URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Il·legalitat i Moralitat

Alternativa | 13 Març, 2007 12:41 | facebook.com twitter.com

Fotografia i article de Joan Serra ( gràcies una vegada més per la teva col·laboració, a veure si s'anima més gent) Ell diu que és light i és que la realitat és heavy total. A mi la veritat que el que diu em sembla molt correcte i ho hem discutit a les assemblees. Pens que la llei sempre ha tengut en compte els atenuants i les diferències. Com diu, el que no té perdó sóns els constructos promotors, que des de que es va fer la llei dels Habitatges Vacacionals han comprat finques a mansalva. Millor llegiu l'article i opinau.

Il·legalitat i Moralitat

 Benvolgut–da pollencí-na, em dirigeixo a vostè sense cap ànim de lucre, i amb l’única finalitat de reflexionar damunt la temàtica actual del mal anomenat, progrés rural.

Que li ve més de gust, un pa amb oli davall una alzina, o gambes dins una piscina?...,vet aquí la metàfora del debat al nostre poble. A jo m’agraden més les gambes, ara bé, si per a menjar-les he d’omplir de vici i despotisme lucratiu el medi natural, que (i perdonau el meu excés) “les bombin”. La destrucció del territori, sempre ha d’esser per motius de supervivència, com feia un temps l’agricultura, desforestava grans terrenys per a la sembra de l’aliment. Actualment, dins aquest “Kaos” obert de, l’ara ja, “falç”, espai rural, hi podem trobar dues vertents: les “I.M.S” i les “I.M.I “. “ Il.legalitats Moralment Sostenibles”, que se justifica per ésser l’únic terreny en propietat, i en la falta de col·laboració autonòmica-estatal pel seu manteniment, llaurar, exaquear, cadastre..., i amb el xalet, veu la manera de passar, per a fi, en positiu el capital de la finca. A més, també s’excusen ( i bé que fan),en la parcel·lació en el temps, lo qual ha suposat herències amb casetes dins cortons i la pèrdua d’edificabilitat a l’altre, tu sí i jo no. A vegades les lleis tallen i cusen injustament, sense pensar en problemes futurs, la gent no entén de problemes “Makro”, el mirall està en el veïnat.

  “Il·legalitats Moralment Insostenibles”, propietaris de molts terrenys que sembren un o dos xalets dins cada parcel·la, i tots aquells constructors-promotors que s’han dedicat a comprar finquetes per tot amb l’única finalitat d’espoliar al màxim el territori rústic, movent terra i edificant 2 i 3 pisos, deixant una aberració macarrònica per a l’eternitat.

Les “I.M.S”, les podem discutir i és més un problema de mala visió de futur dels nostres governants, els quals no van pensar en la manera de mantenir l’espai rural una vegada la indústria agrícola va passar a turística, l’ecotassa, per molt que la critiquin, fou i serà una bona eina de futur per al manteniment de la Bellesa Balear, la tassa, emperò, ha de millorar, i a més no s’ha de condicionar segons el parit de torn, ha d’esser un pacte de tots. Ara, el que jo trob que hauríem d’anar tots els pollencins de la mateixa ma és  amb les “I.M.I”, les quals no tenen perdó de Deu i fins ara tothom encara els hi riu les gràcies. El territori no pot mantenir els excessos lucratius d’aquests “mafiosos rurals”.

Lo mínim que podem fer per Pollença és que les il·legalitats si ho seran per futur, siguin Il·legalitats Moralment Sostenibles per a la sustentació familiar, no aquesta moda de fer xalets on no se pot per a després vendrer-lo.

 Aquesta fotografia també és de Joan Serra i acompanyava a altra que ja hem publicat d'obres a la Font.

 

                                                                                      Joan Serra Cerdà

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb