) al que com a tots els concursos del Port només es presentà una empresa: l’antic bar-restaurant de l’estació;   Restaurant Stay I S.L. que obté la concessió per construir i explotar un bar restaurant a un solar de 960m2 ( 460 d’edificació i 500 de terrassa descoberta). Així funciona el Port del senyor Guillem.

Ara resulta que una vegada fet el restaurant de luxe i  feta desaparèixer l’antiga estació marítima ( fa poc més d’un any), ens diuen que fa falta una estació marítima i comencen a aixecar de nou unes casetes per servir de taquilles i  serveis públics ( foto 4), una vegada més sense presentar el projecte a l’Ajuntament.  Aquest és el Port del senyor Guillem Coll “Mito”, un port on imperen els interessos privats sobre els públics, s’arracona una empresa única i  bàsica pel turisme del Port “las golondrinas” i s’amplia un restaurant, on es fa i es desfà  sense que ningú informi ni doni explicacions.

I totes aquests estranys moviments són encoberts per l'empresa pública Ports de les Illes Balears que no  només no condemna  les irregularitats realitzades al Port de Pollença com la cessió irregular (a dit i durant tres anys) del varador del Port a una empresa que té com sòcia a la dona de l'assessor de ports, sinó que fa oïdes sordes a les nostres peticions de documentació. Ni per telèfon, ni per correu electrònic ( ja hem enviat 26 correus electrònics) ni per escrit ( varen presentar una instància el 19 de febrer), no hem aconseguit parlar amb  el director gerent Pedro Iturbide,  o el director Ángel Matías Mateos ni amb cap responsable. Tampoc hem aconseguit que  l’empresa pública Port de les Illes Balear ens doni resposta a nostra petició de la documentació de les concessions i cessions que s’han fet al Port de Pollença.

 No penseu que si realment no hi ha corrupció a Ports i les nostres acusacions són tan greus ( paraules del propi Mito) el normal és que l'empresa pública de Ports es posés  ràpidament en contacte amb nosaltres per demostrar que tot està en regla, legalment parlant. De moment el silenci de Ports el que fa és augmentar les nostres sospites de què realment hi ha corrupció.

1.                                                  2.                          

 

 

3.                                                                4.

 (Segueix)

Cultura Obrera n║16. Teixint la realitat.

Alternativa | 19 Marš, 2007 10:00 | facebook.com twitter.com

Ja és al carrer el nº 16 del Cultura Obrera referent als mesos de març-abril. Aquest més ve carregat de notícies interessants. Aquí destaquem l’article de Feeixoo anomenat Teixidores. En aquest bloc tractem molts temes. Però poques vegades ens qüestionem les conviccions, el fons, el que ens fa esser aquí i teixir dia a dia per millorar el que ens envolta. Aquest article és una reflexió sobre el fet de moure’s i participar per tal de no quedar estancats i morir d’indiferència. Ara tenim una gran oportunitat unificadora, la lluita ecologista. Aquí teniu l’article, ja se que a lo millor és una mica llarg però val la pena:

TEIXIDORES

Teixir és donar-nos temps per sentir-nos i sentir els altres, creant relacions amb un esperit creatiu, reflexiu i combatiu; teixint una xarxa per interrelacionar-nos, per agafar forces per lluitar-despertar d’aquest ensopiment al que, pareix, estam avocats inevitablement.

Teixir donant passes endavant és esser conseqüents en les pròpies idees, actituds i accions, tant a nivell individual com col·lectiu; encara que sigui difícil mantenir aquest equilibri, mirant endavant, cap a l’horitzó.

La vida pot ser dinàmica, la lluita comença en una mateixa, teixint entre totes sense acceptar la còmoda i submisa resignació. Si una lluita ens desperta, ens mou i fa moure als que tenim al devora. Sorgeixen interessos que apropen als que hem decidit obrir els ulls, els que hem decidit que val la pena lluitar per a que aquest trabucat món tingui solució.

Si pensem que és impossible canviar les coses, donem una passa enrere, ens “acomodem”. Sense adonar-nos decidim no fer-hi res. Oblidem el que creiem: tanmateix és impossible.

 (Segueix)

Una gran manifestaciˇ per acabar una setmana vergonyosa

Alternativa | 18 Marš, 2007 10:37 | facebook.com twitter.com

Un gran éxit. Prop de 60.000 personeses manifesten a Palma exigint que els Governs de Mallorca i de les Illes Balears aturin tanta barbaritat destructiva. Hem trobat aquests blog on podeu llegir i veure bones fotografies de la manifestació

Ateneu Llibertari. 

Blog proactiu de l'Arc Mediterrani. 

Joana María. 

Reportatge fotogràfic de Pep Torró

 UNA SETMANA VERGONYOSA.

Munar es fa fotografies davant la destrucció 

Aquesta setmana va venir Mª Antònia Munar a visitar la segona fase de la circumval·lació del Port i davant de les queixes dels veïns de Gotmar pel fort impacte de l'obra ( s'han arrasat amb centenars de pinars i una part de la zona humida de l'Ullal) el director insular de Carreteras, Gonzalo Aguilar, va dir que no havien inventat res i que la circumval·lació fa 20 anys que s'havia projectat. Precisament aquest és el problema d'UM i PP no tenen imaginació ni capacitat per inventar res, i mantenen projectes obsoletes, com aquest, que destrueixen el gran valor afegit que té pel turisme aquesta illa, el seu mitja natural. Nosaltres si que tenim imaginació i inventam alternatives com la que en el seu dia varen presentar a les al·legacions; utilitzar el carrer de la Cadernera que és fàcil d'enllaçar amb el passeig marítim. Una obra menys costosa i impactante pròpia del segle XXI no de fa 20 anys. A un article anterior podeu trobar una fotografia aèria de l'alternativa que vam proposar.

 UM va dir  que  estava d' acord amb " el missatge" de la manifestació, però no en manifestar-se, es veu que no acaben d'enetendre el missatge, el 27 de Maig el repetirem més fort

Munar a los vecinos que critican la variante del Port: «También causan impacto ambiental sus casas» Mundo

UM revalida a Joan Cerdà y aspira a poder gobernar sin pactar con el PP
Munar destaca los 16 millones de inversiones y recalca: "Nosotros sí hemos cumplido"
(Diario de Mallorca).

Per altra part aquesta setmana també el senyors batle Tomeu Cifre i el president Jaume Matas amb fet oficial la coalició amb UMP amb una fotografia amb el president d'UMP Guillem Coll per reeditat el pacte PP- UMP amb

Com hem denunciat públicament des de que el senyor Guillem Coll va ser nomenat assesor de Ports (com pagament del primer pacte entre PP i UMP) s'han multiplicat les accions irregulars al Port d'aquest personatge, protegit per l'empresa pública Ports de les Illes Balears. Aquesta empresa no només no condemna les irregularitats realitzades al Port de Pollença com la cessió irregular (a dit i durant tres anys) del varador del Port a una empresa que té com sòcia a la dona de l'assessor de ports, sinó que fa oïdes sordes a les nostres peticions de documentació. Ni per telèfon, ni per correu electrònic ( ja hem enviat més de 30 correus electrònics) ni per escrit ( varen presentar una instància el 19 de febrer i aquesta setmana farem el recurs d'alçada), hem aconseguit parlar amb cap responsable. Tampoc hem aconseguit que l’empresa pública Port de les Illes Balear ens doni resposta a nostra petició de la documentació de les concessions i cessions que s’han fet al Port de Pollença.

Tomeu Cifre i Jaume Matas es fan la fotografia amb Mito.

Tomeu Cifre i Jaume Matas no podran dir que no sabien res de les irregularitats de Guillem Coll ( denúnciades públicament) com Rodríguez després de fer-se la fotografia amb Hidalgo. Si realment no hi ha corrupció a Ports i les nostres acusacions són tan greus ( paraules del propi Mito) el normal és que l'empresa pública de Ports es posés ràpidament en contacte amb nosaltres per demostrar que tot està en regla, legalment parlant. De moment el silenci de Ports el que fa es augmentar nostres sospites de què realment hi ha corrupció.
PP y UMP irán de la mano en las elecciones en Pollença (Mundo)

Esperam que algun dia s'avergonyeixin d'aquesta foto

 La redacció del Mundo menteix.

Aquesta setmana també ha sortit una notícia on Bartomeu Cerdà, el darrer càrrec de confiança, nomenat per l'Ajuntament nega pertànyer o haver pertangut a UNPI a la notícia la redacció del Mundo diu que es va limitar a fer-se eco de nostres manifestacions cosa que és falsa, ja que la nota de premsa que vam enviar, era igual que la publicada a aquest blog amb el títol de dos sous per una feina on ni citaven el nombre del càrrec de confiança ni que fos afiliat a cap partit. Si la redacció del Mundo va voler posar un titular impactant que assumeixi el seu error.

Bartomeu Cerdà niega en una carta ser militante de UM

Fotografia ( blog de Joana María) una pancarta directa, sense mitges tintes.

 

 

 

 

A continuació el manifest que es va llegir a la manifestació.

 (Segueix)

Bloc a Pollenša ?

Alternativa | 17 Marš, 2007 10:32 | facebook.com twitter.com

Ahir una persona va organitzar per iniciativa personal i amb molt bona voluntat una reunió a Pollença per intentar fer un BLOC municipal. El seu argument era que l’entrada d’ERC al BLOC era un canvi important que podia permetre canvis a Pollença.

A la reunió eren els tres candidats  acompanyats dels respectius secretaris del partit (PSM, ERC i nosaltres). Com deia l’amfitrió al escoltar-nos parlar és molt complicat entendre per què hi ha tres llistes a l’esquerra del PSOE  a Pollença.

L’amfitrió ens va preguntar si consideràvem positiu el Bloc per a Pollença, jo li vaig dir que Sí, per:

1.- La Llei d’Hont beneficia les majories, la dreta el té clar i va en coalició PP-UMP i UM-UNPI. La unió dels tres partits ara no sumaria tots els vots però si més que suficients per començar un projecte de futur. 

2.- Als tres partits hi ha gent molt vàlida i preparada, un potencial humà que sumat ens faria molt superiors a qualsevol partit de Pollença. A més  a més una llista del bloc atrauria a nova gent independent i generaria noves il·lusions

3.- Les diferències programàtiques a nivell municipal  sempre he pensat que són  petites i  superables, encara que com no ha hagut negociacions, en aquest punt començo a tenir dubtes no respecte a les agrupacions sinó respecte a alguna de les persones.

 També ens va demanar amb qui pactaríem, en nostre cas és molt clar que no pactarem ni amb PP ni amb UM,  amb la resta sempre negociaríem programa, no cadires.

 Tant nosaltres com ERC vàrem comentar que encara que programes i llistes ja estan molt avançades, estàvem oberts a fer un esforç per obrir negociacions, però que hauria de ser ràpidament per què el temps s’acaba .  Per obrir aquestes negociacions feia falta una assemblea extraordinària del PSM, ja que són els que  havien decidir anar tots sols. En aquest punt Biel Picarol ( que no va parlar massa fins aquell moment) va dir que si es volia fer l’assemblea que bé, però que  ell no havia canviat res la seva postura, contrària en aquest moment a fer un bloc a Pollença, amb la qual cosa tot resta igual, ja que l’assemblea del PSM l’ha donat el seu suport. Va dir també Biel que després de les eleccions parlaríem. Pens que és una pena i que no es pot perdre més temps, ja hem vist el que és capaç de fer PP-UM en quatre anys.

 Sense el PSM tant nosaltres com Esquerra pensam que ja és massa tard per fer una coalició dels dos partits. Es podia fer un esforç pel Bloc, però la unió només d’ERC i nosaltres no és segur que sumaria i pel que vaig escoltar ells tampoc tenen tan clar el tema el no pactar amb UM.

 Per acabar pens que el futur és la unió ( que no les coalicions) de totes les forces que hi ha a l’esquerra del PSOE. Després de 30 anys de democràcia ha quedat demostrada la força destructora i corruptora de la dreta a Mallorca amb una forta implantació social i amb un suport econòmic i mediàtic molt poderós. Igualment ha quedat demostrada la debilitat de l’alternativa del PSIB i la seva escassa autonomia ( la base seria el darrer exemple) per ser una alternativa de bons i de veres. Nostra divisió facilita que es mantingui aquesta situació. La unió  és l’únic futur possible, però no una unió per repartir-se cadires, sinó per repartir-se la molta de  feina  seriosa que s’ha de fer si volem deixar un futur amb esperança a nostres fills.

Siguin nostres resultats bons o dolents les eleccions no em faran canviar aquesta idea, espero que si que facin canviar la seva idea als que no són partidaris del Bloc.

PROU DE DESTRUCCIÓ A MALLORCA 

 

 

 

Es van? La base i l'auditori

Alternativa | 16 Marš, 2007 12:59 | facebook.com twitter.com

Aquests dies Pollença ha ocupat un lloc destacat als diaris, avui comentarem una mica el tema de la Base i l'Auditori, demà més...

Primer una bona notícia; un pas important per a la recuperació de la Base. 

Ahir  "El Congrés insta Moncloa a tornar els espais militars de Pollença i Alcúdia. La proposta presentada per ERC tingué el suport de tots els partits menys el PSOE (Balears)"
"Aprobada la devolución de la Base y Cap de Pinar al pueblo. Las minorías y el PP apoyaron la propuesta de Esquerra Republicana y el PSOE se opuso (Diario de Mallorca)

Esquerra Unida va votar a favor d'aquesta proposta ( que podeu veure a l'article polítics singulars i el retorn de la base, però sense el suport del PSOE, avui ha explicat la seva negativa. D'aquesta manara és molt complicat aconseguir la devolució de la base, ja que al final ha de decidir el govern. També un petit detall, hem de dir que la proposició no de llei de la recuperació de Cap de Pinar d'Alcúdia la va proposar Esquerra Unida i no ERC ( el podeu veure al bulletó del Congrés)

Avui El PSIB discrepa de Madrid y se suma a la devolución de Cap del Pinar y la base

 Ara sembla que el PSIB  no s'havia enterat de les propostes d'ERC i EU respecte a la devolució les instal·lacions militars. No era tan vcomplicat, el dilluns nosaltres ens vam possar en contacte amb EU a Madrid per explicar- les el tema.

Les declaracions de Miquel Serra de Gayeta (PSIB), tenen una part de raó respecte als dos partits majoritaris, el partit que governa sempre vota en contra de aquests tipus de canvis. Per això és hora de votar altres partits. L'altre excusa que esgremeix de caràcter mediambiental  "antes de soltar el queso hay que atar a los ratones", no té sentit i demostra que Miquel Serra no ha llegit la proposta d'ERC que diu clarament "Dicho pacto deberá establecer cláusulas de protección medioambientalque no permitan ninguna construcción en aquellos terrenos y que garanticen la conservación y restauracióno readaptación de los edificios ya construidos".

Segon el teatre sobre l'Auditori.

UM i PP es barallen a dos mesos de les eleccions, cosa ja esperada, el que resulta escandalós es que el preu de l'Auditori puja de notícia en notícia. Un Auditori projectat sense cap planificació sobre necessitats, sense cap consens, sense cap participació ciutadana, sense cap previsió de despeses... 

Ahir: 

Creix la crispació entre PP i UM per la retirada dels fons per a l'auditori. Matas promet que el Consell de Govern aprovarà divendres un nou conveni de finançament(Balears)

El auditorio permanece en suspenso después de subir Moneo su presupuesto a 11,6 millones de E (Mundo)

Matas reacciona y el Govern aprobará mañana el dinero para la obra de Moneo
El prestigioso arquitecto se muestra preocupado, rebaja el proyecto de 11,6 a 9,5 millones y urge a "tomar una decisión" 
(Diario de Mallorca)

Justament  jo deia que el debat de polítics de la ràdio municipal podia ser molt interessant, perquè el mateix fos suspès. El batle va anular la tertúlia perque no hi podia anar ningú del PP i no volien ser criticats  sense poder defensar-se. Em sembla molt bé que els del PP prefereixin anar a un acte clarament electoralista (conferència de Ramis d'Ayreflor) que a debatre un tema que interessava al poble , però el batle no tenia cap dret a anul·lar la tertúlia.

Avui, ha seguit el tema, el que ja és clar es que en teoria Joan deixava la batlia un any a Tomeu amb tot ben atat, però la realitat és altra. Quina pena de parella.
Los números de la discordia El Consell de Govern aprueba hoy un nuevo convenio de financiación del teatro auditorio de Rafael Moneo (Útima Hora).

El Govern aprueba hoy otro acuerdo para el auditorio de Moneo en Pollença (Mundo)

El Govern reitera su compromiso de financiar el auditorio de Rafael Moneo (Diario de Mallorca)

 Aquest és el document que va mostrar Biel a la premsa, com podeu llegir (pitjar per fer més gran) és de novembre del 2006. El govern avisava a l'Ajuntament de que si no signava el conveni s'hauria de fer un nou.

Primera curiositat han esperat  bastant de novembre a febrer per fer públiques les discrepàncies i falta d'acord al conveni. 

Segona curiositat la quantitat  que aportava el govern  al 2006 era de 131.989,93 euros o sigui mirau si fan falta duros fins els 9,5  u 11 milions ( segur que al final el pressupost supera la xifra més alta). Com a altres temes ells es possen les medalles i els deutes resten per  un bon grapat de governs.

Tercera i gran curiositat, el document  del Govern que demana a  l'Ajuntament signar el conveni  és d' octubre del 2006, o sigui quan Tomeu ja era batle. QUIN TEATRE, tornam a dir que són uns estafadors, ja és hora que els estafats, la ciutadania de Pollença reaccioni.


ESOS CUERNOS ROCK

Alternativa | 15 Marš, 2007 22:39 | facebook.com twitter.com

Dissabte dia 17 de març se celebra el festival ESOS CUERNOS ROCK. És un festival que va ja per la seva tercera edició. Cada any te molt bona acollida per la gent de Pollença i molta gent de fora que ve a veure el festival.

Els organitzadors ho han montat molt bé i han fet molta feina perquè això surti endavant. El cartell està realment molt bé, i els grups, que venen sense cobrar i a donar suport a aquesta bona iniciativa des de tota la illa, són de qualitat. D’es d’aquí recomanam a tothom que hi vagi. I més tenint en conte el preu. 5 euros més beguda per tot un dia de bona música! Allà, segons tenim entès, hi haurà molt de beure i bon menjar.

Aquest festival l’han organitzat uns joves de Pollença amb el suport d’Iniciativa Ciutadana per Pollença. Amb els organitzadors hi ha col·laborat tota una sèrie de persones que s’hi ha involucrat molt activament per fer possible aquest festival. També han tingut suport econòmic de diferents comerços i persones a títol personal. Serà un festival autogestionat.

La nota negativa l’ha posat l’Ajuntament posant-los traves contínuament. En principi el festival s’havia de fer al convent de Sant Domingo però els van dir que sense el nom d’una organització que se’n fes responsable no ho podien fer. Va ser llavors quan Iniciativa per Pollença va involucrar-se, així que no hi havia d’haver problema. Però des de l’Ajuntament no els confirmaven el lloc. Un dia abans de que sortís l’anunci a la Youthing van intentar posar-se amb contacte amb el regidor de joventut, en Michel, però no els agafava el telèfon. Gràcies a un contacte pogueren saber que no els deixaven el convent i que si ho volien fer havien de fer-ho a Can Escarrinxo.

També havien demanat subvencions per pagar l’equip o els cartells. Però des de l’Ajuntament, que des d’un principi pareixia disposat a posar diners, se’ls ha negat qualsevol ajuda.

Els organitzadors pensen que les dificultats posades per l’Ajuntament poden ser per tres coses: L’ajuda d’Iniciativa Ciutadana per Pollença, la no participació de l’Associació de Músics com a organització, encara que molts dels seus membres participen, i la comparsa reivindicativa que van fer per la Rua ( estam a l’espera de tenir fotografies de la Rua per publicar un article)

De totes maneres la satisfacció de que funcioni un concert autogestionat, de que vengui molta gent, inclús més que als concerts organitzats per l’Ajuntament. Tot això serà una satisfacció molt més gran que si els haguessin ajudat des de l’Ajuntament.

Enhorabona per la feina i seguiu així. Ara podreu estar segurs que si això surt endavant, que segur que si, és només gràcies a vosaltres i als qui han confiat amb vosaltres.

Pdt. Aquest concert ja estava organitzat quan es va convocar la manifestació Salvem Mallorca,en solidaritat es llegirà un comunicat. De totes maneres com la manifa comença a les 18:00, es pot fer un dia complet.

Article de Pere Josep García.

 

Hi ha tant de temes que han un article diari no arribam. 
 

 

DemocrÓcia participativa.

Alternativa | 15 Marš, 2007 12:45 | facebook.com twitter.com

I si fos la ciutadania la que directament decidís com es gasten els seus doblers, si s’ha de fer l’Auditori, què s’ha de fer amb el Col·legi Miquel Capllonch o amb els espais públics de Pollença ?

Pensam que la Participació Ciutadana és el futur de la democràcia que  no només es votar cada quatre anys, després de 30 anys de democràcia representativa, hem de començar l'etapa de la democràcia participativa.  Per això l dimecres 21 de març a les 20:30 h organtizam  a l’antic col·legi Miquel Capllonch ( Port de Pollença) una conferència de Marc Parés i Franzi regidor de Medi Ambient i  Participació Ciutadana de l’Ajuntament de  Figaró – Montmany  (poble del nord de la comarca del Vallès Oriental). El tema serà el de Participació Ciutadana i aquesta conferència és la continuació de la realitzada per Imma Mayol.

Pensam que finalment no haurà problema per fer la conferència a l'antic col·legi, però habeu de saber que en un principi ens vam posar "pegas", o sigui UM-UNPI poden fer matances ( i això el diuen política), però fer conferències ... De veritat que és per donar-les de menjar apart.

Hem fet un gran esforç i Marc també per fer aquesta conferència, pensam que ens pot aportar moltes idees i projectes per fer a Pollença, esperam que doneu la màxima difusió a la conferència i vostra presència 

La Generalitat de Catalunya va atorgat a l'Ajuntament de Figaró-Montmany el Premi a la Innovació Democràtica per la millor experiència participativa de Catalunya (2006).

 L’ajuntament del Figaró-Montmany té mecanismes de participació ciutadana molt interessant (la Consulta Ciutadana, el Consell de Poble, els Nuclis d'Intervenció Participativa ) i han desenvolupat processos oberts de Participació ciutadana com l’Agenda 21, Pressupostos Participatius ( que volem instaurar a Pollença).

Pdt. Avui Pollença ocupa molt d'espai a la premsa, són molt de temes que mereixen un article, properament a aquest blog.

 

L'estafa de l'estampeta.

Alternativa | 14 Marš, 2007 09:22 | facebook.com twitter.com

Fins ara  sabíem que ni el PP-UM no es posaven d'acord en el conveni de finançament, ara es confirma que el Govern  ha anul·lat el conveni del finançament de l'auditori de Moneo a Pollença. Podeu llegir la notícia al Última Hora, Balears i Diario de Mallorca.

A altres articles hem vam deixar clara nostra oposició del  aquest projecte faraònic de l’Auditori, un capritx de Joan que hipotecaria a Pollença durant anys  ( veure articles categoria Auditori; 1, 2, 3) . Igualment vam denúnciar que el pacte UM - PP fen un mercat amb nostres doblers. Per acabar també havíem denunciat que el pacte era econòmicament un engany.

El Govern només aporta 600.000 euros al centre de dia de Pollença que es pagaran fins 2016, la resta dels diners fins als 2,300.000 euros els posa l’Ajuntament. Han fet un negoci ruïnós amb la residència i el centre del dia al Port de Pollença cedint gratuïtament el solar a una empresa privada acanvi d’una part dels serveis. La situació econòmica de l’Ajuntament és lamentable totalment endeutat.

El que ha passat ara a mi m’ha recordat la pel·lícula “Los tramposos” on un grup d’estafadors encapçalats per Tony Leblanc viuen del seus enganys. El de Pollença em recorda a l’engany de l’estampeta.  A Joan li vam  mostrar una bossa que semblava plena de bitllets, fins i tot se'n poden veure alguns. Una vegada que Joanha lliurat  la batlia a Tomeu, Joan ha comprovat que només conté uns quants bitllets i molts feixos de retalls de paper... Per què funcioni l’estafa la víctima ha de creure que obtindrà un benefici ràpid.

Quan no fas política, sinó negocis i  intercanvi de cadires poden passar coses com aquesta. Tomeu i Matas han pres el pèl a Joan i a Pollença amb les seves promeses, però Joan que ara es farà la víctima ha participat d’aquest joc de manera voluntària. L 'estafa no és un robatori que porta aparellat la violència.. L'estafa és una altra cosa. L'estafador, per apropiar-se d'allò aliè, la batlia,  utilitza fonamentalment l'actitud ingènua, negligent, imprudent i cobdiciosa de la víctima, en aquest cas Joan.

A les 11  Tomeu donarà explicacions a la premsa, avui pot ser molt interessant la tertúlia de polítics a la ràdio municipal.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb