URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Metalls Pessants al Torrent

Alternativa | 07 Març, 2007 11:20 | facebook.com twitter.com

Continuem denunciant la manca de transparència de alguns regidors de l’Ajuntament de Pollença, en aquest cas no ens volem mostrar un estudi sobre contaminació de metalls pessants al Torrent de Sant Jordi. Ahir va sortir la notícia al Mundo i al Balears

En gener varen tenir coneixement de que s’havia realitzat un estudi sobre concentració de metalls pesants a la Badia de amb resultats preocupants. En aquell moment varen fer la petició per escrit ( 22 de gener) i demanar una reunió amb el regidor de Medi Ambient . La contaminació per metalls pessants molt perillosa , ja que no són químicament ni biològicament degradables. Una vegada emesos, poden romandre a l'ambient durant centenars d'anys. A més, la seva concentració en els éssers vius augmenta a mesura que són ingerits per altres, per la qual cosa la ingesta de plantes o animals contaminats pot provocar símptomes d'intoxicació.

Investigant el tema varen descobrir que l’estudi era en  realitat sobre concentracions de metalls pesants en el torrent de Sant Jordi ( veure nota bibliogràfica al final), encara que havia punts de mostra a la desembocadura del Torrent dins la Badia. 

El 24 de gener ens varen entrevistar amb el regidor de medi ambient Joan Comas (PP) i en vista que no ens varen tranquil·litzar les seves explicacions, i sobre tot les seves reticències a deixar-nos consultar l’estudi en qüestió, li varen reiterar nostra  petició de consultar el nomenat estudi. El regidor ens va dir que l’estudi es trobava en mans de l’IMEDEA (Institut Mediterrani d'Estudis Avançats), que era una feina d’una estudiant a la que l’Ajuntament només havia ajudat mínimament, que no s’havia de crear alarma social...

Demà continuarem amb la història...

Imatge del torrent al seu pas pel pont romà de http://www.schwarzaufweiss.de/spanien/mallorca-nordosten5.htm 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb