URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

ESOS CUERNOS ROCK

Alternativa | 15 Març, 2007 22:39 | facebook.com twitter.com

Dissabte dia 17 de març se celebra el festival ESOS CUERNOS ROCK. És un festival que va ja per la seva tercera edició. Cada any te molt bona acollida per la gent de Pollença i molta gent de fora que ve a veure el festival.

Els organitzadors ho han montat molt bé i han fet molta feina perquè això surti endavant. El cartell està realment molt bé, i els grups, que venen sense cobrar i a donar suport a aquesta bona iniciativa des de tota la illa, són de qualitat. D’es d’aquí recomanam a tothom que hi vagi. I més tenint en conte el preu. 5 euros més beguda per tot un dia de bona música! Allà, segons tenim entès, hi haurà molt de beure i bon menjar.

Aquest festival l’han organitzat uns joves de Pollença amb el suport d’Iniciativa Ciutadana per Pollença. Amb els organitzadors hi ha col·laborat tota una sèrie de persones que s’hi ha involucrat molt activament per fer possible aquest festival. També han tingut suport econòmic de diferents comerços i persones a títol personal. Serà un festival autogestionat.

La nota negativa l’ha posat l’Ajuntament posant-los traves contínuament. En principi el festival s’havia de fer al convent de Sant Domingo però els van dir que sense el nom d’una organització que se’n fes responsable no ho podien fer. Va ser llavors quan Iniciativa per Pollença va involucrar-se, així que no hi havia d’haver problema. Però des de l’Ajuntament no els confirmaven el lloc. Un dia abans de que sortís l’anunci a la Youthing van intentar posar-se amb contacte amb el regidor de joventut, en Michel, però no els agafava el telèfon. Gràcies a un contacte pogueren saber que no els deixaven el convent i que si ho volien fer havien de fer-ho a Can Escarrinxo.

També havien demanat subvencions per pagar l’equip o els cartells. Però des de l’Ajuntament, que des d’un principi pareixia disposat a posar diners, se’ls ha negat qualsevol ajuda.

Els organitzadors pensen que les dificultats posades per l’Ajuntament poden ser per tres coses: L’ajuda d’Iniciativa Ciutadana per Pollença, la no participació de l’Associació de Músics com a organització, encara que molts dels seus membres participen, i la comparsa reivindicativa que van fer per la Rua ( estam a l’espera de tenir fotografies de la Rua per publicar un article)

De totes maneres la satisfacció de que funcioni un concert autogestionat, de que vengui molta gent, inclús més que als concerts organitzats per l’Ajuntament. Tot això serà una satisfacció molt més gran que si els haguessin ajudat des de l’Ajuntament.

Enhorabona per la feina i seguiu així. Ara podreu estar segurs que si això surt endavant, que segur que si, és només gràcies a vosaltres i als qui han confiat amb vosaltres.

Pdt. Aquest concert ja estava organitzat quan es va convocar la manifestació Salvem Mallorca,en solidaritat es llegirà un comunicat. De totes maneres com la manifa comença a les 18:00, es pot fer un dia complet.

Article de Pere Josep García.

 

Hi ha tant de temes que han un article diari no arribam. 
 

 

Democràcia participativa.

Alternativa | 15 Març, 2007 12:45 | facebook.com twitter.com

I si fos la ciutadania la que directament decidís com es gasten els seus doblers, si s’ha de fer l’Auditori, què s’ha de fer amb el Col·legi Miquel Capllonch o amb els espais públics de Pollença ?

Pensam que la Participació Ciutadana és el futur de la democràcia que  no només es votar cada quatre anys, després de 30 anys de democràcia representativa, hem de començar l'etapa de la democràcia participativa.  Per això l dimecres 21 de març a les 20:30 h organtizam  a l’antic col·legi Miquel Capllonch ( Port de Pollença) una conferència de Marc Parés i Franzi regidor de Medi Ambient i  Participació Ciutadana de l’Ajuntament de  Figaró – Montmany  (poble del nord de la comarca del Vallès Oriental). El tema serà el de Participació Ciutadana i aquesta conferència és la continuació de la realitzada per Imma Mayol.

Pensam que finalment no haurà problema per fer la conferència a l'antic col·legi, però habeu de saber que en un principi ens vam posar "pegas", o sigui UM-UNPI poden fer matances ( i això el diuen política), però fer conferències ... De veritat que és per donar-les de menjar apart.

Hem fet un gran esforç i Marc també per fer aquesta conferència, pensam que ens pot aportar moltes idees i projectes per fer a Pollença, esperam que doneu la màxima difusió a la conferència i vostra presència 

La Generalitat de Catalunya va atorgat a l'Ajuntament de Figaró-Montmany el Premi a la Innovació Democràtica per la millor experiència participativa de Catalunya (2006).

 L’ajuntament del Figaró-Montmany té mecanismes de participació ciutadana molt interessant (la Consulta Ciutadana, el Consell de Poble, els Nuclis d'Intervenció Participativa ) i han desenvolupat processos oberts de Participació ciutadana com l’Agenda 21, Pressupostos Participatius ( que volem instaurar a Pollença).

Pdt. Avui Pollença ocupa molt d'espai a la premsa, són molt de temes que mereixen un article, properament a aquest blog.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb