URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Es van? La base i l'auditori

Alternativa | 16 Març, 2007 12:59 | facebook.com twitter.com

Aquests dies Pollença ha ocupat un lloc destacat als diaris, avui comentarem una mica el tema de la Base i l'Auditori, demà més...

Primer una bona notícia; un pas important per a la recuperació de la Base. 

Ahir  "El Congrés insta Moncloa a tornar els espais militars de Pollença i Alcúdia. La proposta presentada per ERC tingué el suport de tots els partits menys el PSOE (Balears)"
"Aprobada la devolución de la Base y Cap de Pinar al pueblo. Las minorías y el PP apoyaron la propuesta de Esquerra Republicana y el PSOE se opuso (Diario de Mallorca)

Esquerra Unida va votar a favor d'aquesta proposta ( que podeu veure a l'article polítics singulars i el retorn de la base, però sense el suport del PSOE, avui ha explicat la seva negativa. D'aquesta manara és molt complicat aconseguir la devolució de la base, ja que al final ha de decidir el govern. També un petit detall, hem de dir que la proposició no de llei de la recuperació de Cap de Pinar d'Alcúdia la va proposar Esquerra Unida i no ERC ( el podeu veure al bulletó del Congrés)

Avui El PSIB discrepa de Madrid y se suma a la devolución de Cap del Pinar y la base

 Ara sembla que el PSIB  no s'havia enterat de les propostes d'ERC i EU respecte a la devolució les instal·lacions militars. No era tan vcomplicat, el dilluns nosaltres ens vam possar en contacte amb EU a Madrid per explicar- les el tema.

Les declaracions de Miquel Serra de Gayeta (PSIB), tenen una part de raó respecte als dos partits majoritaris, el partit que governa sempre vota en contra de aquests tipus de canvis. Per això és hora de votar altres partits. L'altre excusa que esgremeix de caràcter mediambiental  "antes de soltar el queso hay que atar a los ratones", no té sentit i demostra que Miquel Serra no ha llegit la proposta d'ERC que diu clarament "Dicho pacto deberá establecer cláusulas de protección medioambientalque no permitan ninguna construcción en aquellos terrenos y que garanticen la conservación y restauracióno readaptación de los edificios ya construidos".

Segon el teatre sobre l'Auditori.

UM i PP es barallen a dos mesos de les eleccions, cosa ja esperada, el que resulta escandalós es que el preu de l'Auditori puja de notícia en notícia. Un Auditori projectat sense cap planificació sobre necessitats, sense cap consens, sense cap participació ciutadana, sense cap previsió de despeses... 

Ahir: 

Creix la crispació entre PP i UM per la retirada dels fons per a l'auditori. Matas promet que el Consell de Govern aprovarà divendres un nou conveni de finançament(Balears)

El auditorio permanece en suspenso después de subir Moneo su presupuesto a 11,6 millones de E (Mundo)

Matas reacciona y el Govern aprobará mañana el dinero para la obra de Moneo
El prestigioso arquitecto se muestra preocupado, rebaja el proyecto de 11,6 a 9,5 millones y urge a "tomar una decisión" 
(Diario de Mallorca)

Justament  jo deia que el debat de polítics de la ràdio municipal podia ser molt interessant, perquè el mateix fos suspès. El batle va anular la tertúlia perque no hi podia anar ningú del PP i no volien ser criticats  sense poder defensar-se. Em sembla molt bé que els del PP prefereixin anar a un acte clarament electoralista (conferència de Ramis d'Ayreflor) que a debatre un tema que interessava al poble , però el batle no tenia cap dret a anul·lar la tertúlia.

Avui, ha seguit el tema, el que ja és clar es que en teoria Joan deixava la batlia un any a Tomeu amb tot ben atat, però la realitat és altra. Quina pena de parella.
Los números de la discordia El Consell de Govern aprueba hoy un nuevo convenio de financiación del teatro auditorio de Rafael Moneo (Útima Hora).

El Govern aprueba hoy otro acuerdo para el auditorio de Moneo en Pollença (Mundo)

El Govern reitera su compromiso de financiar el auditorio de Rafael Moneo (Diario de Mallorca)

 Aquest és el document que va mostrar Biel a la premsa, com podeu llegir (pitjar per fer més gran) és de novembre del 2006. El govern avisava a l'Ajuntament de que si no signava el conveni s'hauria de fer un nou.

Primera curiositat han esperat  bastant de novembre a febrer per fer públiques les discrepàncies i falta d'acord al conveni. 

Segona curiositat la quantitat  que aportava el govern  al 2006 era de 131.989,93 euros o sigui mirau si fan falta duros fins els 9,5  u 11 milions ( segur que al final el pressupost supera la xifra més alta). Com a altres temes ells es possen les medalles i els deutes resten per  un bon grapat de governs.

Tercera i gran curiositat, el document  del Govern que demana a  l'Ajuntament signar el conveni  és d' octubre del 2006, o sigui quan Tomeu ja era batle. QUIN TEATRE, tornam a dir que són uns estafadors, ja és hora que els estafats, la ciutadania de Pollença reaccioni.


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb