URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Assemblea

Alternativa | 08 Març, 2007 17:13 | facebook.com twitter.com

Demà divendres a les 21 assemblea-sopar d' ALTERNATIVA, EU -EV de Pollença a Can Ramón . Oberta a tothom que vulgui venir, escoltar, opinar i sopar.

Farem un repas de les reunions i accions que hem fet aquest mes, tancarem la llista i discutirem l'esborrany  el programa electoral, Pollença 2007.

Les decisions dins Alternativa es prenen de manera participativa i assembleària, cercant el consens i d'acord amb el principi d'una persona/un vot. A Alternativa les persones que no són afiliats ni d'EU ni d'EV poden participar plenament en la presa de decisions i no són "convidats de pedra". PARTICIPA JA si no t'interessa la política, als qui manegen els teus doblers si els hi interessa, ja és hora de deixar de tudar els doblers públics entre amics, propagandes, inauguracions i similars.


Contacte als comentaris o a eurxella@yahoo.es

 

Metalls pessants al Torrent 2

Alternativa | 08 Març, 2007 12:27 | facebook.com twitter.com

Continuam narrant nostra feina només per intentar aconseguir informació  d'un estudi sobre metalls pessants al Torrent de S. Jordi.

Esperavam des de finals de gener notícies de l'Ajuntament quan vam  veure que el regidor feia una nota de premsa ( publicada al Mundo el 6 de febrer, al PIP i al Part Forana) on feia propaganda de les analítiques que havia fet l’Ajuntament ( oxigen, coliformes, fòsfor...) i anunciava que l’IMEDEA col·laboraria amb l’Ajuntament en un anàlisis de metalls pesants al Torrent. Aquests estudis són conseqüència de la preocupació que ha despertat en l’IMEDEA el estudi que nosaltres volem consultar però el regidor en les seves notes de premsa no feia cap referència a l'estudi ja realitzat. Aquest ocultisme és totalment contrari a la Directiva 2003/4/CE del Parlament Europeu que insisteix en la necessitat de transparència en aquest temes.

Més d’un mes després encara el senyor regidor de medi ambient no només no ens ha deixat consultar l’estudi si no que ni tan sols s’ha dignat a contestar-nos. Aquest regidor Joan Comas és el mateix que quan varen fer l’anàlisi d’aigües de la Badia amb una alta presència de fecals, ens va dir que ens podien haver estalvia l’estudi que el mateix ens hagués informat. Bé senyor Comas ara ha tingut l’oportunitat d’informacions i mostrar la seva gestió transparent i no l’ha fet.

A nostra petició recordàvem al senyor regidor que ens empara la Directiva 2003/4/CE del Parlament Europeu que garanteix l’accés del públic a la informació  mediambiental, i que al seu article 3.2 diu que la informació d’aquest tipus s’ha de donar al sol·licitant el més aviat com sigui possible i a més tardar en el mes següent a la recepció de la sol·licitud ( 22 de gener).  En base a aquesta Directiva ja hem posat el cas en mans de nostre advocat per fer el corresponent recurs administratiu o judicial i obligar al senyor regidor de Medi Ambient a complir la llei i ensenyar-nos el corresponent estudi.

És realment lamentable i antidemocràtic que un partit en la oposició hagi de recórrer a contenciosos i tribunals per simplement accedir a informació pública.  Els partits que actualment ocupen el poder a Pollença han de pensar que són gestores i no propietaris de l’Administració Pública.

Amb la seva negativa a donar accés a la informació el regidor no ajuda a evitar l’alarma social, sinó tot el contrari, ja que si a l’estudi no hi ha cap resultat preocupant no té sentit aquesta manca de transparència.

8 de març dia internacional de la dona treballadora.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb