URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Misteriós del Port.

Alternativa | 20 Març, 2007 10:04 | facebook.com twitter.com

Aquest article que denúncia una vegada més les irregularitats de Ports. va sortir publicar al darrer PIP  sense les fotografies corresponents, ara el podeu disfrutar sense mutilacions.

Fa més de 70 d’anys l’empresa “Lanchas La Gaviota S.A.” pionera en la illa en   les excursions marítimes turístiques “golondrinas”, va aconseguir que es construís  una estació marítima al moll del Port de Pollença. A la fotografia 1 podeu veure l’entrada a l’estació marítima. Aquesta estació disposava d'un bar restaurant per donar servei als usuaris de les golondrines. A la fotografia 2 podeu observar a més a més que hi havia unes taquilles ( una fora i una altra dedins), un espai per la Guardia Civil i un altra per al contramestre. Les excursions i l’empresa de golondrines creixia amb el turisme i el bar restaurant també, inclús s’ampliava i tancaven una terrassa en principi oberta ( fotografia 3). Va arribar un moment que al bar – restaurant que havia pujat de categoria li molestaven els turistes que pujaven i baixaven  de les golondrines, i podien utilitzar els seus servies que eren els de l’estació marítima ( recordam que en un principi el bar era un complement d'aquesta estació). Va arribar el moment que s’acabava la concessió  i va desapareixer l’estació marítima,  s’obliga a l’empresa de “golondrinas” a traslladar-se a un altre lloc, i  es va fer un concurs públic (octubre 2005) al que com a tots els concursos del Port només es presentà una empresa: l’antic bar-restaurant de l’estació;   Restaurant Stay I S.L. que obté la concessió per construir i explotar un bar restaurant a un solar de 960m2 ( 460 d’edificació i 500 de terrassa descoberta). Així funciona el Port del senyor Guillem.

Ara resulta que una vegada fet el restaurant de luxe i  feta desaparèixer l’antiga estació marítima ( fa poc més d’un any), ens diuen que fa falta una estació marítima i comencen a aixecar de nou unes casetes per servir de taquilles i  serveis públics ( foto 4), una vegada més sense presentar el projecte a l’Ajuntament.  Aquest és el Port del senyor Guillem Coll “Mito”, un port on imperen els interessos privats sobre els públics, s’arracona una empresa única i  bàsica pel turisme del Port “las golondrinas” i s’amplia un restaurant, on es fa i es desfà  sense que ningú informi ni doni explicacions.

I totes aquests estranys moviments són encoberts per l'empresa pública Ports de les Illes Balears que no  només no condemna  les irregularitats realitzades al Port de Pollença com la cessió irregular (a dit i durant tres anys) del varador del Port a una empresa que té com sòcia a la dona de l'assessor de ports, sinó que fa oïdes sordes a les nostres peticions de documentació. Ni per telèfon, ni per correu electrònic ( ja hem enviat 26 correus electrònics) ni per escrit ( varen presentar una instància el 19 de febrer), no hem aconseguit parlar amb  el director gerent Pedro Iturbide,  o el director Ángel Matías Mateos ni amb cap responsable. Tampoc hem aconseguit que  l’empresa pública Port de les Illes Balear ens doni resposta a nostra petició de la documentació de les concessions i cessions que s’han fet al Port de Pollença.

 No penseu que si realment no hi ha corrupció a Ports i les nostres acusacions són tan greus ( paraules del propi Mito) el normal és que l'empresa pública de Ports es posés  ràpidament en contacte amb nosaltres per demostrar que tot està en regla, legalment parlant. De moment el silenci de Ports el que fa és augmentar les nostres sospites de què realment hi ha corrupció.

1.                                                  2.                          

 

 

3.                                                                4.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb